Gönderen Konu: HUĞLU YENİ OTO.TÜFEĞİ EXCELLENCE 901-G  (Okunma sayısı 65717 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
Ynt: HUĞLU YENİ OTO.TÜFEĞİ EXCELLENCE 901-G
« Yanıtla #50 : 13 Eylül 2010, 10:08:49 »
Kim ne derse desin Türkiyede üretilen en kaliteli  otomatik ARMSAN.Bendede Sarsılmaz JAWS var,çalışması sağlamlığı malzeme kalitesi süper ama Armsanın albenisi daha iyi.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Hakan BİLGİ

• *
« Yanıtla #51 : 13 Eylül 2010, 19:28:08 »
 Bu gün huğlu son modeli gördüm.Gerçekten güzel iş çıkarmışlar tebrik ederim çalışanlarını.Bence kundak ve yayın dipçikde olması ile 1 adım  atmışlar yenilikçilik anlamında.

Diğer bir konu ise  armsan ,,,  albenisi  olabilir ama vuruş ve grupman olarak ben emin olun 250 liraya satılan star huğluyu tercih ederim.Umarım anlatabilmişimdir.Armsanımı Satmamdaki neden 4 kez namlu değişimi ve grupmandaki istikrarsızlık.fakat emin olun huğlu , armsanı otomatik olarak Excellence serisi ile  bence yakalamış.

Selamlar....
Hakan BİLGİ
1977-Adana
İki kişinin bildiği sır ,,,,,,,, sır değildir ..

Çevrimdışı Kadri AĞRALI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #52 : 13 Eylül 2010, 21:10:36 »
901-G ağır bir otomatik,ağırlığından dolayı eleştirilen vursan dan daha ağır.Geçtiğimiz günlerde komando av da rahmetli Kadir abi ile sıfır vursan ile sıfır huğlu 901 i elektronik tartıda tartmıştık,huğlu 90 gr daha ağır gelmişti.
Kadri AĞRALI
1974 - Balıkesir

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #53 : 14 Eylül 2010, 11:17:08 »
Fakat inanın sarsılmaz jaws parça kalitesi ve mekanizma sağlamlığı ile yerli yapımda 1 numara diyebilirim.Mekanizmayı çekip bıraktığınızda çok tok ve yalın bir sesi var,neredeyse hiç boşluk yokmuş gibi.Grupmanı ve etkili mesafeside süper.Slug namlusuyla kurşun atışları başlı başına ayrı bir konu.Ben bu tüfeği alalı 3-4 ay oldu,hiç yüzümü kara çıkarmadı.Her av veya atıştan sonra piston ve mekanizmaya birkaç damla yağ damlatmam yetiyor.Trap atışlarında 24gr 4 kutu fişek attım banamısın demedi.Benim hoşuma gitmeyen bir yönü var oda plastik kundak oluşu,kalitesizliğinden değil tamamıyla göz zevki açısından.Ben bu tüfeği çok araştırdımda aldım yoksa inanın yalana gerek yok Armsanda gözüm kalmıştı. Ben hem domuz hemde keklik avcısıyım,yani  iki ava da gelen bir tüfek lazımdı.Ağırlığını dert etmediğim için özellikle Jaws'ı önerdiler,ben de son derece memnunum ve pahalı demezlerse şiddetle tavsiye ederim.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Ahmet GÜLCÜ

• *
« Yanıtla #54 : 15 Eylül 2010, 20:01:06 »
ben 901 i alalı 2 hafta oldu. namlu boyu 71. 12 cal. ağırlığı yaklaşık 3200. yeni tasarlanmış dipçiği, gösterişli kasası, ele kolay gelen kabzesi ve dipçiğin içine yerleştirilmiş yayıyla hem göterişli hemde kullanışlı bir tüfek. yaptığımız denemelerde gurupman dağılımı gayet başarılı. 24 gr fişeklerle yaptığımız denemelerde de mekanızması gayet güzel çalıştı. daha önce huğlu 104 süperpoze kulllanıyordum. ama bunun kullnımı çok daha zevkli. herkese tavsiye ederim...
« Son Düzenleme: 15 Eylül 2010, 20:35:48 Gönderen: Ahmet GÜLCÜ »
Ahmet GÜLCÜ
1981 Balıkesir
  ÖĞRETMEN
 05056774688

Çevrimdışı Ramazan AKNARÇAY

• Gravürcü
  • *
    • www.vurucuav.com
« Yanıtla #55 : 15 Eylül 2010, 20:19:00 »
ben 901 i alalı 2 hafta oldu. namlu boyu 71. 16 cal. ağırlığı yaklaşık 3200. yeni tasarlanmış dipçiği, gösterişli kasası, ele kolay gelen kabzesi ve dipçiğin içine yerleştirilmiş yayıyla hem göterişli hemde kullanışlı bir tüfek. yaptığımız denemelerde gurupman dağılımı gayet başarılı. 24 gr fişeklerle yaptığımız denemelerde de mekanızması gayet güzel çalıştı. daha önce huğlu 104 süperpoze kulllanıyordum. ama bunun kullnımı çok daha zevkli. herkese tavsiye ederim...
Ahmet  bey  öncelikle  hoşgeldiniz .Genel olarak avlak ortamına yeni katılan arkadaşlarımız aşağıda  linkini vereceğim bölümde  bir selam vererek   kendini tanıtmış  olurlar .

