Gönderen Konu: ACİL YARDIM KÖPEĞİM ÇOK HASTA VE YEMEK YEMİYOR  (Okunma sayısı 34039 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
ACİL YARDIM KÖPEĞİM ÇOK HASTA VE YEMEK YEMİYOR
« : 23 Temmuz 2010, 15:41:16 »
Cumartesi (17.07.2010) 42 günlük olduğu söylenen pointer köpeğimi aldım. Köpek hareketli sağlıklı bir görüntüsü vardı. Aldığımda parazit hapının verildiği söylendi. 2 gün sonra yani Pazarteside veternere 1. karma aşısını yaptırdım. Pazartesi bişeyi yoktu. Salı günü köpekte biraz halsizlik biraz iştahsızlık vardı. Veterineri telefonla aradım aşıdandır birkaçgün bu olabilir normaldir dedi. Çarşamba günü sabah köpeğe baktım titreyip duruyor ateş gibi yanıyor, dışarı çıkardım, su gibi kaksını yaptı, ayakta duramıyordu. Suyla yüzünü falan yıkadım süt falan vermeye çalıştım ağzını açamıyordu. Veterinere götürdüm veteriner köpeğe baktı bir hastalığı olduğunu aşınında bunu tetiklediğini söyledi bir antibiyotik (şuan evde adını hatırlammıyorum) birde ağrıkesici olduğunu söylediği iki ilaç birer doz yaptı beş gün devam et dedi. Eve geldim ilaçlara baktım prespektifinde ilaçta hedef gurubun büyükbaş hayvanlar olduğu köpeklerede yapılabileceği ancak hedef gurupta olmadığı şeklinde yazı vardı.  O an anladımki sitemizde de üstatların bahsettiği gibi bizim gittiğimiz kişi veteriner değil baytar. Bulunduğum yerde şuan başkada bir veteriner yok.
Sonra köpeklere bakan bir pet klinikle telefonla irtibata geçtim durumu anlattım ordaki veteriner bana o ilaçları bırakmamı, sefazol 250, bemix ve bir antibiyotik önerdi ve kullanmamı söyledi. şuan onları kullanıyorum. köpeğimin ishali şuan cıvık yağımsı gib. kan falan yok. köpekte salya öksürük falan yok. ancak çarşamba dahil bugün üçüncü gün bişey yemiyor. pirinç lapası, hazır mama et suyu, tavuk suyu, süt ne varsa denedim yemeğe bakmıyor bile ağızından şırıngayla bebe biskivülü süt vermeye çalışıyorum zorla yutuyor bazen de kusuyor. böyle devam ederse köpek açlıktan ölecek, çok zayıfladı.
Köpeğime ne yapmalıyım veteriner üstatlar acil yardımınızı bekliyorum.

Kadir ALP
1970-Adana

Çevrimdışı Eşref YILDIZ

• *
  • POİNTER HERZAMAN :)
Ynt: ACİL YARDIM KÖPEĞİM ÇOK HASTA VE YEMEK YEMİYOR
« Yanıtla #1 : 23 Temmuz 2010, 15:58:41 »
sız saglam bır veterıne goturun onuu en ıyısı
ESREF YILDIZ SAMSUN CARSAMBA 1987

resim yülke

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 23 Temmuz 2010, 18:38:07 »
SN.ALP sanırım sorun aşının zayıf olan köpeğin bünyesinde hastalığı tetiklemiş olması diye düşünüyorum acilen köpekler konusunda daha tecrübeli bir veterinere veya bulunduğunuz yerde veterinerlik fakültesi varsa oraya götürmenizi öneririm muhtemelen yavrunuza serum bağlanacaktır eğer uygun bir tedavi sağlanırsa yavruyu kurtarabilirsiniz ancak bu şekilde bir gün daha geçirecek olursanız yavrunuzu kaybedebilirsiniz ..... ALLAH KOLAYLIK VERSİN....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Hüseyin AKTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 23 Temmuz 2010, 20:25:57 »
SN.ALP sanırım sorun aşının zayıf olan köpeğin bünyesinde hastalığı tetiklemiş olması diye düşünüyorum ıshal olduğu için kopeğinızde su kaybı olmustur ve bısey de yemedığını soyluyorsunuz bence acılen serum baglatmanız gerekıyo ıshal kanlı ıshalade cevırebılır  benım dusumcem tabı bu bence  kopekten anlayan veterıner hekıme danısmanız
Hüseyin AKTEPE
1980 selçuk-izmir
0532 301 20 03

