Gönderen Konu: AVCİ-KÖPEK-ÇİFTLİK MUHABETİ  (Okunma sayısı 12700 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
AVCİ-KÖPEK-ÇİFTLİK MUHABETİ
« : 01 Temmuz 2010, 10:29:26 »
birkaç haftadır forumda köpek çiflikten mi alınır yoksa avcıdanmı mi alınır muhabeti geçiyor...bu muhabetin sonu nereye gidecek diye bekledim ama malesef kimse şöyle oturaklı bir yazı yazıpta son noktayı koyamadı .......Anladığım şey avcı dostlarımızın elinde yavrular var ve bu  yavruları pazarlayıp satma gayretindeler.Yani gerek çiftlik gerek köpek yetiştiricisi  arkadaşların canını acitacak şekilde cereyan etmektedir.Ben ne köpek yetiştiricisiyim  ne de çiftlık sahıbıyım.Bizde köpek arkadaşa ve dosta bedavaya verilir.Çiftlik sahiplerini bu konunun dişinda tutuyorum.Avcı dostlarımızın işleri köpek yetiştirciliği olmamasi münasebetiyle ,yenı dogan köpek yavrularını avcı dostlarına para karşiliği değil hatır karşiliği vermelıdir.biz bir aile değilmiyiz BUYRUN BUNU TARTİŞALİM.....
« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2010, 10:39:36 Gönderen: Ender GİRGİÇ »
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

The following users thanked this post: Alper BEKRET

kadridemir

• Ziyaretçi
Ynt: AVCİ-KÖPEK-ÇİFTLİK MUHABETİ
« Yanıtla #1 : 01 Temmuz 2010, 11:03:30 »
Sevgili Ender; evet konunun buraya geleceği gün gibi açıktı ve geldi..
1- meşhur köpeğimi şuna çektim.???????
2- doğuma 2 gün kaldı????
3- doğum gerçekleşti ????
4-X ile Y nin yavruları dünyaya geldi..???
5-yavrularımızı kayıt altına aldık.????
6- mutlu son köpek avcıdan mı alınır yoksa çiftlikten mi???
konuları dikkatle takip ettim önce yönetimin bunu gözden geçirmesi gerekiyor..

Çevrimdışı Mehmet PİLGİR

• Expert Üye
« Yanıtla #2 : 01 Temmuz 2010, 11:24:09 »
çok doğru bir gözlem.her yavru dönemi, şu meşhur AYŞECİK çizgi romanları gibi,ayşecik okulda,ayşecik tatilde,ayşecik piknikte ........v.s gibi karşımıza çıkıyor.yapacak bi şey yok. yavruların hepsi satılına kadar çekeceğiz bu yükü.
  • 12 kalibre 2 patlar superpose
  • 12 kalibre 2 patlar klasik çifte
  • 20 kalibre 2 patlar superpose
  • 12 kalibre çok patlar
  • setter ve pointer
Mehmet PİLGİR
1966-İstanbul  ( ASLEN İZMİR KARŞIYAKA)

