Gönderen Konu: İşitme ve Duyma Engelli Avcının bilgi isteği  (Okunma sayısı 4736 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
İşitme ve Duyma Engelli Avcının bilgi isteği
« : 12 Temmuz 2010, 21:52:33 »
Arkadaşlar

Edincikten Cengiz AYDENİZ adlı Avcı arkadaşımız
işitme ve duyma engelli olduğu için Avlanmak için gerekli izinleri tezkere v.s alamadığını ifade etti
Bu konuda bilgi yada tecrübesi olan arkadaşlarımızdan yardım istiyor,
konu hakkındaki paylaşımlarınızı bekliyoruz teşekkürler
« Son Düzenleme: 12 Temmuz 2010, 21:56:00 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Ynt: İşitme ve Duyma Engelli Avcının bilgi isteği
« Yanıtla #1 : 12 Temmuz 2010, 23:48:44 »
Arkadaşlar
2521 SAYILI KANUN kapsamında işitme ve duyma engellilere izin verilmez yazmıyor
-Akıl hastası veya psikolojik ve nörolojik rahatsızlıkları olanlarla ilgili açık bir madde var,
Acaba sorunu yaşayan arkadaşımız hastaneden sağlık raporumu alamadı yoksa Emniyet birimlerimi uygun görmedi

En güzeli Emniyet birimlerine Dilekçe ile başvurup yada bilgi edinme kanunu yolu ile başvurup resmi bir bilgi istemesidir bana göre

b.              Belge ve izinlerin verilmesini engelleyen haller

1.              Ateşli silâhlarla işlenen cürümlerden hükümlü bulunanlar.

2.              Av suçları da dâhil ruhsatlı silâhıyla suç işleyenler veya silâhın muhafazasındaki ihmal ve/veya kusuru neticesi başkaları tarafından bir suç işlenmesine veya intihara ya da intihara teşebbüs edilmesine neden olmaktan mahkûm olanlar.

3.              Haklarında Türk Ceza Kanununun 119'uncu maddesinin uygulanması nedeniyle kamu davası açılmamış olsa bile, zorunlu olmadığı halde meskûn bir mahalde veya civarında ya da umuma mahsus yol üzerinde veya bu yola doğru silâh atanlar ile bu suçların birinden mahkûm olanlar.

4.              Ateşli silâhlarla işlenenler ile taksirle işlenenler hariç, değişik zamanlarda işlediği aynı veya farklı türden ikiden fazla suçtan dolayı hapis veya ağır hapis ve/veya ağır para cezasına mahkûm olanlar.

5.              Ateşli silâhla işlenenler ile taksirli suçlar hariç iki yıldan fazla hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkûm olanlar ile devlet sırlarını açığa vurma, ideolojik, anarşik, terör ve benzeri amaçlarla yaygın şiddet eylemlerine katılma ve bu gibi fiilleri tahrik ve teşvik etme suçlarından birinden hüküm giymiş olanlar.

6.              2521 Sayılı Avda ve Sporda kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları ve Av Bıçaklarının Yapımı, Alımı, Satımı ve Bulundurulmasına Dair kanun hükümlerine aykırı fiillerden dolayı hapis veya ağır hapis ve/veya ağır para cezasına mahkûm olanlar.

7.              6316 Sayılı Ateşli Silâhlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunun 12, 13, 14 ve 15'inci maddelerinde belirtilen suçlardan dolayı altı (6) aydan fazla hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkûm olanlar ile aynı kanunun 4 üncü maddesinde yazılı yasak aletlerden birini kullanmak suretiyle suç işleyen ve bu suçtan dolayı hapis ve/veya ağır para cezasına mahkûm olanlar.

8.              Uyuşturucu ve psikotrop maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya ihraç etme ya da bu fiillere teşebbüs etme, satma, satışa arz etme, satın alma, bulundurma, herhangi bir şekilde başkasına devretme veya devralma, sevk veya nakletme, alınıp satılmasına veya devrine ya da her ne suretle olursa olsun tedarikine vasıta olma suçlarından biriyle mahkûm olanlar.

9.              Kısıtlı olanlar ile kamu hizmetinden yasaklılar.

10.              Akıl hastası veya psikolojik ve nörolojik rahatsızlıkları olanlar.

11.              18 Yaşını bitirmemiş olanlar.

Yukarıdaki (a), (b), (c), (d), (e), (f), (g) ve (h) bentleri kapsamına girenler, affa uğramış olsalar veya mahkûmiyetleri bütün neticeleri ile birlikte ortadan kalksa ya da mahkemelerce verilen karar üzerine adli sicilden silinmiş olsa bile, kendilerine hiçbir surette bu Yönetmelik kapsamına giren belge ve izinler verilmez. Bu fıkra hükmü Türk Ceza Kanununun 2 nci maddesi hükümlerine göre suç olmaktan çıkan bir fiil nedeniyle hüküm giymiş olanlara uygulanmaz.

