abi bence çok önemli bir hususu kurallar içerisinde atlıyorsun ve şimdiye kadarda hep atlandı,
basitce yazılarak geçiştirilen bir kural,fotoğraflar orjinal olacak deniyor,orjinal ferma fotoğrafından anlaşılan nedir? ben hep merak ettim,orj.ferma fotoğrafının mesafesi genelde genelleme ile hesap edilirse köpek ile sahip arasında epeyce bir mesafe 15*20*25*30*40 mt v.s. gibi peki durum böyle olunca köpeğin sadece geniş foto alanında yapısal görselliği ortaya çıkıyor,çok net güzel bir fotoğraf olamıyor,oysa aynı fotoğrafı proğram kullanarak yakınlaştırmak görüntü alanı daraltmak,kontras,ışık,renk v.s. eklemek mümkün ve buda fotoğrafı gerçekten çok güzel bir görünüm haline getiriyor,tabi foto yarışmasındaki kazanma şansınıda anında katlıyor,peki orjinal sizce hangisi bence üzerinde hiç işlem yapılmamış tamamen doğal olarak çekildiği an ki gibi yansıtmak,(herkes düzenleme yapma şansına sahip olamayabilir)buda bu yarışmalarda üzerinde hassasiyetle durduğum bir durum,bende fotoğraflarımı düzenleme şansına ve yeteneğine sahipken hiç bir şekilde yapmadım şu ana kadar bu tür girdiğim yarışmalardada hiç birinde kazanma şansım olmadı,olamazda,bence önce orjinal terimini iyice belirleyelim,(her bir üyemizin durumu buna uygunmu)olacağını sanmıyorum. uzun bir yazılım oldu ama aynı sorunları yaşamak ve yaşatmak istemiyorum,kimsenin içinde bu işin sonucunda burukluk olmasın,
Yalçın AKKURT arkadaşımızın fikir beyanıdır