ender abi çok konuşulan ama aslında kimsenin tam olarak cevabını veremediği bir konu açmışsın çünkü av köpeği kimilerine göre bir avcının sınıf göstergesi kimine göre bir araç kimine göre ise avda yarenlik edecek bir arkadaştır
sınıf göstergesi olarak bakan insan gider yurt dışından veya tr den en kaliteli secereli kanlı canlı vs. olanına bayılır parayı bir yerde oturduğunda benim köpek şu kandan şu üreticiden der haklıda adam parasını vermiş en kalitelisini almış övünmek hakkıda (mersedese binen ile şahine binenin hali tavrı bir değildir ) ha bu arkadaş gerekli eğitimi verir vermez köpeği avlanır avlanmaz kimseyi alakadar etmez
kimine göre araçtır fazla para vermek istemez soyunu sopunu araştırır kırmamı saf kanmı bakar çünkü eğitecek emek harcayıp sonundada köpeğin genlerindeki bozukluktan ferma vermemesi gibi olaylar yaşamak istemez. avda kullanacaktır yerine göre belki yavrusunu alacaktır iyisini ister ama en iyisinide alsa en kötüsünüde alsa biliyordur işin özü eğitim ve köpeğin bol av görmesi tecrübe sahibi olmasıdır ama yavrunun anasının babasınında av görmüş olmasını ve avdaki kabiliyetlerine önem verir
kimine göre avda yanımda yaren olsun der para pul önemli değil 100 200 lira verir bedava olsa daha iyidir eski usul düşünür avcı dan olsun der bu köpeğin anası babası şu dedilermi sorgu sual olmaz keza bu paraya bu olur der alır iyi eğitir güzel av yapar veya fazla av görmez pek üstüne düşmez it olur sokağa bırakır
bana sorarsan ne çiftlikten alınır ne avcıdan alınır çiftlik kalitesinde köpek besleyen avcılığada gönül vermiş bir dişi bir erkek veya daha çok köpeğe bakan birinden alınır
şahsen ben avcıdan alamadım güvenemedim 600 tl para istiyordu ve dişi gözümüzün önünde ama baba bir arkadaşımın avcı bilmem kimin köpeği dediler iyi ben yine gelirim dedim
sonuçta köpeğimi eğitecek vakit nakit ve emek harcıyacaktım görmediğim köpeğin yavrusunu almak istemedim
internette bir yıldan fazla araştırma yaptım bütün çiftlikleri aradım 2500 auro ya kadar fiyat çektiler bu sana özel başkasına şöyle fiyat yok birde şu var 4000 auro felan oha okadarda değil dedim baktım bir avcı aynı zamanda 8 - 10 kadar köpek besliyor hemen hemen her köpeğiylede av yada eğitim videoları var ankaradan kalktım 600 km yol gidip abiyle tanıştım dişi köpekleri ve erkek köpeklerini yetişmek üzere olan diğer 4 -5 aylık köpeklerinide gördüm ve videolarda etkilendiğim babanın ve yine videolarda gördüğüm ve canlı canlı kendini gördüğümde hayran olduğum annesini seçtim aradan iki bilemedin 3 ay geçti aradılar köpekleri eşleştirdik 800tl yavru bir miktar kapora yatır erkek mi dişimi istiyorsun dediler erkek dedim 4 ay sonra 2 aylık erkek yavrumu aldım geldim şu an köpeğim 10 aylık ve hem zekası hem kanı hem secere bilgisi hem av merasında yaptıkları benim en doğru kararı verdiğimi gösterdi
biraz uzun oldu ama konu karışık ve birazda ben birşeyler katmak istedim
gecenin bir yarısı ne yazmış felan diye düşünmeyin gece çalışanı olduğumdan sabaha kadar netteyim