Çevrimdışı Erhan KURHAN

• *
« Yanıtla #3 : 01 Temmuz 2010, 11:28:55 »
Ender Bey güzel bir konuya değinmişsiniz ve av köpeği çiftlikten mi avcıdan mı alınmalı muhabbetinin arkasında yatan gerçekleri doğru tespit etmişsiniz.Avcının köpeğinden yavru alıp arkadaşlarına dağıtması parayla satmaması konusuna gelince buna ne doğru ne de yanlış diyebilirim.Duruma göre değişir.Şöyle ki; eskiden secereyi bırakın safkan av köpekleri yoktu.Avcı elindeki kırma köpeğini para vermeden bir kaç kutu fişek veya barut-saçma veya bunun gibi şeyler karşılığında alırdı.Aşı,veteriner, mama masrafı da yoktu.Doğan yavruların bir kısmı da kara düzen bakımdan dolayı zayi olurdu.Yani yavrunun bir masrafı yoktu.Tam tersi durumu ise kendimden örnek vereyim.FCI secereli dişi bir kuzhaar yavru aldım Almanya'dan.Bu köpeğe üç yıl boyunca kaliteli mamalarla baktım ,kesinlikle ekmek yemek artığı vermedim.Fiziğinden avından kokusundan çok memnun olunca köpeğimden yavru almaya karar verdim ama ticari amaçlı değil kendime bir yavru seçebilmek için.Sonra herşeyiyle mükemmel bir erkek arayışına girdik gönlümüze göre, avını kokusunu gördük çok beğendik ve eşleştirmek için bir hafta boyunca erkek köpeğin masrafını bakımını yaptım.Köpeğim gebe kaldığından itibaren ACANA Pasifica yla besledim ki harika ve çok pahalı bir mama (Proplan dan Hills den pahalı ve kaliteli) keza yavrular 21 günlük olunca yavrulara da aynı mamayı verdim, yavru için gelenler yavruların kalitesini verdiğim emeği görünce pazarlık dahi yapmadılar ve hala elimde kalan birkaç yavruya aynı mamayla devam ediyorum.Gelişimleri muhteşem.İç parazitlerini birinci karmalarını hepsini yaptım.Şimdi siz gelin de bu yavruları bedavaya verin.Kusura bakmayın biraz uzattım reklam gibi oldu ama şu günlerde birebir yaşadığım bir konu olduğu için yazdım.Saygılar...
Erhan KURHAN
1966-Denizli

Çevrimdışı Kurultay AYGAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 01 Temmuz 2010, 12:28:58 »
Ender abide,Kadri DEMİR beyde haklı.
Erhan KURHAN beyde yerden göğe kadar haklı.
Sonuç kendine göre herkez haklı
Kurultay AYGAN 20.06.1979
Keşan-EDİRNE 0536 492 04 28

Çevrimdışı Ramazan BUNARCIOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 01 Temmuz 2010, 12:32:27 »
Benim dişi köpeğim yok olsaydı yavrularını kesinlikle ücretsiz dağıtmazdım az da olsa üç beş kuruş veya mama fişek bişey alırdım çünkü bedava verdimi it parayla verdimi köpek oluyor çevremde ki arkadaşlarımın üçretsiz dağıtdığı yavrular ya öldü yada eğitimsiz ve bakımsız kaldı ama parayla verdikleri halen yaşıyor ve çok iyi birer avcı oldular.Yani nedendir bilmem ama avcı arkadaşlar üçretsiz aldıkları yavrulara  kıymet vermiyolar.

Çevrimdışı Mehmet PİLGİR

• Expert Üye
« Yanıtla #6 : 01 Temmuz 2010, 12:49:37 »
yavru köpeğin bedelsiz verilmesine bende karşıyım(iyi bakacağına emin olduğumuz yakın çevremiz hariç).konumuz burada yavrunun hediye edilip edilmemesi değil.yaz gelip yavrular piyasaya çıkınca  bir rekabet rüzgarı esiyorki, gülermisin ağlarmısın belli değil.
  • 12 kalibre 2 patlar superpose
  • 12 kalibre 2 patlar klasik çifte
  • 20 kalibre 2 patlar superpose
  • 12 kalibre çok patlar
  • setter ve pointer
Mehmet PİLGİR
1966-İstanbul  ( ASLEN İZMİR KARŞIYAKA)

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #7 : 01 Temmuz 2010, 13:16:43 »
eşşeği kırk yıl dövsen yine eşşektir ..insanda böyledir ister para ile köpek alsın ister bedavaya insanda köpek sevgisi av sevgisi varsa paralı da alsa bedavada alsa o köpeğe bakar sahip çıkar ..eşşek misali ..

saygı sevgi görgü kuralları içerisinde herkes bir şeyler yapacak kimi para ile satacak kimi hediye edicek kimi çiflik kuracak satacak bunları içinden kimi başarılı kimide kaşarısız olucaktır ama hiç kimse kimseyede çamur atmayacaktır atmamalıdır

Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Feyyaz ÇAKIR

• *
« Yanıtla #8 : 01 Temmuz 2010, 14:18:45 »
Öncelikle Ender arkadaşımı tebrik ederim konuyu çok güzel algılamış ve  yorumlamış. Kendi köpeklerini satacaklar pazar yaratmak için başkalarına çamur atmaları doğru değil.
Herkez hürdür ve hür iradesi ile istediği yerden köpeğini alır.
Ben şahsen köpek alacak olsam öncelikle avcıdan av yapan köpekten alırım.
Yavru konusuda tamamen kişilere kalmış birşeydir. İstediğine parayla istediğine bedava verir.
Feyyaz ÇAKIR
1978 Silivri İSTANBUL        0532 382 67 48

The following users thanked this post: Ümit TOPKAYA

Çevrimdışı Aykut ALGÜNEY

• *
« Yanıtla #9 : 01 Temmuz 2010, 15:10:08 »
Alıntı
eşşeği kırk yıl dövsen yine eşşektir ..insanda böyledir ister para ile köpek alsın ister bedavaya insanda köpek sevgisi av sevgisi varsa paralı da alsa bedavada alsa o köpeğe bakar sahip çıkar ..eşşek misali ..

saygı sevgi görgü kuralları içerisinde herkes bir şeyler yapacak kimi para ile satacak kimi hediye edicek kimi çiflik kuracak satacak bunları içinden kimi başarılı kimide kaşarısız olucaktır ama hiç kimse kimseyede çamur atmayacaktır atmamalıdır

Gayet güzel bir açıklama, ayrıca para pul bir kenara, olaya bide şu açıdan bakmak lazım iki kutu fişek, yarım kilo barut döneminin köpeklerini hatırlayın, bir de para ile alınıp verildiği şimdiki zamana bakın , göreceksiniz ki köpekler ne kadar değişti, ne kadar güzelleşti. Dünyanın her yerinden köpekler gelir oldu. Köpeğe it gözüyle bakarsan sonra da sistemlerine dahil olcam diye bööle tırmanırsın. Adamlar senin KANGAL'ına  sahip çıkar sen de alık alık bakarsın.

Çiftlik muhabbetine gelince, arkadaş sen ne aradığını bilmiyorsan,nasıl alacağını bilmiyorsan avcıdan da alsan, çiftçiden de alsan iş şansına kalmış.

Basit örnek, araba işinden anlamam çok merakım yok, sadece ihtiyaçlarımı ve bütçemi bilirim, acenteye de gitsem, galeriye de gitsem, oto pazarına da gitsem aynı şey kandırılmaya müsaitim, acentedeki pazarlama görevlisi, ihtiyaçlarım ve bütçe konusunda, uzmanlığı olan tekniklerle benim kafamı karıştırıp gereğinden fazla lüks ve bütçemi zorlayan bir arabaya beni yönlendirebilir, galeriye gitsem 10 liralık arabayı 15'e iktirir, oto pazarına gitsem kırk takla atmış arabayı boya badana ile anlamadığım için bana gayet güzel kaktırır, üstelik bi de teşekkür alır. Haa o zaman bu duruma düşmemek için ihtiyaçlarım ve bütçem ile giderim bu işten anlayan bir arkadaşıma, anlatırım derdimi, alırım ondan bi yardım. Hangi arabayı alacağıma, alırken nerelerini kontrol edeceğimi, performans özelliklerine nasıl bakacağımı öğrenir sonra araba alacam diye ortaya çıkarım. Gene beceremeyeceğime karar verirsem arkadaşımı da takarım koluma onunla hallederim işimi.

