değerli arkadaşlar,
güzel bir konu tartışalım tartışalım ki yalnışları düzeltebilelim.
önce ben müsadenizle bir soru sorayım.yaklaşık her bölgeden üyelerimiz vardır cevaplasınlar
?
atıcılık avcılık il temsilcinizi siz mi seçtiniz
gençlik ve spor il müdürünüz mü atadı
ben aydın ilimiz için yazayım gençlik spor il müdürümüz atadı seçme şansımız olmadı.....
bizler il temsilcimizi dahi seçemiyorsak fedarasyon olmuş olmamış ne farkeder.
ilimiz atıcılık temsilciliğinin bütçesini bilmiyorsak,bütçeye yön veremiyorsak,fedarasyona üye dernek olmuşuz veya olmamışız ne farkeder.
netice itibariyle idare kuralları koyar,sivil toplum teşkilatları olan dernekler ve avcı-atıcılar uyar.
5253 sayılı dernekler kanunu na tabi derneklerimizin hiç bir yaptırım gücü yoktur çünki ilgili kanun la derneklerimizin cami yaptırma,okul koruma dernekleri gibi sadece dar bir çevreye hizmet eden derneklerden hiç bir farkımız yoktur.
halbuki bizler ülkemizin en ücra köşelerinde dahi aynı gayeyle kurulmuş ve faaliyet gösteren küçümsenmeyecek bir topluluğuz.
gerektiğinde bütün ülkemizde baş gösteren herhangi bir meselenin tek çözüm kaynağıyız.(örnek olarak kuş giribi)
sonuç olarak değerli arkadaşlar.............
işe meclisten başlamalıyız ve avcılık atıcılık derneklerine ayrı bir statü kazandırmalıyız.
5253 sayılı dernekler kanununun kapsamından çıkarak kanun gücünde kurulmuş ve çeşitli kademelerde katılımlarda bulunan söz sahibi dernekler birlikler fadarasyonlar ve konfedarasyon olabilmeliyiz.
diyeceksiniz ki böyle bir yapılanmaya gidildi...........................
kanun gücü olmadıktan sonra hiç bir işe yaramaz arkadaşlar.
bir örnek vererek görüşlerinizi almak istiyorum.
tıpkı TESK gibi (TÜRKİYE ESNAF SANATKARLAR FEDARSYONU)
SAĞLICAKLA