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/board,1.0.html

Sizde  böyle yapıp 16 cal yarı oto  muhabbetine sonra  devam  etsek  daha  iyi  olur  sanırım  .16 cal bölümünü espiri olsun  diye  söyledim yanlış anlamayın , calibreyi yanlış  yazdınız  sanırım .
Kaybetmeyi öğren, yoksa kazanmayı çok ciddiye alırsın..
Ramazan AKNARÇAY       0 542 337 14 71
1977- Üzümlü/ KONYA
www.vurucuav.com

Çevrimdışı Ahmet GÜLCÜ

• *
« Yanıtla #56 : 15 Eylül 2010, 20:54:48 »
sağolun ramazan bey teşekkür ederim. dediğiniz gibi yanlışlık olmuş 12cal. benim de forumu takip etiğim kadarıyla sizde de bilmiş tavırlar var. ama sakın yanlış anlamayın. sizin gibi espiri olsun diye söylüyorum. ayrıca meslek ne trafik polisimisiniz yoksa?  forumda ne yapacağımı ve nereye yönlenmem gerektiğini söylemişsiniz de. takılıyorum ha:) sizin gibi espiri yapıyorum...
Ahmet GÜLCÜ
1981 Balıkesir
  ÖĞRETMEN
 05056774688

• Gravürcü
  • *
    • www.vurucuav.com
« Yanıtla #57 : 15 Eylül 2010, 21:18:47 »
Merdan  bey  71 cm 10mm yekpare  bantın  ağırlığı 306  gr  geldi , tarttım  sizin  için .71 cm  mc  sok, sokları üzerinde, ejektörlü, yarım valment ,10mm  yekpare  bantlı  bir spozenin  namlusunun  ağırlığıda  1586  gr  geldi.Benim  tarttıklarım  bu  şekilde  yani başka bir namluda  aynı  markanında  olsa  çok  ufak  farklar  belki olacaktır.
Huğlu  klasik  pozelerdeki yekpare 9-10mm bantın  içi boştur  dolayısıyla tarttığım  banttan  daha  hafif olacaktır  .
Köprülü bantın pozede  kullanımı  eagle  has yeni bişey  değil  bildiğim  birkaç  marka  daha  var  kullanan  ve  epeydir  kullanan .Elbette  bahsettiğiniz üzere daha  hafif  olacaktır ama  özelliklede bu  tarz bir bantın dezavantajı  vardır nedir derseniz  köprü araları darbelerde içe çökme eğilimi  gösterir .Buda malum olmazsa olmaz bant değişimi demektir değişimde  krom  vs  cabası .
Bence  bir çelik kasa spoze  av  tüfeğinin3200- 3300  lerdeki ağırlığı iyi dağıtıldıktan sonra problem  olmaktan çıkar ve atıcıya keyif verir .Önemli olan ağırlığı,yapılan  av türüne göre kullanılacak namlu boyu dikkate alınarak bu av türü özelliklerine göre  iyi paylaştırıp  tüfeği  dengelemektir .Dengesiz tüfek ağır tüfektir .
Merdan bey iğne   konusunda avrupa tüfeğe bakmamıza  gerek  yok 2004 sonrası yapılmış çelik  kasa  bir  kral spoze  görürseniz inceleyin .Söylediğinizin aynen uygulandığını  göreceksiniz .Huglu ve sarsılmazda açma mandalı sağda iken iğneleri göremezsiniz ,ortaya alınca bahsettiğiniz gibi  yarım  mm dışarı çıkma olasılığı  var .Ne diyelim  herkesin  yoğurt yeme şekli  farklı .
Selamlar .
« Son Düzenleme: 15 Eylül 2010, 21:26:36 Gönderen: Ramazan AKNARÇAY »
1977- Üzümlü/ KONYA
www.vurucuav.com

Çevrimdışı Merdan KAÇAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #58 : 15 Eylül 2010, 21:35:45 »
Ramazan bey bilgileriniz için teşekkürler. Ağırlığın dengeli dağıtılmasından bahsetmişsiniz. Zaten en önemli problem burada.
Köprü bantın eagle a has olmadığını elbette biliyorum. En basiti beretta pozelerin namlusu da bu şekildedir.

Benim dikkatimi çeken niye standart modellerde de böyle bir uygulamaya gidilmediği. Şikayetler ağırlık üzerine yoğunlaştığı için yazıyorum bunu.  

Kral'ın iğne sistemini bu şekilde kurmuş olması güzel. Bu birşeylerin anlaşılarak dikkate alındığını gösteriyor.
Bu arada sarsılmaz ya da huğluda iğnelerin açma kolu maniple edilince geri çekilmesi şişen kapsüllerin kırmanın açılmasını engellemesini önlemeye yönelik. İğnesi içerde olan tiplerde böyle bir detaya gerek bile yok.

