Gönderen Konu: huğlu eagle hakkında yardım...  (Okunma sayısı 16903 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: huğlu eagle hakkında yardım...
« Yanıtla #25 : 12 Kasım 2012, 20:00:27 »
Sanki testlerinizden gördüğüm olmuştu ama şimdi bulamıyorum. Herhalde başka birinin konusu içinde kalmışlar. Yerini hatırlıyorsanız bir gösterin lütfen, yeniden bakmak istiyorum. Selamlar
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 12 Kasım 2012, 21:35:22 »
Sanki testlerinizden gördüğüm olmuştu ama şimdi bulamıyorum. Herhalde başka birinin konusu içinde kalmışlar. Yerini hatırlıyorsanız bir gösterin lütfen, yeniden bakmak istiyorum. Selamlar
[/quotehttp://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,153537.0.html
« Son Düzenleme: 12 Kasım 2012, 21:40:09 Gönderen: Özgür TAŞ 45 »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 12 Kasım 2012, 21:42:55 »

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,153537.0.html
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2012, 14:42:44 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #28 : 13 Kasım 2012, 15:01:55 »
:) Bulamamakta haklıymışım. Konu başlığını, yerini hatırlamam mümkün değildi.

Özgür Bey, orada da yazmışım, şimdi de aynısını yazacağım. Atışlarınızdan bazıları alt, bazıları kenarlarda. Rüzgar veya ufak nişan hataları olabilir ama bu atışları duran hedefe yaptınız. Keklik harlayıp giderken daha isabetli atılabilir mi? Bazıları güzel, hepsi için yazmadım.

Bunların rüzgardan mı, tüfeğin hatasından mı, size uymamasından mı olduğunu bilmiyoruz. Yerinizde olsam tekrar atış yaparım ama rüzgarsız bir yerde. Hatta hedefi biraz daha büyükce ve yukarı koyup, tüfeği de dizime veya başka yere destekleyip öyle atardım. Eğer dağılım merkezde yoğun ise, tüfekte hata yok demektir.

Benim de bir tüfeğimle başım dertte. Ben de 2 haftadır falan uğraşıyorum. Gerçi benim işimin içinde kendi hazırladığım fişekler de var :) İkisiyle birden uğraşıyorum. Geçen hafta fişekle ilgili olanı çözdüm. Öbürü de Allah'ın izniyle bu hafta veya sonrakine. Yine de bu hafta rüzgara rağmen fişeklerimle ilgili meseleyi çözdüm sayılır. Neyse uzatmıyayım. Bazen uğraştırıyor. Oysa en eski tüfeklerimden 103D maşallah hiç sıkıntı yaşatmadı. Oluyor işte.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 13 Kasım 2012, 18:33:42 »
:) Bulamamakta haklıymışım. Konu başlığını, yerini hatırlamam mümkün değildi.

Özgür Bey, orada da yazmışım, şimdi de aynısını yazacağım. Atışlarınızdan bazıları alt, bazıları kenarlarda. Rüzgar veya ufak nişan hataları olabilir ama bu atışları duran hedefe yaptınız. Keklik harlayıp giderken daha isabetli atılabilir mi? Bazıları güzel, hepsi için yazmadım.

Bunların rüzgardan mı, tüfeğin hatasından mı, size uymamasından mı olduğunu bilmiyoruz. Yerinizde olsam tekrar atış yaparım ama rüzgarsız bir yerde. Hatta hedefi biraz daha büyükce ve yukarı koyup, tüfeği de dizime veya başka yere destekleyip öyle atardım. Eğer dağılım merkezde yoğun ise, tüfekte hata yok demektir.

