Gönderen Konu: 5 GÜNDE BİR TÜFEK İLE 50,000 FİŞEK VİNCİNİN PAPUCUNU DAMA ATAN TÜFEK :)  (Okunma sayısı 52931 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet UZELLİ

• Müdavim Üyemiz
  • RASTGELE
   Sektöründe Markalaşmış ve kaliteye önem veren belli  yerli firmalar var.
bu firmalar dışarıya ayrı banta içeriye, ayrı banta  üretim yapabilir.  sadace farklı ürünlerde farklı fiyatlar sunarlar.arz ve talep meselesidir. KALİTE fiyatla boy ölçüşmek zorundadır. 

Ahmet UZELLİ 
1968 BURDUR Bulunduğu il İZMİR 
http://www.deutsch-kurzhaar.de/

upload pics

Çevrimdışı Devlet COŞKUN

• *
alırken para istediler mi bu rus tüfeklerine sevgili serdar ve devlet kardeşim?
biz genelde para ile alıyoruz kardeş,,,başka bi şey kabul etmiyorlar;);););););)
Devlet COŞKUN
1974 gaziantep

Çevrimdışı Devlet COŞKUN

• *
arkadaşlar neden baikal die hep düşünürdüm ve üstatlara sorardım ama bir nisbet bin nüsubetten iyiymiş,gözlerimle gördüm ve baikal almaya karar verdim geçen kış ördek avında üzerimize gelen 4 ördeği yanımdaki avcı arkadaşımla paylaştık sağdakilere ben soldakilere sen sık dedim,her ikimizde güzel atış yaptık ve vurduk onun vurdukları cansız düştü benim vurduklarım suya canlı düştü ve yüzerek gitti alamadık,bu olay 3 defa falan tekrarlayınca büzel bir baikal almaya karar verdim kısmette bu varmış aldığım arkadaş tam bir keklik hastası benim gibi ve ilk sahibi 1976 yılında aldığını söyledi şu tüfeğin temizliğine bakarmısın 36 yıllık bir tüfek ve bu kadar temiz...aldığım arkadaş hatırımı kıramadı verdi,ve yaşlandığı için artık kullanamadığını söyledi bu kış çok ördek olmadı bu tarafta ama olan ördeğin hiç biri canlı düşmedi...o nedenle eğer soğuk iklimde kaz ve ördek avlıyorsan düşünmeden alacağın tüfeklerin başında geliyor....
Devlet COŞKUN
1974 gaziantep

The following users thanked this post: M.Cihad GÜL

Çevrimdışı Soydan TÜRK

• *
baicall mp 153 anlatılmaz yaşanır
  • BAİKAL MP 153 YARI OTOMATIK 12/89
  • BAİKAL 27 EM-1C TEK TETİK SUPERPOZE
  • GAZELLE SUPERPOZE
Soydan TÜRK
1979 bursa

Çevrimdışı Abdullah SERİN

• *
İki adet sıfır otomatik baikal aldım. (mp153 sentetik) ikiside arızalı çıktı. rezil tüfekler.
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2011, 01:33:33 Gönderen: Abdullah SERİN »
Abdullah SERİN
1956-İstanbul

Çevrimdışı İsfendiyar TOPÇU

• *
Bende 1985 yılında aldığım huğlu ve 200 yılında aldığım bir sarsılmaz otomatik var.
Eğer atış yapmıyorsam zaten o kadar fişek atamam.Lakin av konusunda da bizde malesef birçok engel var.Avrupa ve asyanın birçok ülkesinde hatta çok daha yakınımızda bir günde 2-3 bin fişeği ava atmak çok sorun değil.Özellikle üveyk,bıldırcın,ördek kaz avlarında yabancı  avcılar yüzlerce fişek atabiliyor.Malesef te o şartlara göre namlu ömrü uzun silahlar da rağbet görüyor.
Ben huğlu tüfeğim ile Kırklareli erikler merasında bir sabah 400 den fazla fişek attığımı biliyorum.Tüfeğim hala içi tertemiz ki silme gibi bir adetim pek yok hala da çalışıyor .
Bir baretta s55 ile mukayese kabul etmez ama en azından benim memleketimin silahı.
İsfendiyar TOPÇU
1961 istanbul

Çevrimiçi Mustafa YAKAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
arkadaşlar belki bu yoruma geç bir cevap ama ben bu toz tula ve baikal firmalarını yarışmalarda temsil etmek istiyorum türk ve italyan tüfeklerine inatla elimde 4 tane rus tüfek var şu an ben yarışmalara katılmaya başladım.bakın arkadaşlar rus tüfeklerini bilmeyen konuşmasın kışın alsın kullansın ondan sonra konuşşun .kimsenin atmadıklarına atsın  görsün hele de bir 54 oldu mu o ördek havada kanat toplar .yanliş anlamayın elimde benelli ve beretta da var
  • Baikal 54 ussr
  • baikaltoz34 sscb
  • valmet finland
  • remington 11-87 premier
  • toztula 16 ussr vursan a92
  • franchi 48 al ,franchi prestij ,beretta 303 ,specıal poldi elektro
Mustafa YAKAR
1985 EDİRNE

