Gönderen Konu: Sorunsuz yumuşak bir aport için eğitim nasıl verilmelidir?  (Okunma sayısı 4450 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kadir KATIRLI

• *
  • bildiğimin ustası bilmediğimin talebesiyim
70 günlük iyi kan bir pointer yavru eğitiyorum daha önceden çok az bir deneyimim var yavrunun ağzına ancak sığan büyükçe keçeden bir topla evde ve merada aport çalıştırıyorum sorunsuz uçarcasına istekli bir şekilde aportunu yapıyor ayna anda silah sesine de alıştırdım farklı objeleri de ağzına aldığı zaman getir komutunu verince de bana yöneliyor çekiştirmeden alıyorum ve bolca da seviyorum zaman zaman kaçırmak istiyor o zaman üstüne gitmeden sakince alıyorum ve aport eğitimi sonlanıyor. dün bayan çorabına keklik tüylerini koyup aport denedim  biraz yumuşak olduğundan yada farklı geldiğinden önce biraz oynamak istedi bir iki ağzında geveledi 5 6 kez aportunu hafif geverek yaptı ve en nizami aporttan sonra kapattık . bu açıklamadan sonra değerli ustalardan bu konuda deneyim sahibi arkadaşlardan  yeni yetişen köpeklerin yumuşak ağızlı olması sorunsuz aport yapması için nasıl bir yol izlemeli konusunda paylaşımlarını bekliyorum.
 Bazı arkadaşların zorunlu aport yöntemini öğretmelisin dediğini duyar gibi oluyrum ama ben ve bir çok amatör arkadaşım zorunlu aport öğretecek kadar usta değiliz köpeğimizi hepten aporttan iğrendirebiliriz .selam ve saygılarımla
Kadir KATIRLI 79/Kahramanmaraş/Pazarcık

Çevrimdışı Eşref YILDIZ

• *
  • POİNTER HERZAMAN :)
Ynt: Sorunsuz yumuşak bir aport için eğitim nasıl verilmelidir?
« Yanıtla #1 : 19 Mayıs 2010, 11:40:38 »
sıtemızdee aport egıtımı ılee lgılıı konularımızz varr ancakk 70 gunluk kopegee bırazz fazla bırseyy beklıyor gbıı geldınızz suan sız onaa sevgıı verın o zten gereknıı yapacaktırrr
ESREF YILDIZ SAMSUN CARSAMBA 1987

resim yülke