Çevrimdışı Yalçın AKKURT

• *
« Yanıtla #4 : 23 Temmuz 2010, 20:36:55 »
1. karma aşısını  yaptırdım dediniz mutlaka aşı gerekli koruma altında değildi veya günü geçmiş bayattı

geçmiş olsun
Yalçın AKKURT
A Rh+1966 AMASYA/5326649295

Çevrimdışı Vedat HAMURCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 24 Temmuz 2010, 20:05:21 »
ben veteriner degilim ama benimde başıma dedigin olay geldi bir hafta günde bir tane cig yumurtanın icine gripin dökerek bir hafta sorlada olsa yedir 5 gün birşeyi kalmayacak
Vedat HAMURCU
1960-Balıkesir/Edremit

Çevrimdışı Aykut ALGÜNEY

• *
« Yanıtla #6 : 24 Temmuz 2010, 21:17:45 »
Adana'da başka veteriner yok mu. Mutlaka serum bağlanması , köpeğin damardan beslenmesi lazım. KAybettiği sıvıyı yerine koymalı.Köpeğine süt falan vereyim deme daha da kötü olur. Verdiğin süt köpeğe fayda değil zarar verir.

Köpeğin durumuna göre veteriner seruma ilave mutlaka bir şeyler verecektir. Köpeğin kanlı ishal olması çok yüksek ihtimal. Bu durumda mutlaka parvoglop bulmalısın. Veterinerine söyle bulsun. İthalatçısı İnterhas veterinerin bilir , bulur. Yoksa köpeği kaybedersin.

Ama her halukarda yolun veterinere ulaşmak olmalı. BAşka şansın yok. Kocakarı ilaçlarına yönelme zaman tedavide çok önemli.
Aykut ALGÜNEY
1972-İzmir

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
« Yanıtla #7 : 26 Temmuz 2010, 16:02:57 »
Yorum tavsiye ve iyi dileklerde bulunana tüm dostlara teşekkürler.

Köpeğim cumartesi akşam az bir yemek yedi. Dün ve bugün azda olsa 2-3 öğün yemek yiyor. Biraz hareketlenmeye başladı. Antibiyotik tedavisi iyi geldi diyebilirim. İnşallah düzelecek. Gelişme oldğunda tekrar yazacağım.

Kadir ALP
1970-Adana

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
« Yanıtla #8 : 26 Temmuz 2010, 16:57:38 »
Moderatörümüzün, ilk mesajımda geçen BAYTAR kelimesinin konu bütünlüğüne bakıldığında farklı algılamalara sebep olabileceği uyarısı nedeniyle şu düzeltmeyi yapmak istiyorum.

Okulunu okumuş, diplomasını almış hayvan hastalıklarını tedavi etme ve ilaçlarını satma yetkisine sahip işini layıkıyla yapan veteriner yada diğer anlamıyla baytar ünvanını almış değerli insanların bu ünvanlarına bir kastım yoktur. Yanlış algılama varsa kırılan dostlardan özür diliyorum. Nihayetinde köpeğim iyileşirse onuda bir veteriner iyileştirmiş olacak.

Kadir ALP
1970-Adana

Çevrimdışı Misafir 48

• *
« Yanıtla #9 : 29 Temmuz 2010, 08:41:35 »
Kadir bey fark ettiyseni sitedeki hiçbir BAYTAR size yardımcı olmadı, düşünce dahi bildirmedi...sebebi sizce ne olabilir...
İlaçlarda hedef grup falan işini bilmeden bu şekilde ithamda bulunmanız çok ama çok yanlış...
birçok kişi anlamsız, hasta olmayan köpeği bile hasta edebilcek ampirik  bişiler sölüyor...yani anlamadığım olay şu herkes mi veteriner hekimi yada bu iş bu kadar  kolay mı?
Kadir bey ben kimim ?
Vet.Hek.Burak KALLEM----Sizin tabirinizle Baytar Burak KALLEM...
Şu an itibari ile bu sitede hiçbir kimseye veteriner hekimliği konusunda herhangi bir  paylaşımda bulunmayacağım...Sebebi ise kadir beyi boykot etmektir...
Herkesten özür diler saygılarımı sunarım...
Misafir 48

Çevrimdışı Adnan ÜKE

• *
« Yanıtla #10 : 29 Temmuz 2010, 09:20:25 »
Sevgili Arkadaşım geçmiş olsun.Yalnız internet ortamında teşhis mümkün olsa sana veteriner fakültesine bağlan oraya sor diyeceğim. :) köpeği dışkısını görmeden,mikroskop altında incelemeden bir şey söylemek tahminden öte gitmez.

Sevgili Yalçın Akkurt 'un dediği gibi aşı soğuk zincir olduğu için soğuk zinciri kırılmış bozuk olabilir. ? Köpeğinin rahatsızlığı olup aşı tetiklemiş olabilir.?

Sevgili Aykut 'un dediği gibi Kanlı ishalde olabilirdi.Önerdiği şeyler çok doğru ve doğru bir adres vermiş.Bunun için zaman kaybetmemek gerekirdi.Su kaybını telafi etmek gerekirdi.Parvoglop acele olarak gerekebilirdi.

Köpeğin yemeğe başladı ise düzelecektir.Yalnız köpeğinize Büyük baş hayvanlar için yapılan ilaç verilmesini tuhaf karşılamayın maalesef bilhassa köpekler ve kediler için yapılmış ilaç bulamazsınız.Köpeğin ekonomik değeri olmadığı için ne ilaç üzerine çalışma nede veteriner fakültelerinde ihtisaslık üzerine çalışma bulamazsınız.Büyükbaşlara ve insanlara yapılan ilaçlar tedavi için kullanılır.

Sevgili Burak bey bir lafım da size olacak,kadir beyin belgi söyleyişi yanlış ama maaalesef kedi ve köpek konusunda Veteriner fakültelerinde ihtisaslaşma olmuyor ve veterinerler kendilerini kendi merakları doğrultusunda yetiştiriyor.Ben istanbul gibi bir yerde bile köpekler ve kediler üzerine bilgili veteriner sayısının10 kişinin üzerine çıkmayacağını söyleyebilirim.Yaşanmış tecrübelerimde çoktur.

Herkesin veteriner olmasına gelince çoğu Arkadaşımız yıllardır köpek besleye besleye bir şeyler hakkında fikir sahibi olmuştur.Örneğin benim çeşitli hastalıklara sahip köpeklere sahip olup uzun süreler tedavi etmek durumunda kalırsa bir kişi iğne yapmayıda çeşitli tedavileride öğreniyor.Üstelik ben tedavi yöntemlerini kullandığım ilaçları dozlerını her zaman arşivlerim,kendi hastalıklarım kullandığım ilaçlar ile de ilgili arşivim vardır.

Son cümlenizi hiç beğenmedim.Sizin göreviniz başka bir meslektaşınız için söylenen (bilgisinin köpekler için yeterli olmadığı anlamını kast edilerek) hakaret anlamı taşımayan bir lafa alınganlık göstermek değil mesleki bilginizle çaresizlik hisseden birine yardım etmektir.Keşke veteriner fakültelerinde Tıp öğrencilerine öğretilen HİPOKRAT yemini gibi bir yemin öğretilse de her ne kadar hastaları Hayvanda olsa değer vermeyi bilirler.Nasıl bir mantıktır bu size alınganlık gösterdim bundan sonra bütün köpeklere yaşama şansı tarafımdan yok demek.YAZIK.

Sevgilerimle .......
« Son Düzenleme: 29 Temmuz 2010, 09:23:08 Gönderen: Adnan ÜKE »
Adnan ÜKE - 1963 İstanbul
Balıkesir/Gönen
TEL : 0532 245 03 47
Tanrı Türkü Korusun ve Yüceltsin
  www.pointerturkiye.com  [email protected]                                  

Çevrimdışı Hasan CAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 29 Temmuz 2010, 09:37:18 »
BURAK KALEM   HOCAM BENİM SİZLERİ HER ZAMAN ARADIĞIMDA BANA YARDIMCI OLDUNUZ BEN SİZLERE KARŞI BİR HATA  YAPTIYSAM ÖZÜR DİLERİM HERKESİN HUZURUNDA ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM MUĞLAYA SAYGILAR SELAMLAR

Hasan CAN
1962 ANKARA

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
« Yanıtla #12 : 29 Temmuz 2010, 11:21:42 »
Burak Bey yanlış söylemişsem tekrar özür diliyorum. Daha öncede özür dilediğim gibi.