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
bu baikal ın yıkıcılığı stoeger den dahamı iyi ki acaba
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2014, 22:53:05 Gönderen: Yavuz YILDIZ »
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ij 58 ij 54 ij 26  eski çifteler bir harika satılık varsa alalım ördek av için saygılar 05332315690 veli
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Süleyman MUSUL

• *
  • İncesuluyum , olmazoluyum . . .
Bern breh , gâvur malı yine yapmış yapacağını , bu makina ile hiç düşünmeden çatışmaya dahi dalarım , bu kadar fişek binaya atılsa bina devrilir , kalite budur işte .
"Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi...
bilmez ki sorsun, bilse sorardı."
Zor günler içinde öyle bir zorbey ol ki karanlıklara ışık tut . . .Türk oğlu !
İHRAÇ FAZLASI ÖZELHAREKAT POLİSİ !!!

Çevrimdışı Ali Osman ŞEN

• *
 dünyada keleş nam yaptıysa bu tüfekte öyle zaten  agir diyen arkadslar sızın bewrettalar benellilerin agırlıgı 1.5 kilomu acaba 100 gr için yorum yapmaya bile degmez baikal mp155 
Alihan ŞEN
1985 ANKARA

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Uzun zaman olmuş ancak yabancı forumlarda gezinirken Türk ve Rus otomatikleri karşılaştırmışlar, bir alıntı yapayım dedim : Bu 50,000 fişek testinde adamlar mp 153e  arıza yaptıramadıkları için 50000 de kesmişler, beretta, remington, whinchester gibi tüfekler 20000 in altında bozulmuş, Türk markalarını hiç saymıyorum bile 10000 i gören olmadı diyorlar. En sonunda da mp 153 ile bir Türk tüfeğini karşılaştırmak, Süpermenle cam adamı karşılaştırmak gibidir demiş amcalar, hangi Türk firmaları yazmıyor ama... Orijinal yazı aşağıdadır:

Russian

well, their guns are ugly and heavy. but it stops here. no focus on finish, all the focus on durability, infact, show their piston and bolt assembly to any mechanical engineer and he will immediately tell you that this gun is designed to last a long time.

there was a test in Italy sometime back, I dont have the video anymore. search the internet and u'll find it. in that test, they tried several brands of european and american shotguns, they fired the individual shotguns to failure point, guess which one came on top, baretta, remington, winchester and many other failed at less than 20,000. in case of a Baikal, the test was stopped cause they couldnt destroy the gun even at 50,000 rounds. dont even ask me about turkish guns, they all failed at less than 10K rounds. remember, these were only destructive tests, they didnt test the load sensitivity, pattern and other very important aspects of shotguns.

as far as pattern is concerned, it can be improved by buying after-market choke tubes, as far as load sensitivity is concerned, it can be cured by properly breaking-in the gun. Russians take weapon durability very seriously, there is a reason why Baikal mp153 was "russia's 100 best exports" and was "guns and ammo" gun of the year and was "shooting times" gun of the year.

its such a shame, comparing a turkish to Baikal. such a shame indeed.

Comparing Baikal mp153 to a Turkish is like comparing Superman to Mr. Glass.

• IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

The following users thanked this post: M.Cihad GÜL

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Estetik ve zarafetten yoksun ağır ,Hiç bir yerli firmayla kıyaslayamayacağım kadar da sağlam ve sorunsuz.Şimdi birileri yerli tüfeklerle kıyaslama yapacaktır.Sağlamlıkta ve etkili menzilde iyi bir tüfek.Özellikle ördek ve kaz avcılarına tavsiye ederim......
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
mp 153 lerin Namlu çeliğinin yapısı ve işlenişi hakkında bizim yerlilerle arasında ne fark var . Bilen var mı?
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Nasıl işleniyor bilmem ama, namlu yarılması olmadığı yazıyor her yerde. Birmingham proof house da yapılan 12 kalibre namlu içine sıkışmış 20 kalibre fişekle beraber yapılan atışta yarılmayan tek namlu olduğu, ağır çekimde bakıldığında namlunun şiştiği ve elastikmiş gibi eski formuna geri döndüğü yazıyor. Bir defa Türkiye C.İ.P üyesi bir ülke değil ve Türkiye2de proof house yok o yüzden namlu üzerinde ismi ve numarası dışında bir işaret göremezsiniz hiç birinde. Yurt dışına gidenler gittiği yerde test ediliyor olabilir. Fabrikanın kendi yaptığı testlerin bir geçerliliği yok maalesef yurt dışında. Rusya c.i.p üyesi ve birden çok proof house ları var hatta dünyanın en büyüğü olabilir bu konuda, o yüzden her bir namlu tek tek bir sürü testi geçer ve bunların işaretleri namluya basılır. 70 model çiftemin altında 10dan fazla işaret var. Türk tüfeklerine genelde bir süre kullan ve at şeklinde bakıyor yabancılar :( Bu kadar çok firma olmasına rağmen neden gelişme olmaz anlamak zor.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
O kadar üst düzey tüfek yapamıyoruz da ondandır.....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979