Uzun lafın kısası, hangi ırkı alacağına karar ver, o ırkın çalışma performansını bil,aradığın performans o mu karar ver, o ırkın morfolojik standartlarını öğren. Öğrenemiyorsan bilenden yardım iste.Sonra da başarılı (Tabii masa başı başarısı değil, gerçek ölçülebilir başarılar ) köpekleri takip et istediğin özellikteki yavruyu bulursan al. Kimden alırsan al, ister parayla al, ister iki kutu fişekle, ister bedava ama o yavruyu bulduysan MUTLAKA AL.
« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2010, 15:11:48 Gönderen: Aykut ALGÜNEY »
Aykut ALGÜNEY
1972-İzmir

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
« Yanıtla #10 : 01 Temmuz 2010, 16:46:22 »
evet arkadaşlar ne güzel herkez içinden geçenleri yazmış ne güzel tartışıyoruz illeki kavga mı etmek gerekiyormuş bakın ne güzel herkez güzel şeyler yazıyor herkez düşüncelerini lütfen yazsın ki bu sektör nereye gidiyor bakalım
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 01 Temmuz 2010, 18:56:28 »
Benim anlamadıım bu konu hakkında yorum yapan abilerim çoğu secereli köpek yurt dışından getirilen köpekler zaten çiftliklerden alınmıo mu?
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh
  • sarsılmaz camo 61 namlu

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Aykut ALGÜNEY

• *
« Yanıtla #12 : 01 Temmuz 2010, 23:09:51 »
Bravo Serkan güzel tamamlamışsın.
Aykut ALGÜNEY
1972-İzmir

Çevrimdışı Fatih BAKİ

• *
  • TOMURCUK DERDİNDE OLMAYAN AĞAÇ ODUNDUR.
« Yanıtla #13 : 02 Temmuz 2010, 00:19:32 »
Erhan abi ile Aykut abiye katılıyorum bence konuya noktayı koymuşlar.Bu fikirlerinin üzerine bence daha söylenecek pek bir şey yok.
Fatih BAKİ
1980-KOCAELİ
0536 414 06 96

Çevrimdışı Uğur LEYLEK

• *
« Yanıtla #14 : 02 Temmuz 2010, 00:39:10 »
öncelikle avcıdan kelimesine bi açıklık getirmek isterim.
elbette av köpeği bakanların hepsi iyi yada kötü avcıdır önemli olan ellerindeki köpekelrini avda veya herkezin daha iyi takip edebildiği resmi yada gayri resmi sınavlar veya yarışmalarda ispatlamaları gerekli.
çünki genlerindeki av kabiliyetlerini devamlı canlı tutulmayan köpekler zamanla bu yeteneklerini kaybetmeye başlarlar. eğer o çiflik sahibi,avcı yada yetiştirici elindeki köpekleri her zaman antıramanda,yarışmalarda,sınavlarda veya direkt avda  ırk özellikleri doğrultusunda köpeğinin av kabiliyetini ve fizk yapısını canlı diri tutabiliorsa kıriter budur.

birde yarışma köpeklerinin yavruları av köpeklerinin yavruları kelimesine değinmek isterim.
yarışmalarda ve sınavlar köpeklerin koku,sitil,cesaret fizik yapısının nekadar yeterli yada eksik olduğunun sergilendiği müsabakalardır.
bu müsabakalarda kendilerini ispatlayan köpekler avda çok önemli olan bu dört kıriteri genlerinde taşıdıklarını gösterir.bu köpeklerden aldığınız yavruyu iyi bi temel itaat ve sonrası av eğitimiyle mükemmel bi av köpeği yada yine iyi bi temel itat ve sonrası yarışma kuralları doğrultusunda eğitimle iyi bi yarışma ve sınav köpeği elde edersiniz.
ki bu sınav yada yarışmalarda istenilenler bizlere ve köpeklerimize zaten direkt avdada gereklidir.

