Katılıyorum. Ama zaten Huğlu da bu tüfeğin kozmetik farklarının daha belirgin olacağını söylemişti.
Görünüş olarak fena değil ama bu model de şimdiden bıktırmaya başladı. İlk Browning yaptığında çok beğendim. Sonra galiba Armsan yaptı ve oh dedim yerli Browningimiz oldu. Sonra öteki beriki derken bana yetti de arttı. Bu arada Armsan'ın esasen dış görünüşüyle ve az biraz da özenle bu tüfeklerin satışında patlama yapmış olabileceğine inanıyorum.
Daha ilginci de dünyadan başka markalar da bu görünüşte tüfekler üretmeye başladı
) Türlü markalar bunlarla aynı görünüşte. Yine de iyi yanından bakarsam, ülkemizdeki 20 senedir ezberlenmiş Beretta modeli(en eski modellerinden biri) görünüşten başka bir görünüşe terfi ettik.
Çoğu firma dış görünüşe önem vermiyor. Israrla 20 senedir aynı görünümde üretirlerken ne olduysa artık kendileri daha iyi bilir, bir anda, pırt diye değişiklik yaptılar. Demek ki iyi düşünülmüş dış görünüş daha iyi sattırabilirmiş. Artık 20 sene daha aynı modellere kakılmayız inşallah. Biraz çaba.
Tabi aynı şekilde diğer şeyler; kasa, kilit, gaz dengeleyiciler üzerinde de durulmalı. Bu konuda şu anda bence ülkemizde liderliğe oynayacak bir bilemedin iki büyük firma görünüyor. Bunlar çok zaman geçmeden de bazı modellerde ve bilhassa otomatik tüfek piyasasında daha ön sıralara geçecek bence.
Firmalar sadece dış görünüşünü azıcık değiştirip fiyatta gazlamak yerine dünyada bu işi meslek olarak kendini adamış firmaların her türlü politikasını izleseler daha faydalı olurlar. Biraz yenilik üzerine kafa yormalılar. Yeni teknolojiler denemeliler. Mesela dış görünüş 20 senede azıcık değişmişse de sistemlerde neredeyse yenilik yok denebilir. Özellikle yazıyorum; Sözüm Huğlu için değil geneldir ama hepsi de biraz şöyle biraz böyle bu eleştirime yakın.