Gönderen Konu: Bronş aşısı  (Okunma sayısı 1991 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Çağlar ŞENKIR

• *
Bronş aşısı
« : 28 Haziran 2010, 19:16:46 »
Öncelikle merhabalar  köpegime bronş aşısı atırıcam ama burdaki bir kac avcı köpegin kokusunu bozar seklınde hurafeye ınanıyorlar cogu veterinere giddim ve boyle bir şey olmaz dendi birde sizden fikir almak ısdıyorum yardımcı olursanız sevınırım İyi forumlar
[/url]
1989-Muğla Milas

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
Ynt: Bronş aşısı
« Yanıtla #1 : 29 Haziran 2010, 13:59:01 »
çağlar kardeşim kesinlikle bu tip hurafelere kulak asma ve bronchin aşısını köpeğine yaptır çünkü köpeklerimiz bize kışın zorlu arazi şartlarında lazım ve o soğuk havalarda yeri geliyor yağmurda yeri geliyor suya avı almak için girdiklerinde ıslanıyorlar birde ava topluca gidildiğinde birden fazla köpeğin bir araya gelmesi var ki bu durumu dahada vahim duruma sokar
  diyelim ki senin köpeğin hasta ve sen daha fark etmedin diğer arkadaşlarının köpeklerine de bulaştırdığında durumun vahameti ortada tabi böyle vahim bir durum köpeğinin de  uzun süre av yapamamasına belkide o sezon ve hatta ilerki sezonlarda da performans ve koku azalmasına neden olacaktır çünkü bu hastalık akciğerleri etkiler ve dolayısıyla akciğer kapasitesini azaltır eh haliyle ciğer kapasitesi düşük bir köpeğin arazi performansı da düşecekti
  bu durumu da göz önünde bulundurduğumuz zaman bronchin aşısının ne kadar gerekli bir şey olduğu sanırım ortaya çıkıyor.
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #2 : 29 Haziran 2010, 14:13:13 »
bronchin aşısını şimdim yaptırmak gerekiyor yoksa kışa girerkenmi daha iyi
Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2010, 18:50:42 »
ulvi bey bu konuda her hangi bir kural yok her zaman yapılabilir ancak benim tavsiyem sezon açılmadan bu aşının yapılmış olması
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350