ANNE VE BABADAN YAVRULARINA AV TECRÜBESİ DEĞİL KABİLİYETİ GEÇER.SAYGILAR

Uğur LEYLEK
1976 MANİSA
MANİSA DEUTSCH-KURZHAAR ÜRETİCİLERİ YETİŞTİRİCİLERİ DERNEĞİ

[IMG]http://img216.imageshack.us

Çevrimdışı Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU

• *
« Yanıtla #15 : 02 Temmuz 2010, 09:15:19 »
Bence yavru iyi olduktan sonra çiftliktende köpek alınır avcıdanda.önemli olan anne babayı takip etmek ve alınan yavrununda bir kusuru olup olmadığının farkına varabilmek.
Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU
0 Rh + 1978 BOLU

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı Tanju ÜNEN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #16 : 02 Temmuz 2010, 10:19:01 »
Sevgili Ender .

Açmış olduğun konular ve yorumlarından takip ettiyim kadarıyla tarafsız , dürüst ve dik kişiliyinle
forumdaki arkadaşlarımın arasında saygı vede sevgiyi hak edenlerden birisin yada enazından ben böyle düşünüyorum.Ancak yapılan yorumların bir kısmına katılmakla birlikte konuya açıklık getirilmesi doğru olur diye düşünüyorum sen konuyu açtıktan sonra kadri bey bir yorum yapmış ve madde madde de sıralamış

1- meşhur köpeğimi şuna çektim.?
2- doğuma 2 gün kaldı?
3- doğum gerçekleşti ?
4-X ile Y nin yavruları dünyaya geldi..
5-yavrularımızı kayıt altına aldık.?
6- mutlu son köpek avcıdan mı alınır yoksa çiftlikten mi???
konuları dikkatle takip ettim önce yönetimin bunu gözden geçirmesi gerekiyor.. DEMİŞ.

Bende nacizane kendi çapında bir avcıyım ve kendime göre iyi yada kötü köpeklerim var zaman geliyor sevgili avcı arkadaşlarım ve köpeklerimle birlikte sezonda yaptığım avları veya sezonun kapalı olduğu dönemlerde köpeklerimin antremen günlerinde resimlerini yada eşleştirdiğim zaman eşini ve kendisini resimleyerek paylaşımda bulunmaya çalışıyorum ve pek tabikide erkek ve dişinin soyunu sopunuda yazıyorum adı üzerinde bu forum bir paylaşım sitesidir . Lütfen çok rica ederim etrafınıza bakınız hemde çok yakınınızda olanlara haklı olarak köpeklerini yere göğe sığdıramıyor ve girdikleri her ortamda köpeğiyle gurur duyuyorlar ve hal böyle olunca madde madde sıralanan bu güzellikleri tüm avcı dostlarla paylaşası geliyor insanın anlatacağım budur ki yönetimin bu güzellikleri gözden geçirmesi yerine bir avcının yada çiftlik sahibinin haklı gururu diye tasdiklemesi gerekir çünki bir yavru kolay yetişmiyor emek ve bilgi istiyor.köpek avcıdan mı yoksa çiftliktenmi alınır konusuna gelince şahsım adına ben soyu sopu belli kanına güvendiğim köpeğin sahibinden alırım gerisi avcıya kalmış .

Selamlar .
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2010, 08:37:41 Gönderen: Tanju ÜNEN »
Bursa 1973 BİRİLERİ ARKANIZDAN KONUŞUYORSA ONLARDAN ÖNDESİNİZ .

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 15 Temmuz 2010, 15:28:30 »
köpek karşılık beklemeden çıkar gözetmeden  hediye edilebilirmi...tabikide edilir....yalnııııııııııııııııııız...o köpege verilen emek vardır,yapılan masraf vardır..bunları görmezden gelipte o hediyeyi kabul etmekte emege  saygısızlık olur....hediyeye hediyeyle karşılık verilmeliki herkesin içine sinsin....
köpek nerden alınırın cevabı: köpek adam gibi adamdan alınır.......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Gürsel AKARSU

