Arkadaşlar
2521 SAYILI KANUN kapsamında işitme ve duyma engellilere izin verilmez yazmıyor
-Akıl hastası veya psikolojik ve nörolojik rahatsızlıkları olanlarla ilgili açık bir madde var,
Acaba sorunu yaşayan arkadaşımız hastaneden sağlık raporumu alamadı yoksa Emniyet birimlerimi uygun görmedi
En güzeli Emniyet birimlerine Dilekçe ile başvurup yada bilgi edinme kanunu yolu ile başvurup resmi bir bilgi istemesidir bana göre
b. Belge ve izinlerin verilmesini engelleyen haller
1. Ateşli silâhlarla işlenen cürümlerden hükümlü bulunanlar.
2. Av suçları da dâhil ruhsatlı silâhıyla suç işleyenler veya silâhın muhafazasındaki ihmal ve/veya kusuru neticesi başkaları tarafından bir suç işlenmesine veya intihara ya da intihara teşebbüs edilmesine neden olmaktan mahkûm olanlar.
3. Haklarında Türk Ceza Kanununun 119'uncu maddesinin uygulanması nedeniyle kamu davası açılmamış olsa bile, zorunlu olmadığı halde meskûn bir mahalde veya civarında ya da umuma mahsus yol üzerinde veya bu yola doğru silâh atanlar ile bu suçların birinden mahkûm olanlar.
4. Ateşli silâhlarla işlenenler ile taksirle işlenenler hariç, değişik zamanlarda işlediği aynı veya farklı türden ikiden fazla suçtan dolayı hapis veya ağır hapis ve/veya ağır para cezasına mahkûm olanlar.
5. Ateşli silâhla işlenenler ile taksirli suçlar hariç iki yıldan fazla hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkûm olanlar ile devlet sırlarını açığa vurma, ideolojik, anarşik, terör ve benzeri amaçlarla yaygın şiddet eylemlerine katılma ve bu gibi fiilleri tahrik ve teşvik etme suçlarından birinden hüküm giymiş olanlar.
6. 2521 Sayılı Avda ve Sporda kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları ve Av Bıçaklarının Yapımı, Alımı, Satımı ve Bulundurulmasına Dair kanun hükümlerine aykırı fiillerden dolayı hapis veya ağır hapis ve/veya ağır para cezasına mahkûm olanlar.
7. 6316 Sayılı Ateşli Silâhlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunun 12, 13, 14 ve 15'inci maddelerinde belirtilen suçlardan dolayı altı (6) aydan fazla hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkûm olanlar ile aynı kanunun 4 üncü maddesinde yazılı yasak aletlerden birini kullanmak suretiyle suç işleyen ve bu suçtan dolayı hapis ve/veya ağır para cezasına mahkûm olanlar.
8. Uyuşturucu ve psikotrop maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya ihraç etme ya da bu fiillere teşebbüs etme, satma, satışa arz etme, satın alma, bulundurma, herhangi bir şekilde başkasına devretme veya devralma, sevk veya nakletme, alınıp satılmasına veya devrine ya da her ne suretle olursa olsun tedarikine vasıta olma suçlarından biriyle mahkûm olanlar.
9. Kısıtlı olanlar ile kamu hizmetinden yasaklılar.
10. Akıl hastası veya psikolojik ve nörolojik rahatsızlıkları olanlar.
11. 18 Yaşını bitirmemiş olanlar.
Yukarıdaki (a), (b), (c), (d), (e), (f), (g) ve (h) bentleri kapsamına girenler, affa uğramış olsalar veya mahkûmiyetleri bütün neticeleri ile birlikte ortadan kalksa ya da mahkemelerce verilen karar üzerine adli sicilden silinmiş olsa bile, kendilerine hiçbir surette bu Yönetmelik kapsamına giren belge ve izinler verilmez. Bu fıkra hükmü Türk Ceza Kanununun 2 nci maddesi hükümlerine göre suç olmaktan çıkan bir fiil nedeniyle hüküm giymiş olanlara uygulanmaz.
Bu maddede belirtilen mahkûmiyet, kesinleşmiş mahkûmiyettir.
Bu madde hükümlerinin uygulanmasında, mahkemelerce verilen hürriyeti bağlayıcı cezalar, paraya çevrilmiş olsa dahi, hürriyeti bağlayıcı ceza esas alınır.
Yönetmeliğin 14 üncü maddesine göre belirtilen hallerden birine giren kimselere hiçbir şekilde avda ve sporda kullanılan tüfek, nişan tabancası ve av bıçağı yapımı, alımı, satımı, taşınması ve bulundurulması izni ve belgesi verilmez.