Benim de bir tüfeğimle başım dertte. Ben de 2 haftadır falan uğraşıyorum. Gerçi benim işimin içinde kendi hazırladığım fişekler de var :) İkisiyle birden uğraşıyorum. Geçen hafta fişekle ilgili olanı çözdüm. Öbürü de Allah'ın izniyle bu hafta veya sonrakine. Yine de bu hafta rüzgara rağmen fişeklerimle ilgili meseleyi çözdüm sayılır. Neyse uzatmıyayım. Bazen uğraştırıyor. Oysa en eski tüfeklerimden 103D maşallah hiç sıkıntı yaşatmadı. Oluyor işte.
volkan bey hadi sorun bende diyelim arkadışımdada aynısı var oda aynı sorunu  yaşıyor sezon açılışını bereber ıspartada yaptık keklik ve tavşan arkadaş eagle poze yi aldı ben cesa pozeyi aldım  cesa poze ile  35 mt mesafeden vurd uğum  tavşan kıpırdıyamı bile yerinden kullandığım fişek wınchester unıversal 6 no idi arkadaşda eagle poze ile  bol bol manke  attı ama bende ısrarla eagle poze yi kullanmak istiyorum umarım sorunu çözerim de avlarım daha verimli geçer daha bugün birkaç çeşit 30 gr fişek aldım bakalım onlarla nasıl olacak saygılar
Özgür ATAŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #30 : 13 Kasım 2012, 19:12:52 »
Hata sizde demek istemiyorum. Zaten nasıl diyeyim, sadece hedef kağıtlarına bakarak yazmıştım. Belki tüfek hafif olduğu için atarken namlu kıpırdıyordur. Bu dediğim benim başıma gelmişti. En çok da kuşun peşinden çevirirken ateş edeceğim sırada ya namluyu durduruyordum yada hızlandırıyordum. Yazarken düşündüğüm buydu. Tecrübe ettiğim bir şey. Bir çözüm buldum kendimce. İnşallah sizinki de hallolur. selamlar
1968

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 13 Kasım 2012, 19:45:56 »
Hata sizde demek istemiyorum. Zaten nasıl diyeyim, sadece hedef kağıtlarına bakarak yazmıştım. Belki tüfek hafif olduğu için atarken namlu kıpırdıyordur. Bu dediğim benim başıma gelmişti. En çok da kuşun peşinden çevirirken ateş edeceğim sırada ya namluyu durduruyordum yada hızlandırıyordum. Yazarken düşündüğüm buydu. Tecrübe ettiğim bir şey. Bir çözüm buldum kendimce. İnşallah sizinki de hallolur. selamlar
volkan bey öncelikle size teşekkür ederim bu konunun takipçisi olup yardımcı olmaya çalıştığınız için sizin  söylediklerinizi bende düşünmüştüm arkadaşla sezon açılmadan önce trap makinası kiralayıp plaklara atışlar yaptık bir kaç gez daha yaptık sonuçlar gayet güzeldi zaten bu sezon sonu nasip olursa italyan  marocchi süper poze almayı düşünüyorum ve tek silaha düşüreceğim cesa ve eagle pozeleri  devredeceğim
Özgür ATAŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #32 : 13 Kasım 2012, 22:27:30 »
Trap da attınız demek. E o zaman tüfeğe uyumsuzluk veya hatalı atış da yok demek. Valla Özgür Bey umarım şu tüfeğin keklik sıkıntısı çözülür de ne şekilde çözüldüğünü öğreniriz. Ne zaman bu konuda gelişme olursa haber edin. Yardımcı olmaya çalıştım; Siz de bana(başkasına) yardım ederdiniz. O önemli değil. Maksat faydalı olabilelim, bilgimizi, tecrübemizi geliştirebilelim. Selamlar.. Rastgele..
1968

Çevrimdışı Musa BALLI

• *
« Yanıtla #33 : 24 Aralık 2012, 23:45:45 »
   Selamlar, benim çevremde eagle kullanan arkadaşlar, çırprma denilen sert geri tepmeden dolayı rahatsızlıklarını belirttiler, kullandıkları fişek de 28-30- gr (antalya'da) . bende birkaçını elime alıp inceledim, dipçik tabanı-tetik mesafesinin diğer tüfeklere göre daha fazla olduğunu düşündüm, ölçmedim ama bana öyle geldi. onun dışında tüfek zarif ve kibar, dipçiği kendinize göre ayarlatıp, dipçik tabanı olarak da körüklü kauçuk taban tercih edilirse, geri tepmenin etkisini azaltmak için kullanılabilecek bir tüfek olduğunu düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 24 Aralık 2012, 23:47:08 Gönderen: Musa BALLI »
Musa BALLI
1973-Antalya