Bu maddede belirtilen mahkûmiyet, kesinleşmiş mahkûmiyettir.

Bu madde hükümlerinin uygulanmasında, mahkemelerce verilen hürriyeti bağlayıcı cezalar, paraya çevrilmiş olsa dahi, hürriyeti bağlayıcı ceza esas alınır.

Yönetmeliğin 14 üncü maddesine göre belirtilen hallerden birine giren kimselere hiçbir şekilde avda ve sporda kullanılan tüfek, nişan tabancası ve av bıçağı yapımı, alımı, satımı, taşınması ve bulundurulması izni ve belgesi verilmez.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Fatih ÖZALANYALI

• Müdavim Üyemiz
  • Edincikli_Avcı
« Yanıtla #2 : 24 Mart 2014, 11:54:04 »
ilginize teşekkür ederiz Cengiz arkadaşımın avcı kursuna katılmasını sağladık sertifikasını aldı.ardından tüfek ruhsatını çıkararak tüfek te aldı.milli parklar il müdürlüğünden kaydını yaptırıp av belgesini çıkardı.şimdi rahatla avlanıyor.
  • SARSILMAZ Magıc 61-71cm
  • Setter
Fatih ÖZALANYALI
1980 Edincik/BALIKESİR

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #3 : 24 Mart 2014, 19:03:41 »
Eğer bu imkan varsa buna çok sevinecek bir arkadaşım var. Ne yapılması gerektiğini açıklarmısınız.
« Son Düzenleme: 24 Mart 2014, 19:05:23 Gönderen: Mahmut ÇETİN »
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #4 : 24 Mart 2014, 22:01:14 »
Hayırlı olsun Fatih bey Cengiz arkadaşımız adına sevindik kazasız belasız avlanmasını dilerim. rast gele...

ilginize teşekkür ederiz Cengiz arkadaşımın avcı kursuna katılmasını sağladık sertifikasını aldı.ardından tüfek ruhsatını çıkararak tüfek te aldı.milli parklar il müdürlüğünden kaydını yaptırıp av belgesini çıkardı.şimdi rahatla avlanıyor.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

The following users thanked this post: Fatih ÖZALANYALI

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 24 Mart 2014, 22:07:44 »
Mükemmel bir haber. Hayırlı uğurlu olsun.Arkadaşımıza kazasız belasız avlar dilerim.

Çevrimdışı Tarık ÖSTLÜER

• Onursal Üyemiz
  • zordur dağcı olmak
« Yanıtla #6 : 24 Mart 2014, 22:30:48 »
Çok sevindirici bir haber...
Tarık ÖSTLÜER
1982 MANİSA

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #7 : 24 Mart 2014, 22:37:37 »

Hadi hayırlı olsun :)
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

The following users thanked this post: Fatih ÖZALANYALI

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 24 Mart 2014, 22:59:09 »
hayırlı ve uğurlu olsun,
özgürce meralarda avlanması nasib olur inşallah.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 25 Mart 2014, 09:45:00 »
Hayırlısı olsun diyelim.Fakat burada çok dikkat edilmesi gereken bir durum söz konusu;
Şöyleki;
Çulluk avındayken duyma yetisini sonradan kaybeden o zaman 50 li yaşlarındaydı (şimdi 75 yaşında) bir abim ile avlanırken kendisi patikadan  bende orman içinden aramızda 20-25 metre mesafeli yürüyorken köpek bir anda patikadan ormana doğru ferma yaptı köpeğin arkasına geçip tüfeği doğrulttu biranda kendimi hedef olarak buldum kıpırdasam kuş diye tetik çekebilirdi ne kadar bağırdıysam duyuramadım sesimi yavaş yavaş yere çöktüm ve alçak sürünme yaparak oradan uzaklaştım ama çektiğim sıkıntıyı bir Allah bilir birde ben.
Kendisine bu durumu izah etmeye çalıştıysamda kabul ettiremedim.
Bu olaydan önce bir seferindede ormanda yolunu şaşırdı kayboldu ne kadar bağırdıysak faydası olmadı,hava kararmış ve biz hala bulamamıştık.Civar köylere haber vermeye gittik gittiğimiz 2.ci köyde kahvede otururken gördük hava karardığında köyün ışığına doğru yürümüş ormandan böylelikle çıkabilmiş.
Çok dikkat edilmesi gereken ve büyük sorumluluk üstlenilmesi gereken bir durum hasıl oluyor.
Kısacası vahim olaylara sebep olunabilir.İnşallah böyle kötü tecrübeler yaşamaz veya yaşatmaz ağız tadıyla avcılığını yapar
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Hakan ATASOY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 25 Mart 2014, 21:56:13 »
Hayırlısı olsun diyelim.Fakat burada çok dikkat edilmesi gereken bir durum söz konusu;
Şöyleki;
Çulluk avındayken duyma yetisini sonradan kaybeden o zaman 50 li yaşlarındaydı (şimdi 75 yaşında) bir abim ile avlanırken kendisi patikadan  bende orman içinden aramızda 20-25 metre mesafeli yürüyorken köpek bir anda patikadan ormana doğru ferma yaptı köpeğin arkasına geçip tüfeği doğrulttu biranda kendimi hedef olarak buldum kıpırdasam kuş diye tetik çekebilirdi ne kadar bağırdıysam duyuramadım sesimi yavaş yavaş yere çöktüm ve alçak sürünme yaparak oradan uzaklaştım ama çektiğim sıkıntıyı bir Allah bilir birde ben.
Kendisine bu durumu izah etmeye çalıştıysamda kabul ettiremedim.
Bu olaydan önce bir seferindede ormanda yolunu şaşırdı kayboldu ne kadar bağırdıysak faydası olmadı,hava kararmış ve biz hala bulamamıştık.Civar köylere haber vermeye gittik gittiğimiz 2.ci köyde kahvede otururken gördük hava karardığında köyün ışığına doğru yürümüş ormandan böylelikle çıkabilmiş.
Çok dikkat edilmesi gereken ve büyük sorumluluk üstlenilmesi gereken bir durum hasıl oluyor.
Kısacası vahim olaylara sebep olunabilir.İnşallah böyle kötü tecrübeler yaşamaz veya yaşatmaz ağız tadıyla avcılığını yapar