• Müdavim Üyemiz
  • bıze sunulan guzellıklerın degerını bılelım
    • http://www.adres.gen.tr/adres/sites/12785/avcilik-avci-sayfasi-av-kopekleri.html
« Yanıtla #18 : 15 Temmuz 2010, 16:21:26 »
köpek hediye edilir birol abiye katılıyorum.(yalnııııııııııııııııııız...o köpege verilen emek vardır,yapılan masraf vardır..bunları görmezden gelipte o hediyeyi kabul etmekte emege  saygısızlık olur....)ayrıca satılık gerek yetişkin olsun gerekse yavru annesi bu secereli baba yurt dışından gelme yok kıf kayıtlı yok fcı kayıtlı yok şöyle yok böyle tamam bir köpek alırken illakide anne ve babasını görmek ister insan ama çokta abartmamak lazım. Mesela  köpeğin diş yapısı bozuk yok tüy yapısı bozuk buna üretim izni vermezler şeklinde (bence hiç önemi olmayan ayrıntılar) değerlendiriliyor .Avı köpeğin değerlendirmeye alınan (diş tüy kıf fcı ) özelliklerimi yapıyor?ne kırma köpekler varki değeri eurolarla ölçülmeyecek köpeklere nal toplatır o zamanda adam şöle bir ilan verse nasıl olur.
adı:jet
doğum tarihi:20,03,2009
anne :setter
baba:pointer
fiyatı:7 bin euro
avcılık durumu:yarışmada birinci gelen bütün köpeklere nal toplattı.

daha düne kadar bunlardan habersiz ülkem avcısı şimdi kıf sız seceresiz köpek beğenmez olduk hayırlısı olsun LAF OLA BERİ GELE.
Gürsel AKARSU
1980 KOCAELİ kandıra
Avcılık hasat yapmaktır zevk olsun dıye baska bır canlının yaşama hakkını çalmak değil!!!!!!!

Çevrimdışı Abdullah SEZER

• *
« Yanıtla #19 : 30 Ağustos 2010, 11:34:31 »
haklısın kardeş ben bir köpek biliyorum simsiyah ne cins olduğu belli değil çöplük köpeği denilebilir ama gel gelelim köpekle bende ava gittim köpek tavşanda süper inatçı peişinde bırakmıyo sonra keklik ve bıldırcındada çok iyi bir köpek önünde çok avlar vurdum yani şekil şemal önemli değil okadar önemli olan avı nasıl köpeğin...

Çevrimdışı Mustafa ÇİL 43

• Çobanoğlu 43
  • *
  • pointerin başkenti EMET
    • Av Keyfiniz Burası
« Yanıtla #20 : 27 Ocak 2011, 03:20:43 »
  selam ve saygılar ,,, gecenin bir vakti bu yazıda ilgimi çekti doğrusu

arkadaşlar sıralamış ,,çok güzel bir sıralama olmuş aslında

lakinn,,,bu tür konulara uzak olan avcı dostlar da yok değil,,,yeterki secereli olsun mantığı ile yavru alınmaz, benim tercihim olan herzaman av kanı geni kokusu stili daha önceden tesçillenmiş anne ve abadan yaru alınır,,,ne oluyor demekki,,,tesçillenmiş köpeğin sahibinden yavru alınır çıkıyor bu defa,, ama para avcı kardeşimin,istediği yerden alır
   nasısa bir kaç defa alacaktır yavru,,eğitemeyecektir,,,veya büyütemeyecektir,vs.vs.
sonunda o da bu işi öğrenecektir...

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
« Yanıtla #21 : 02 Nisan 2011, 09:07:44 »

köpek karşılık beklemeden çıkar gözetmeden  hediye edilebilirmi...tabikide edilir....yalnııııııııııııııııııız...o köpege verilen emek vardır,yapılan masraf vardır..bunları görmezden gelipte o hediyeyi kabul etmekte emege  saygısızlık olur....hediyeye hediyeyle karşılık verilmeliki herkesin içine sinsin....
köpek nerden alınırın cevabı: köpek adam gibi adamdan alınır.......
  • Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)

