Gönderen Konu: sevdamın adı av... 1nci sezon...  (Okunma sayısı 3926 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sevdamın adı av... 1nci sezon...
« : 13 Haziran 2010, 16:53:59 »
Özlüyorum....  Hem de çok ... bu sabah yine erken uyandım...2-3 pazardır böyle oluyor... halbu ki daha çok var...  Av ekibime söylesem yine git ya manyak derlerdi heralde...  Yıllardır her av planını ekibim adına genelde ben yaparım... akşamdan en ince ayrıntısına kadar ben palanlarım... gönülsüzleri ikna ederim, sabah telefonla uyandırma çarkı benden başlar,tek tek ekibi ben toplarım, sabah kahvaltısını ben düşünür ben organize ederim... daha çok var aslında benle ilgili söyliyeceklerim de... yanlış anlarsınız-egoist dersiniz-   diye susuyorum... evet bundan 20 yıl önce başladı benim sevdam... ilk başlarda babacım her pazar götürmezdi beni... bir pazar ağlar bir pazar gülerdim... torbacılıktı bizim yaptığımız... ama nasıl olursa olsun ne olursa olsun sevdanı yaşadığın sürece aşktı yaşadığım... sapanlar,havalı tüfekler, tek kırmalar, pozeler,tuzaklar ...  damla damla birikti bu sevda.çağlayan oldu ,nehir oldu... hala artmaya devam ediyor... toprağa hayat veren su gibi sevdama katık oluyor her yaşadığım  an.... tüm bunların içinde garip olan ne bilior musunuz?tüm sevdalılar olarak hep eleştiriliriz çevremizden,dalga geçiliriz, ''bir pazarın var onu da salak gibi dağlarda gezmekle'' suçlanırız... çevremizdekiler bazen suçlar, bazen sorgular, bazen de alay ederler... varsın etsinler!!!  gülümseyip geçioruz... anlatsak ta anlamazlar... anlasalar da hissedemezler...  işte birtek biz kendimizi sorgulamayız... içimizden gelmez... ya ben de bi sorun mu var diye hiç düşünmeyiz...  Mecnun sorgulasa sevgisini çölleri aşabilir miydi? Ferhat sorgulasa aşkını Şirin için delebilir miydi  dağları? 20 yıl oldu ava başlayalı... çok iyi köpeklerle ava çıktım...çok kötü köpeklerle ava çıktım...çok ii arabalarla klimayla seyrederek meraya vardım... ağustos sıcağında yayan da meralara gittim... benim gibi cumartesi gecesi heyecandan zor uyuyan sevdalılarla da gezdim, ayağından sürünerek uyandırılan , işin sonun da sabah erken kalkmak olunca ya ben gelmiyeyim diyen tatlı su avcılarıyla da sevdamı kirlettim... ve artık bugün şunu öğrendim;avcılığı bir ibadet kutsallığında yaşayan ve hisseden,avcılığın da bir namusunun ve ahlakının olduğunu bilen ve hisseden,torbaya et girmeyince değil çelgin gidene üzülen ve ağlayan bir av dostu herşeye kadirdir...ister 2 ayaklı olsun ister 4 ayaklı aşkı senle yaşayacak olsun... seni hasretle kucaklıyorum ...  
Mustafa BEZİRGANOĞLU  ''Avcılık sporların şah-ı , sahların da sporudur.''  M. Kemal ATATÜRK izmir 1933
1983-İzmir-tire(şuan görevim nedeniyle  siirt teyim)

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Ynt: sevdamın adı av... 1nci sezon...
« Yanıtla #1 : 13 Haziran 2010, 18:07:36 »
:) teşekkürler bir tutku böyle anlatılabilirdi zaten
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Yener HACIOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 13 Haziran 2010, 18:24:58 »
Mustafa tebrik ediyorum.Çok güzel kelimeleri,güzel duygularla yoğurmuş hissiyatımıza tercüman olmuşsun.
lYener.HACIOĞLU-1977-SAKARYA_İSTANBUL

« Yanıtla #3 : 17 Haziran 2010, 15:41:07 »
:) teşekkürler bir tutku böyle anlatılabilirdi zaten
teşekkürler ....
Mustafa BEZİRGANOĞLU  ''Avcılık sporların şah-ı , sahların da sporudur.''  M. Kemal ATATÜRK izmir 1933

« Yanıtla #4 : 17 Haziran 2010, 15:42:28 »
Mustafa tebrik ediyorum.Çok güzel kelimeleri,güzel duygularla yoğurmuş hissiyatımıza tercüman olmuşsun.
teşekkürler... gönülden çağlayınca dilden dökülmesi kolay oluyor.... 

Çevrimdışı Erkan ÖZTÜRK

• *
  • CENNET PET SHOP... HER ÇEŞİT MAMA BULUNUR.
« Yanıtla #5 : 17 Haziran 2010, 15:54:25 »
Eline saglık. hislerimize tercüman olmuşsunuz.
Erkan ÖZTÜRK
1967 MANİSA

image hosting sites

Çevrimdışı Mehmet YILMAZ

• *
« Yanıtla #6 : 17 Haziran 2010, 15:57:40 »
çok güzel anlatmışsınız abi tam anlamıyla katılıyorum bu ara bende uyanıyorum :) av sezonuda gece uyuyamayanlardan biride benim :) av bir tutkudur anlatılmaz yaşanır diyorum saygılar
Mehmet YILMAZ1979 Denizli ikamet Afyon