Kesinlikle tehlikeli bir durum işitme engelli bir kişinin av zevki masum birinin  hayatına mal olursa bunun hesabını kimverecek  işitme engeli çok ciddi bir sorun bence.Görme duyusu av ortamında her durum için yeterli değil.
Bu memleket tarihte Türktü, bugün de Türktür ve ebediyyen de Türk olarak yaşayacaktır.Türkiye Türklerindir! Ne mutlu, Türküm diyene!1980 BURSA

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Ramazan YILDIZ 20

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 25 Mart 2014, 22:14:56 »
Bencede işitme engeli av sırasında çok büyük sorunlar yaratabilir. Ancak bek avlarında sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Diğer türlü can tehlikeside var diğer avcıların ve kendisininde. Daha önceki mesajlarda belirtildiği gibi av merasında kaybolma riskide var.
  • Stoeger m2000 2012 model standart combo
  • sarsılmaz sp-flash 86
  • Huğlu Çifte
  • English Pointer
1990 DENİZLİ
Karavanacı Avcı

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 26 Mart 2014, 11:54:47 »
Konu daha detaylı olarak ilgililer tarafından da ele alınmalı tabiki, duyma özürü olanlar mutlaka refakatcı ile avlanabilirler veya bek avı yapabilirler gibi önlemlerde alınabilir. Diğer ülkelerin av tv.lerinde izlediğimiz proğramlarda özürlüler av yapabiliyor ve illa ki belli prosedürler vardır onlardan örnekler alınabilir. Bahsettiğim arkadaşım işitme cihazı ile duyabiliyor, kardeşi av yapıyor onun herhangi bir sorunu yok ve arkadaşım bizimle ava çıkmak istiyor, tek başına ava gitmek hepimiz için aynı tehlikeyi arz etmiyor mu? Birde Özhan beyin verdiği örnek bence daha çok görme ile alakalı ve gözü gören kulağı duyanların da aynı kazaları yaptıklarını unutmamak lazım. 
1981 Burdur
EY RABBIM

Çevrimdışı Serdar ÖZBAY

• *
« Yanıtla #13 : 26 Mart 2014, 13:07:54 »
Bizim buralarda sağır bir domuz avcısı vardı. İyi bir avcı olmasının yanında ilginç olan, köpeklerin sesini hepinizden önce sezerdi. Ruhsat konusuna gelince, doktor olur vermezse sıkıntı çıkabilir.
Serdar ÖZBAY
1960-Kocaeli

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 28 Mart 2014, 10:38:18 »
Benim arkadaşımda tuhaf ama söylediğiniz gibi benim duymakta zorlandığım köpeklerin hırlamasını, inlemesini, ulumasını... duyabiliyor sanırım ses firekanslarıyla ilgili bir olay bu. Dün köpeğim doğum yapmış, sağolsun yavrunun sesini o duymuş ve bana haber verdi. Köpeğimin bakımında ve kulübesinin yapımında bana çok yardımcı oldu.
1981 Burdur
EY RABBIM