Baktım Türk Dil Kurumu sözlüğünde veteriner hekim = baytar. Biri fransızca kökenli biri arapça kökenli. Halk arasındada büyükbaş hayvan hastalıklarından daha iyi anlayanlara baytar kelimesi kullanılır. Alınıyorsanızda BAYTAR kelimesini kullandığım için tekrar özür diliyorum. Kastım o veterinerin küçükbaşlardan anlamadığı idi. Nihayetinde köpeğime büyükbaş hayvan ilacını veren de veteriner, o yaramaz bırak şunları kullan diyende veteriner.
İki yanlış bir doğru etmez. Niyetim kimseye hakeret etmek değildi. Siteye yazan Veteriner arkadaşlar pek çok köpeği ölümden kurtarmışınız dır ve pek çoğunuda bundan sonra kurtaracaksınızdır.  Bana yardım etmeyebilirsiniz ama diğer dostlara yardım etmenizi temenni ederim. Umarım siz ve sizin gibi düşünen veterinerler bu fikrinden döner bana kızıp kimseye yardım etmemezlik yapmazsınız.
Bir mesleği yüceltecekler o mesleği icra edenlerdir.
Sitedeki hastalıkla ilgili konulara bakıldığında iyi bir veterinere götürün tarzında yorumları sıkça görüyoruz. Neden veterinere değilde iyi bir veterinere? Demekki kötü veterinerde var.  Şuana kadar tarım müdürlüğü veterinerleri dahil 10 veterinerle görüştüm. Sonuç: Köpeğim hala hasta.
İnsanı kurtarmakla hayvanı kurtarmayı eş tutan tüm veterinerlerden özür diliyorum. Biliyorum sizde öylesiniz. Lütfen bizlere yardım etmeye devam ediniz.

Kadir ALP
1970-Adana

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #13 : 29 Temmuz 2010, 13:40:48 »
Kadir bey geçmiş olsun inşallah köpeğiniz en kısa zamanda kurtulur, Bu durum geçmişte başına gelmeyen kimse yok gibidir :(
Herkes iyi niyetli soranda cevap verende tekrar geçmiş olsun
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Adnan ÜKE

• *
« Yanıtla #14 : 29 Temmuz 2010, 14:52:13 »
Kadir bey tekrar geçmiş olsun.Burak beyle telefonda görüştük.Kendisi gayet iyi niyetli,Avcı ve meraklı bir Arkadaşımız ,biraz hassas bir zamanı herhalde elinde olmadan alınganlık göstermiş.Sizinde niyetinizin öyle olmadığını anlamış.Forumlar birbirimize faydalı olmak için var.Burak beyde elinden geldiğince herkesden yardımı esirgemez.

Köpeğiniz hakkında inşallah en kısa zamanda güzel haberler verirsiniz.

Sevgiler .....
Adnan ÜKE - 1963 İstanbul
Balıkesir/Gönen
TEL : 0532 245 03 47
Tanrı Türkü Korusun ve Yüceltsin
  www.pointerturkiye.com  [email protected]                                  

Çevrimdışı Hüseyin EKMEKÇİ

• *
« Yanıtla #15 : 29 Temmuz 2010, 15:43:31 »
selam gecmişolsun benimde köpegim kanli isal olmuştu sen kasaptan kuzu işkenbesi al icinin samanına yıka yiyebilecegi gibibüyüklükte dogra ve yedir pişirmeden yedir o bir işken beyeyedir gececektir gecmiş olsun tekrar

