valla bende 2 yaz önce hanımın köyüne giderken (şile/ağva/istanbul) trap makinemi fişeklerimi ve tüfeğimi alıyım orada oyalanırım demiştim (dağlık köylük yer ohhh) neyse çıktık köyün tepesinde meskun olmayan bi yerde yapıyorken atışımızı (yaklaşık 160-170 fişek atmışım ama hepsini topladım yani doğada bırakmadım ) oradan birileri beni tanımalarına rağmen jandarmaya şikayet etmiş jandarmanın geldiğini gördüm av sezonuda değil zaten avcılık ta yapmıyorum uzun zamandır uzman çavuş ne yapıyorsun ne ediyorsun derken arabayı falan aradılar (ruhsatsız silah falan aradı herhalde ) neyse hanım falan buralıyız dememize rağmen ağvaya karakola götürüldük
e tabi biraz fırça yedikten sonra uzmanlar ve astsubaylar zaten niyetimizi bildiklerinden işte iyi bi insansınız niye böyle yapıyorsunuz gibilerden konuşmalarla işte hııımmmm bi daha olmasın falan diyerek bizi bıraktılaaaaaaaar
döndüğümde istanbul tophanedeki beretta bayiindeki (komandoav) bekir abiye anlattım durumu ve o da bana sen yanlişı baştan yapmışsın oraya gittiğinde atışını yapmadan direkt jandarmaya veya orada ne varsa işte karakol falan neyse gidip onlara şöyle diyecektin (tecrübe işte )
bizim böyle bi durumumuz var tüfeğimizle atış yapmak istiyoruz şu köydeyiz şu civardayız ruhsatımız belgelerimiz lisansımız (lisansım da vardı yani) isterseniz buyurun birlikte atalım deseydin ve onların bilgisi dahilinde hareket etseydin böyle olmazdı dedi
aslında doğrusu da böyle çünkü jandarma yada vs. uzaktan yaklaşırken sizin niyetinizi tam olarak anlayamıyor ve kötü davranışa maruz kalabiliyorsunuz derdinizi anlatana kadar Allahtan ben uyumlu sakin davrandığımdan bi sorun çıkmadı
bir daha böyle bişey yaparsamda bekir abinin dediği gibi önce bi gözükecem hatta telefonlarıını alıp telefonumu verecem ondan sonra bu şekilde atışımı yapacağım ...birisi şikayet te etse onlar bilir en azından hee burada atış yapacaktı bu şahıs (işin kötüsü o gün bi de bana şüpheli şahış diye kimlik bilgilerimle birlikte bi kağıt imzalatmışlardı) izin vermezlersede atmam ne yapayım havalıyla oyalanırım .... neyse sonuçta ateşli silah dikkatli olmak ve kurallara kanunlara uymak şart uyulmadımı veya azıcık çizgiden çıktımmı böyle olabiliyor herkese keyifli kazasız belasız atışlar dilerim