Ancak keşke bu açma mandalına bağlı uygulamayı çiftelerde de yapsalardı. çiftelerde sabit ve direk kapsüle temas eden iğne kırma hareketiyle doğal olarak geri çekiliyor. Derin iğne izinin kaldığı kapsüllerde açarken iğneye takılan kapsülün direncini farkedebiliyorsunuz.
Merdan KAÇAR
1970-Ankara

• Gravürcü
  • *
    • www.vurucuav.com
« Yanıtla #59 : 15 Eylül 2010, 21:52:36 »
Estağfurullah Ahmet bey o sizin güzelliğiniz .
1977- Üzümlü/ KONYA
www.vurucuav.com

• Gravürcü
  • *
    • www.vurucuav.com
« Yanıtla #60 : 15 Eylül 2010, 22:06:38 »
Merdan bey ülkemizdeki yerli yapımlardada  var  bu cynergy bant  tarzı spozeye uygulanmış .Kral çelik yada ultra light modellerinin bir bölümünde  kullanıyor epeydir .
Bu bant modelinin çok fazla mazisi yok imal anlamında ülkemizde  belkide  oyüzden olabilir ,standartlarda olmadığı ama dediğiniz gibi ağırlıktan yana sıkıntıyı genel olarak giderebilir .
Çift kırmalar için  söylediğiniz gibi kesinlikle olması  gerekir .
1977- Üzümlü/ KONYA
www.vurucuav.com

ferhatatasoy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #61 : 16 Eylül 2010, 18:09:32 »
evet bende huğlu kullanıyorum huğlu yapıyor kim ne derse desin huğlu arkasından yıldız bende çifte ve pozelerde özellikle

Çevrimdışı H.Yahya GÜNCEL

• *
« Yanıtla #62 : 01 Haziran 2011, 19:38:41 »
baredda modeli
tüfek tamiri
1991-Konya

Çevrimdışı Murat İĞNE

• *
« Yanıtla #63 : 12 Mart 2012, 11:31:20 »
arkadaşlar öncelikle herkese selam. ben murat. 25 yıldır bu hayvanların peşinde koştum ve onbinlerce mermi yaktım.çok değişik tüfekler kullandım. huğlu 901 g magnum exellence tüfeği alalı şuanda 4 ay oldu. tüfeği alır almaz görüntüsüne bakıp yorum yapmadım. yaklaşık şu ana kadar 350 - 400 mermi yaktım. tutukluk diye birşey kesinlikle yok. ağırlık dağılımı harika, şahlanma yok tüfekte. tüfekte kullanılan malzeme ( ağaç ve çelik) fevkalade. atış yaparken mekanizmasının sesini duyduğum tek tüfek. saçma dağılımı yerli mermide bile çok iyi. armsan, 2 adet torun,üzümlü ve huğlu 901 tüfekleri ile test atışı yaptım. kıyaslama sonucu süper. hem saçma sayısı hemde saşmanın tesiribakımından huğlu bir gömlek üstünde diğerlerinin. en önemlisi diğer markalara fabrikaları garanti süresi olan 2 yıldan sonra arızalanırsa para ile yapılacağını söyledi. huğlu av tüfekleri kooperatifinden otomatik tüfekler bölümü sorumlusu mustafa beyi aradım. kendisinin verdiği cevap, " 29 YILLIK HUĞLU ÇİFTENİZİN BİR MEKANİK ARIZASI OLURSA BİZİ ARAYIN, HERTÜRLÜ KONUDA SİZE YARDIMCI OLURUZ. BİZ 29 YILLIK TÜFEĞİMİZE BİLE GARANTİ VERİRİRZ." bu çok büyük bir laf. 50 yıl önce bu ülkede huğlu vardı. türkiye pazarının % 60 ını elinde bulunduran, 2010 yılında 30 000 tüfek ihraç eden bir marka hakkında konuşmak zaten gereksizdir. bu arada böyle yazınca birileri beni huğlu ile ortak veya bir çalışanı zannetmesim. benim huğlu firması ile en yakın bir irtibatım yok. ben anamurluyum ve başçavuşum. hepinize saygılar ve selamlar...:)
Murat İĞNE
1978 ANAMUR

Çevrimdışı A.İhsan ÖZ

• *
  • EN BÜYÜK SAVAŞ CEHALETLE YAPILANDIR
« Yanıtla #64 : 15 Şubat 2015, 12:58:07 »
iki hafta önce huğlu 901g aldım av bayii ısrarla alma dedi. çünkü son yıllarda sattığımız bütün huğlular sorun yarattı servise gönderdik dedi ama ben yorumları söylediğimde o eski huğlu dediler ve haklı çıktılar gibi. kurma kolu normal çekip bıraktığımda tam oturmuyor ve iki kere germe yaptı bi kaç kere de fişeği tam ağzına alamadı kendim ittim. servise gönderecek gibiyiz.
1992 MERSİN ALİ İHSAN