17 yaşındaydım dostlarım,1986 senesi eylül başı idi .rahmetlik babama kendimi acındıra acındıra tek kırmadan çifte almaya ikna ettim.bende bir yalakalıklar .oğlum sıfır ayarında çifsan kabak çifte var birde eski çakmaklı belçika çifte var 2 side aynı para hangini istersin dedi .tüfek av konusu dedinmi bende kulaklar pür dikkat kesilirdi hepte anlatılan eski çifteler çok iyi olur ,tek saçma değsin cansız kaldı yok tilki ,yok tek saçma sırtından keklik.yok ördek .sizinde tahmin ettiğiniz gibi turşu olmus namlu ucu iyice incelmiş belçika benim oldu.ben mutluluktan o gece sabaha kadar çifteme sarıla sarıla uyudum,ara sıra uyandıkçada,sevip öpüp onunla yapacağım avların hayaliyle tekrar uyumaya çalışıyorum ki bir an evvel sabah olsun.şafak söktü bismillah tek saçma değse bile av çaput olcak ya.akşamdan 5.6 fişek yaptım önce ayarını bulucam üveyikte buldum.2 saat içinde 20 tane kadar yeni ayarla fişek yaptım.köpek felan yok bizde o zamanlar kendimiz vurup kendimiz getiriyoruz.doğru evin arkasına kekliğe .rampa aşağı tümsekte alayı buldum tek başımayım.birazda su sızmış olan keklik yıkılmış oraya .benim belçikanın horozları tavşan kulağı gibi gerilmiş görev bekliyor.teker teker kalkıyor cıyyyaak cııyyaak her kalkana 2 .2 atıyorum sanki otomatik 8 fişek atmışım düşen yok.oturup ağlayacaktım.20 den fazla keklik kalktı teker teker.etrafa dağıldılar kafamda analiz yaptım,üveyik bıldırcın çok rahat vuruyorum,haaa uzaklaşıp menzilden çıkcak korkusuyla nişana getirmeden atıyorum.hemen karar verdim ne kadar uzaklaşısada nişana gelicek tetiğe basıcam.karşıda öten kekliğe öyle sessiz yanaştımki tilkiden ses çıkar benden nefes bile yok.bir anda tepesinde gören keklik bir kalktıhorozların ortasına alıp çektim .keklik ters döndü*kanat kırığı olduğunu şimdi biliyorum* tüfek sesine bi tane daha varmış o gençliğimle 10 mt gitmedi toz çıktı havada ama nişana getiripte atıyorum.ilk keklik şahibeli olduğu için önce ona koştum yok yok yok.allhım delircem aman dedim öbürünü bari alayım sonra buna bakarım.anaaammmm,oda yok her taraf tüy yidim o pinar çalılarını .3 saat sonra evden tara orak ne bulduysam aldım her tarafı biçtim ter içinde 4.cü saat umudu kestim.eve gitmek için aşağı indiğimde çamın dibinde kınaları bana bakıyor 50 mt aşağıya kaymış bizim toz olan keklik.benim sevincimi tahmin edersiniz orak ,tırpan belçika keklik,ilk kekliğimi kuşluğa astım doğru gitsem kestirmeden eve varcam dolaşıp diğer köyün içinden geçtim bir havalar bende.o çakmaklıyla çok maceram oldu.bi gün iğne memesi yerinden fırladı gözümü kör ediyordu.çok haindi halbuki ben ona ne sevgi vermiştim.birgün ayrıldık.artık çok mutluyum.kimle isterse onla yatsın bakalım benim gibi seveni bulabilecekmi.