Gönderen Konu: ingiliz pointer yavrularını neden yer?????  (Okunma sayısı 6834 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat SUVAY

• *
  • keklik avcısı
ingiliz pointer yavrularını neden yer?????
« : 02 Ağustos 2010, 19:18:12 »
bi arkadaşımın köpeği ilk dogumu 2 yaşında ilk bütün yavrularını yedi bunu bi sebebi varmıdır yoksa köpeği canimidir  :D
Murat SUVAY
1986 / iZMİR -- KARŞIYAKA
Tel:05306663323

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
Ynt: ingiliz pointer yavrularını neden yer?????
« Yanıtla #1 : 02 Ağustos 2010, 20:08:45 »
Hiç bir ana köpeğin yavrularını yediğini ne gördüm nede duydum şayet doğum esnasında ana köpeğin yanında erkek köpekte varsa işte o erkek köpek yavruları yer,yıllar önce böyle bir olaya bire bir şahit oldum
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 02 Ağustos 2010, 20:17:50 »
annelik güdüleri çok gelişmiştir böyle köpekler sahibini dahi tehdit olarak algılayabilir..ve yavrularını koruma içgüdsüyle stres altındayken böyle şeyler yapabilirler...yavrular yoksa korunacak birşeyde yoktur stresten kurtulma çaresidir.....
butür köpekler mümkümse odunluk kömürlük samanlık gibi  yerlerin kuytu yerlerinde dogum yaptırılmalı..ve yemegi sahibi tarafından yakınına bırakılıp  hemen ordan uzaklaşmalı,bu durumda yavruların yaşama şansı olacaktır.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Misafir 48

• *
« Yanıtla #3 : 03 Ağustos 2010, 08:29:44 »
Yavru yeme 

Yamyamlık karın doyurmak için yapılan bir davranış değildir. Annelik duyguları en az insanlar kadar gelişmiş köpeklerde (istisnalar unutulmamalıdır) bu davranış hayvanın içgüdüleri ile ilgilidir. Zayıf yavrular yenebilir. Bu sürünün kalitesinin devamını sağlar. Bakılabileceğinden çok yavru doğmuşsa fazla ve zayıf olan yavru yenebilir. İstenmeyen gebelikten doğmuş yavrular yenebilir.

İngiliz pointer yavru yemez die birşey söz konusu olamaz teoman bey... ingiliz pointer köpek değil mi...her köpek şartlara bağlı olarak yavru yer... fanatik davranmanın anlamı yok...
Her köpek yavrusunu yiyebilir...
Misafir 48

Çevrimdışı Murat SUVAY

• *
  • keklik avcısı
« Yanıtla #4 : 03 Ağustos 2010, 17:47:06 »
yorumlarınız için tşk ederim köpek gerçekten saf bir ingiliz pointer ve ben bu nu sadece szin gibi büyüklerimden ögrenmek istedimm lütfen anlamayan kimse yorum yapmasın özellikle siz a.teoman bey ben kimseyi kırmak inciltmek istemedim ingiliz değildir demişsiniz sonuçta oda bir hayvan neyse yinede tşk ederim hepinize yorumlarınız içinn saygılar....
Murat SUVAY

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
« Yanıtla #5 : 04 Ağustos 2010, 01:40:14 »
 yavru yemenin sebepleri değerli meslektaşımın yazdıklarının yanında annenin bakımsız ve yavrulara bakamayacak düzeyde olması , çevre şartlarının yavru yetiştirmeye olanaksız olması da olabilir. bu hadise bütün ırklarda görülebilir.
 ayrıca gebelik döneminde sahip veya mekan değişikliği yapılmışsa bu da önemli bir faktördür
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Murat SUVAY

• *
  • keklik avcısı
« Yanıtla #6 : 06 Ağustos 2010, 18:19:43 »
yorumlarınız içiin çok tşk ederim izmirden saygılar
Murat SUVAY