Çevrimdışı Tolga KESKİN

• *
« Yanıtla #22 : 02 Nisan 2011, 09:48:55 »
Dişi köpeğim olsa ve doğursa bedava vermezdim.Sonuçta o yavruya başka bir arkadaşa gidene kadar masraf yapılıyor.Bunun aşısı,maması bedavaya olmuyor.Ha yavrulara ve anneye karadüzen bakıyor olsaydım verebilirdim.Kar amacı gütmesem de yapılan masrafın karşılığını isterim.
Tolga KESKİN
1977 UŞAK

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı Hakan ÖZEK

• *
« Yanıtla #23 : 02 Nisan 2011, 09:57:45 »

Eşşeği kırk yıl dövsen yine eşşektir Misali ..insanda böyledir, ister para ile köpek alsın ister bedavaya İnsanda köpek sevgisi Doga av sevgisi varsa paralı da alsa bedavada alsa o köpeğe bakar sahip çıkar Yinede  emeginin  bakımının  cüzi  bir rakamla gönül almak  babında bir karşılıgı olmalı  kimseyi  kınamamak lazım sonucta  ortada bir emek vardır

Saygı sevgi görgü kuralları içerisinde herkes bir şeyler yapacak Adamına göre kimi para ile satacak kimi hediye edicek kimi çiflik kuracak -Satacak bunları içinden kimi başarılı kimide kaşarısız olucaktır ama hiç kimse kimseyede çamur atmayacaktır Sonucta eninde sonunda  aynı duruma düşmek vardır-- Kendimizi
de birgün O  yorum ların icinde  bulabiliriz   Saygılar
« Son Düzenleme: 02 Nisan 2011, 10:14:23 Gönderen: Hakan ÖZEK »
Hakan ÖZEK
1972 - İstanbul SEFAKÖY Duhul- LÜLEBURGAZ Sakızköy

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #24 : 02 Nisan 2011, 10:27:48 »
Herkezin düşüncesine saygı göstermek lazım.
Ben parayla köpek alan arkdaslarımızı şu yönde haklı buluyorum.Bi köpeği çok küçük yaşta alıyosunuz ve biliyosunuzki bu köpeğin soyak olması lazım ki anne ve babasından bi şeyler alsın,rengini,asaletini,kokusunu,becerisini,hırsını vs...
O kadar uğraşacak,hatta yavru iken çocuk gibi büyütecek,evinde besleyecek,iğnesi,maması,tasması,yuvası derken kendince harcadığı masrafını gectim ilgisi olacak zamanını verecek.Mesela benim köpek besleyeck yerim var ama zamanım yok ona ayıracak,cok yogun calısıyoruz.
Ve av sezonu açılana kadar hayallerle ümitlerle hevesle bekleyecek.
SONUÇ:Kendisiden olabilir ama belki köpeğin soyundan gelen bir HÜSRAN,HAYAL KIRIKLIĞI.Bence bu adam parayla seceresi belli olan bir köpeği alır en azından hata bence der çıkar içi rahatlar.

Ben alırmıyım köpek parayla almam.Çünkü ben arkadasımdan Mustafa Özkol abiden istedim,önce köpeğimde gözünmü vardı dedi :D :D ,sonra ben yeni köpek yetiştiricem bu köpeği sevmiyorum soğudum zaten beraber gidiyoruz al senin olsun dedi eliyle tuttu verdi işi gücü rast gelsin.Şu anda istesem kendi köpeğini verir,biz bunun adına hediyeleşmek ve dostluk diyoruz.Hani dostunuz için ne paraya,ne mülke,ne canınıza önem verirsiniz ya bu onun gibi bişey.Ben kendi arkadas gurubumuzda bile köpeğimiz yavrulasa birbirimize haber vermeden kimseye yavru için söz vermiyoruz.

SONUÇ OLARAK:Köpeğe köpek kadar değer vermemiz lazım,bi yenisini daha nasılsa buluruz olmasa olur deriz ama DOST HER ZAMAN BULUNMAZ.
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com