Hüseyin EKMEKÇİ
1962  DENİZLİ

Çevrimdışı Oguz TÖMEKÇE

• *
« Yanıtla #16 : 29 Temmuz 2010, 16:14:24 »
kadir bey bilmiyorum köpeğiniz yaşıyormu ama konuda yazdığınız süre göz önüne alınırsa 9 gün olmuş kanlı isal yada enik hastalıklarına köpekler enfazla 1 hafta dayanabilirler eğer yaşıyorsada günlük olarak azar azar yemek vermekten başka careniz su anda yok ne yazıkkı serum tedavisi yapılması için serum takmayı bilmeniz gerekir ama gecen sure zarfında köpeğin damarları büzüsmüş ve küçülmüştür onun için serum tedavis  uygulayamazsınız tekrar geçmiş olsun diyorum
Oğuz TÖMEKÇE
1979 Güneşler ADAPAZARI    0535 983 70 73

Çevrimdışı Misafir 48

• *
« Yanıtla #17 : 30 Temmuz 2010, 08:19:56 »
hüseyin  abi yavru köpeklerde kanlı ishal durumların da işkembe o kadar değilde , kelle yedir abi sen daha iii gelir herhalde..:) gençlik hastalığında da paça yedirirsen ii sonuç alman gerekiyor...
Misafir 48

Çevrimdışı İsmail TUNCER

• *
« Yanıtla #18 : 30 Temmuz 2010, 23:29:33 »
avcı arkadaş yardım istiyor.siz lafı gaf halindesiniz pes arkadaş.avcı yardımı böylemi olmalı.çok yazık.avcı arkadaşım.senin yavrun kanlı ishal belirtileri gösteriyor.başlangıcı budur.veteriner değilim ama çok yavru ürettim.sen sen ol birdaha annesinin yanındayken kanlı ishal aşısı yapılmayan yavruyu alma.karma aşılar daha sonra yapılır.sevgiler.
ismail tuncer
 (butik)

1952 Biga-Çanakkale-İstanbul

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
« Yanıtla #19 : 31 Temmuz 2010, 19:47:10 »
 kadir bey  öncelikle geçmiş olsun bir süredir şehir dışında olduğumdan siteyi biraz aksattım  buradan herkesin affına sığınırım
 neyse biz vakaya gelelim zaten gösterdiğiniz hekim  antibiyotik seçimini yapmış bu konuda benim diyebileceğim bir şey yok zaten sizinde sorununuz yememesi burada benim tavsiye edebileceğim tek şey her gün hekiminize gidip serumlarını bağlatmanız. geçmiş olsun
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
« Yanıtla #20 : 04 Ağustos 2010, 10:03:40 »
Arkadaşlar köpeğim iyileşti.
Tüm yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Hüseyin Bey işkembe konusu işe yaradı.
Burak Bey kelle ve paça işe yaradı.
Hiç bişey yemeyen köpeğim işkembe ve kelle eti, paça ile yemeye başladı. Bunların iyi enerji verdiğini gözlemledim. Şuan bunları gördüğünde deliriyor.
Yavaş yavaş kuru mamaya geçeceğim. Bonacibo yavru köpek maması aldım.
İnşallah böyle devam eder.

Kadir ALP
1970-Adana

Çevrimdışı Murat SUVAY

• *
  • keklik avcısı
« Yanıtla #21 : 06 Ağustos 2010, 18:30:49 »
geçmiş olsun
Murat SUVAY
1986 / iZMİR -- KARŞIYAKA
Tel:05306663323

Çevrimdışı Osman ERDAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 17 Şubat 2011, 23:46:54 »
ne kelleymiş pacaymış ya işe yaramış bizim bi arkadaşında basına gelmişti söyledi anlattı ama inanmadım şimdi dogruymuş okuyunca inandım büyük gecmiş olsun
OSMAN ERDAN -- MUĞLA 1979 05553106677
 YAKIŞIKLI REKS AVLANAMADAN ELİMİZDE ÖLDÜ

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
« Yanıtla #23 : 18 Şubat 2011, 10:21:24 »
ne kelleymiş pacaymış ya işe yaramış bizim bi arkadaşında basına gelmişti söyledi anlattı ama inanmadım şimdi dogruymuş okuyunca inandım büyük gecmiş olsun

Evet Osman Bey.
Bende bunları ve pek çok şeyi burdaki arkadaşlardan öğrendim, uyguladım ve köpeğimi kurtardım. Bu siteyi kuranlara burda yorum yapanlara herzaman minnettarım.

Kadir ALP
1970-Adana