Gönderen Konu: mantar hastalıgı  (Okunma sayısı 2372 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Salim EKER

• *
mantar hastalıgı
« : 15 Temmuz 2010, 10:40:44 »
Arkadaşlar iki yaşında bir kurzahaarım var kulaklarındaki tüyü döktü veteriner fakültesine götürdüm tahlil yaptılar ve mantar sonucuna vardılar an tibiyotik tedavilerine cevap vermedi  yapabilecegimiz bişeyin kalmadıgını söylediler sadece tentirtiyot tetavisi uygula dedi  yaklaşık iki ay oldu ama bisonuc yok bildiginiz bişey varsa bana yardımcı olurmusunuz
Salim EKER
1978-Konya

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Ynt: mantar hastalıgı
« Yanıtla #1 : 15 Temmuz 2010, 11:23:45 »
Salim bey Fakülte nasıl yapılacak bir şey yok demiş ilginç !!!

Fakülte böyle demişse yapılacak bir şey yok Hurafe devreye girecek o zaman :)

Acizane tavsiyem KENAZ adındaki ilacı;
1 Litrelik kola şişesi dolu suya 1-2 kapak daha fazla değil kesinlikle,
karıştırıp köpeğinize başta kulakları olmak üzere FIS FIS tabancaları ile uygulayabilirsiniz,
Ancak kesinlikle yüksek miktar da ilaç kullanmayın :(
Tecrübelerle sabittir hemen hemen bütün uyuz türevlerine iyi elmiştir.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Salim EKER

• *
« Yanıtla #2 : 15 Temmuz 2010, 16:46:43 »
Abi köpegin kulagındaki mantar sen uyuza iyi gelir demişin  ama  bu olayla yaklaşık 5,6 aydanberi ugraşıyorum denemedigim antibiyotik kalmadı enson bir veteriner arkadaş metobolizmanın bozuk oldugunu söyledi düzen leyici ineler yaptı eskisine nazaran bi parca ama genede gecmedi. ilginiz  icin teşekkür ederim  
Salim EKER
1978-Konya

Çevrimdışı Misafir 48

• *
« Yanıtla #3 : 15 Temmuz 2010, 16:53:37 »
SALİM BEY;
köpeğinize nizoral tablet uygulayın günde bir tablet 10 gün ve 4 gün ara verip bir 10 gün daha uygulayın...
bu tedavinin yanında çinko içeren insan tabletlerinden'''zinco c''' kullanın..
ayrıca köpeğinize toz pakmaya verin yemeklerinde yarım çay kaşığı olarak verebilirsiniz...
lezyon olan bölgelerede tricopom pomat sürerseniz mantarı tedavi edebilirsiniz...
***levamizol içeren preparat 2,5 mg/kg olacak şekilde (doz hesaplamasını ya bir eczacı yada hekime ettirin) ve derialtı yüksek C vitamini vererek bağışıklığını da kuvvetlendirmeniz gerekecektir...
,bu tedavi sonrası bana ulaşıp bilgi verirseniz daha fazla yardımcı olabilirim...
« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2010, 16:56:36 Gönderen: Burak KALLEM »
Misafir 48

Çevrimdışı Salim EKER

• *
« Yanıtla #4 : 15 Temmuz 2010, 17:04:32 »
Burak bey ilginiz icin teşekkürler bide bu tedaviyi uyguluyalım bakalım ne olacak artık bu işten sıkıldım köpeklerim dende sogumaya başladım
Salim EKER
1978-Konya