Gönderen Konu: AVCİ-KÖPEK-ÇİFTLİK MUHABETİ  (Okunma sayısı 12701 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Halil YURTSEVEN

• *
Ynt: AVCİ-KÖPEK-ÇİFTLİK MUHABETİ
« Yanıtla #25 : 06 Mayıs 2011, 14:08:22 »
dikkatimi çeken çiftlik sahibi arkadaşlar pek bu konuya ilgi gostermedilermi yoksa  gercekten onlarda el kadar yavrunun 1500 lira etmeyeceğine mi inanıyorlar ama yine de fiyat cekiyorlar. bu olay 2 hafta once basıma geldıde ondan yazdım
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

1985-ANTALYA-ÇAVDIR/ BURDUR

Çevrimdışı Bislim SALİH

• *
« Yanıtla #26 : 20 Eylül 2011, 22:23:10 »
bir paralık tüfek beş paralık köpek bu kişiden kişiye değişen bir kavram avcılıkta belirli bir sıralama olamayacağından dolayı kimisine göre avcıdan kimisine görede çiftlikten yumurta tavuk misali :)))herkez işine geleni yapıyor saygılarımla
Bislim SALİH
1974 ESKİŞEHİR
[/url]

Çevrimdışı Hasan YILDIRIM

• *
« Yanıtla #27 : 29 Şubat 2012, 06:00:23 »
ender abi çok konuşulan ama aslında kimsenin tam olarak cevabını veremediği bir konu açmışsın çünkü av köpeği kimilerine göre bir avcının sınıf göstergesi kimine göre bir araç kimine göre ise avda yarenlik edecek bir arkadaştır

sınıf göstergesi olarak bakan insan gider yurt dışından veya tr den en kaliteli secereli kanlı canlı vs. olanına bayılır parayı bir yerde oturduğunda benim köpek şu kandan şu üreticiden der haklıda adam parasını vermiş en kalitelisini almış övünmek hakkıda (mersedese binen ile şahine binenin hali tavrı bir değildir ) ha bu arkadaş gerekli eğitimi verir vermez köpeği avlanır avlanmaz kimseyi alakadar etmez

kimine göre araçtır fazla para vermek istemez soyunu sopunu araştırır kırmamı saf kanmı bakar çünkü eğitecek emek harcayıp sonundada köpeğin genlerindeki bozukluktan ferma vermemesi gibi olaylar yaşamak istemez. avda kullanacaktır yerine göre belki yavrusunu alacaktır iyisini ister ama en iyisinide alsa en kötüsünüde alsa biliyordur işin özü eğitim ve köpeğin bol av görmesi tecrübe sahibi olmasıdır ama yavrunun anasının babasınında av görmüş olmasını ve avdaki kabiliyetlerine önem verir

kimine göre avda yanımda yaren olsun der para pul önemli değil 100 200 lira verir bedava olsa daha iyidir eski usul düşünür avcı dan olsun der bu köpeğin anası babası şu dedilermi sorgu sual olmaz keza bu paraya bu olur der alır iyi eğitir güzel av yapar veya fazla av görmez pek üstüne düşmez it olur sokağa bırakır

bana sorarsan ne çiftlikten alınır ne avcıdan alınır çiftlik kalitesinde köpek besleyen avcılığada gönül vermiş bir dişi bir erkek veya daha çok köpeğe bakan birinden alınır

şahsen ben avcıdan alamadım güvenemedim 600 tl para istiyordu ve dişi gözümüzün önünde ama baba bir arkadaşımın avcı bilmem kimin köpeği dediler iyi ben yine gelirim dedim
sonuçta köpeğimi eğitecek vakit nakit ve emek harcıyacaktım görmediğim köpeğin yavrusunu almak istemedim
internette bir yıldan fazla araştırma yaptım bütün çiftlikleri aradım 2500 auro ya kadar fiyat çektiler bu sana özel başkasına şöyle fiyat yok birde şu var 4000 auro felan oha okadarda değil dedim baktım bir avcı aynı zamanda 8 - 10 kadar köpek besliyor hemen hemen her köpeğiylede av yada eğitim videoları var ankaradan kalktım 600 km yol gidip abiyle tanıştım dişi köpekleri ve erkek köpeklerini yetişmek üzere olan diğer 4 -5 aylık köpeklerinide gördüm ve videolarda etkilendiğim babanın ve yine videolarda gördüğüm ve canlı canlı kendini gördüğümde hayran olduğum annesini seçtim aradan iki bilemedin 3 ay geçti aradılar köpekleri eşleştirdik 800tl yavru bir miktar kapora yatır erkek mi dişimi istiyorsun dediler erkek dedim 4 ay sonra 2 aylık erkek yavrumu aldım geldim şu an köpeğim 10 aylık ve hem zekası hem kanı hem secere bilgisi hem av merasında yaptıkları benim en doğru kararı verdiğimi gösterdi

biraz uzun oldu ama konu karışık ve birazda ben birşeyler katmak istedim

gecenin bir yarısı ne yazmış felan diye düşünmeyin gece çalışanı olduğumdan sabaha kadar netteyim
Hasan YILDIRIM
1984 ANKARA

Çevrimdışı Ercan KILIÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 25 Kasım 2014, 21:10:38 »
selamlar . ha şöyle ya acimasiz olun biraz . korkmayin diliniz dönsün biraz 2yaşında hayvana 5.6bin isteyin. 3aylık yavruya 1.2bin . isteyin. nasılsa devir hırs devri. ! kalın sağlıcakla .
1983 OSMANİYE

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 08 Mayıs 2015, 00:29:55 »
İşin gerçeği kuzenimden bir Kurzhaar yavru aldım 5 aylık yetiştiriyorum .Veterineri maması felan derken iyide masraf ediyorum bakalım emeklerimiz inşallah boşa çıkmaz.Benim yavrunun kardeşini ve annesinide istersem alabileceğimi söylediler bende bedelsiz olarak etrafımdaki arkadaşlarıma teklif ettim 20 kadar avcı yada av meraklısı arkadaşa .Hiç biride olur bakabilirim makbule geçer demedi. Tabi benden olumlu yanıt gelmeyince başkasına vermişler anneyle yavruyu. Hatta kuzen derki 50 gün içinde anne yeniden yavruluycak istersen bir tanede yeni yavru vereyim.Teşekkür ettim benim Benekli yetiyor dedim.Yani ücretsiz versen isteyen yok herhalde para ödemek hoşuna gidiyor insanların. Olmazsa bir dahaki sefere parayla vermeyi teklif edyim.Demekki talibler para istenince çıkıyor ortaya.

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul