Gönderen Konu: AV YEMEKLERi TARİFLERİ...  (Okunma sayısı 66443 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vezy35

  • Ziyaretçi
AV YEMEKLERi TARİFLERİ...
« : 18 Ekim 2006, 05:09:36 »
SEVGiLi ABiLERiM ve KARDEŞLERiM BU BÖLÜME AV YEMEKLERi iLE iLGiLi TARiFLERi YAZALIM EN AZINDAN BiLMEDiGiMiZ COGU TARiFLERi BU BÖLÜMDE PAYLAŞMIŞ OLURUZ DUŞÜNCESiNDEYiM ŞiMDiDEN VERECEGiNiZ TARiFLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERiM
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2007, 23:54:29 Gönderen: Ali Metin OGAN »
 

Çevrimdışı M.Bülent KAHYAOĞLU

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 449
  • YALNIZ KURT
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #1 : 18 Ekim 2006, 06:35:29 »
ÇULLUK
Kullanılacak Malzemeler
   1 çay bardağı siyah şarap ( kırmızı şarapta olabilir)
   Yarım kahve fincanı un
   Salçası:
   2 çorba kaşığı yağ
   4 çulluk
   1 yemek kaşığı yağ
   2 bardak yağı alınmış et suyu
   1 bardak çulluğun piştiği su
   Maydanoz & Dereotu
   1 küçük soğan
   1 diş sarımsak    Tarifin Detaylar


Hazırlanma Şekli
Bu yemeğin daha lezzetli olması için Çulluk avlandıktan sonra tüyleri yolunmadan, serince bir yerde gagasından asılı olarak üç gün bekletilmelidir. Dört çulluğu tüyleri yolunup, ateşte ütülenerek ince tüyleri de yok edildikten sonra içlerini temizleyip yıkayın. Temizlenen çullukları 2 çorba kaşığı kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Kızaran çullukların etlerini ayırın, kemiklerini bir tencereye koyun içine 1 diş sarımsak, 1 baş soğan, maydanoz, dereotu, bir bardak beyaz şarap, iki bardak et suyu, biraz da tuz katın. Hafif ateşte bir saat kaynatın(hızlı ateşte çulluğun tadı kaçar) Kalan suyunu başka kaba alın bu suya çulluğun etlerini koyun yarım saat kadar hafif ateşte kaynatın. Her parçası yarım cm kesilip kızartılmış ekmek dilimlerinin üstüne yarleştirip sıcak bir yere koyun.

SALÇASI: Bir kaba bir yemek kaşığı yağ koyun eriyip hafif kızınca unu ilave edin iki dakika kadar kavurun. Sonra bu kavrulmuş una azar azar kuşun kalan suyunu ilave edin boza kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişen salçayı sıcak bir yere bıraktığınız çullukların üstüne döküp afiyetle yiyin.



M.BÜLENT KAHYAOĞLU
İSTANBUL MODA 1958
 

Çevrimdışı Zafer KESENDURAN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1449
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #2 : 18 Ekim 2006, 09:53:44 »
tavşan çullaması
malzeme
bir adet tavşan
yeterince un
tuz karabiber
hazırlanışı
tavşan parçalanıp soğuk suda bir gün bekletilir kanı gittikten sonra haşlanır etleri kemiklerinden ayıklanır bir kapta saklanır haşlama yaptığımız tavşan eti suyu un ile karıştırılır kıvamı gevşek olarak hamur tutulur daha sonra sıvı yağ kızdırılır etler küçük parçalara ayrılır kaşık yardımı ile etler hamura karıştırılıp kızgın yağda pişi yapar gibi kızartılır mümkünse odun ateşinde saf zeytin yağı ile yapmanızı tavsiye ederim afiyet olsun.
zafer kesenduran 1963 seferihisar izmir


 

Çevrimdışı Harun KARAOSMANOĞLU

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 616
  • Thanked: 7 times
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #3 : 18 Ekim 2006, 10:33:02 »
ÖRDEK GÜVEÇ:                                                                                         MALZEMELER:                                                                                      2 AD.GENELDE KAFA TARAFINDAN VURULMUŞ ÖRDEK(ÖRDEKLERİN İÇİNDEN AYRIMAK LAZIM KANSIZ)                                                                                     PUL BÜBER-KİMYON-1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ-(ÖRDEK YAĞLI İSE YARIM BARDAK)2 BAŞ KURU SOĞAN-TUZ  .3 DOMATES                                                                           HAZIRLANIŞI:                                                                                        iki baş soğan ince doğranmış şekilde iken sıvı yağda kavrulur .Ördeklerin eti kemiginden itina ile ayrılır.kuş başı yapılır.kavrulmuş soğana,ördek etleri kavrulması için  dökülür.sulanıp suyu çekilinceye kadar kavrulur.domatesler ilave edilerek yeterince tuz,isteğe göre pul büber-kimyon katılır.domatesler ezilinceye kadar pişirilip.Pişirilen çabaya 1 su bardağı su ilave edilip karıştırılır tuzuna bakılır.fazla ise 1 patates ilave edilir.çabanın ağzı kapatılıp hamurla sıvanır.Bir nohut aralığı  hamur boş bırakılır hava atımı için.Kaynamaya başlayınca 30 dk.tutulur. ateşten indirilir.soğraya servese hazırlanır.AFİYET OLSUN
Harun KARAOSMANOĞLU
1964 KASTAMONU         [email protected]
0 542 603 30 29 Kurt, Ayı dahil TAHNİT VE TROFE YAPILIR
Puanter ve Drahthaar  itinalı tavşan avı yapılır.
 
The following users thanked this post: Veysi ŞENGÜL

Çevrimdışı Muhsin TOPUZ

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 1074
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #4 : 19 Ekim 2006, 10:45:31 »
bıldırcın sac kavurması
 malzemeler:  10 adet temizlenmis bıldırcın
                   1 paket margarin
                   6 adet ince doğranmıs soğan
                   5 dis kıyılmıs sarımsak
                     kimyon
                     karabiber
                     domates
                     tuz
                    10 adet cin biberi


  hazırlanısı:
  öncelikle atesin üzerine sacımızı koyuyoruz;margarini sacın içinine bırakarak kızarmasını bekliyoruz ve çok hafif yağa tuz atıyoruz ; ince kıyılmıs soğanı ve biberleri kızarmıs yağın içine atarak sararmasını bekliyoruz; 4e veya 5 e parçalanmıs bıldırcınlarıda içine bırakıyoruz;bıldırcınlar iyice haslandıktan sonra doğranmıs domatesimizi de atıyoruz: sonra sarımsağı ve baharatları içine atarak + acılı isteyen olursa cin biberlerini de atarak yemeğin pismesini bekliyoruz eğer sulu olmasnı isterseniz 1 çay bardağı sıcak suyuda yemek tam pismeden katabiliriz,afiyet olsun hepinize         
Muhsin Topuz

26.08.1978 Konya/Doğanhisar
 

vezy35

  • Ziyaretçi
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #5 : 28 Ekim 2006, 09:30:07 »
MALZEMELER
4 kişilik
8 adet bıldırcın
1 ½ su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı yağ
1 kahve fincanı beyaz fıstık
1 kahve kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
bıldırcınların kalpleri ve ciğerleri
bir tutam karabiber
½ tatlı kaşığı tuz
2 ½ su bardağı et suyu yada su


HAZIRLANIŞI
Bıldırcınları sırtından boydan boya yarıp göğsüne bastırarak yassı hale getirin. Pirinci ılık tuzlu su ile yarım saat, bir saat ıslayın. Fıstığı ve üzümü de ılık su ile ayrı ayrı ıslayın. Sonra pirinci iki defa yıkayıp süzdürün. Bir tavaya bir kaşık yağı koyup kızdırın, bıldırcınları ikişer dakika alt üst kızartın, soğanı serpip bir kere alt üst edip ateşten alın. Başka küçük bir tencereye bir kaşık yağı koyup kızdırdıktan sonra fıstığı ilave edip, bir kere karıştırıp pirinci ilave edin. Ağır ağır karıştırarak iki dakika kavurup üzümü, (kızarttığınız yağ ile) bıldırcınların kalp ve ciğerlerini ilave edip tuzunu, biberini suyunu da ilave edin. İki dakika orta ateşte kaynatıp karıştırın ve ağzını kapatıp 16-17 dakika çok ağır ateşte yada fırında pişirin, kapağını masada açarak servis edin.
 

vezy35

  • Ziyaretçi
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #6 : 28 Ekim 2006, 09:31:16 »
MALZEMELER
4 kişilik
8 adet bıldırcın
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
bir tutam karabiber
250 gr taze mantar
1 bağ kıyılmış maydanoz
½ su bardağı et suyu
1 adet bütün yağlı kağıt -ortadan katlanıp kalp biçiminde kesilmiş



HAZIRLANIŞI
Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın. Bıldırcınları sırtlarından yarıp yassıltın, tuzlayın, biberleyin. Dibi kalın bir tavaya bir kaşık tereyağını koyup kızdırın, bıldırcınları göğüslerinin üzerine tavaya yan yana koyun, hızlı ateşte üçer dakika alt üst kızartıp bir kaba çıkarın. Tavaya mantarı koyup iki üç dakika sote yapıp et suyunu ilave edin. 1-2 dakika ağır ağır kaynatıp ateşten alın. Maydanozu ve kalan tereyağını karıştırarak ilave edin. Kağıdı açıp yağlayın, kağıdın kalp biçimi bir yarısının orta kısmına bıldırcınları koyup üzerine mantarlı harcı dökün. Kağıdın diğer yarısını üzerine kapatıp hava almaması için kenarlarını dikkatlice kıvıra kıvıra kapatın. Büyükçe bir fırın tabağının altını yağlayın bıldırcınlı kağıdı yırtmadan servis tabağına koyun ve hızlı ateşte fırında kağıt iyice kabarıp hafif renk alıncaya kadar birkaç dakika pişirip servis edin.
 

vezy35

  • Ziyaretçi
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #7 : 28 Ekim 2006, 09:43:29 »
KAZ KIZARTMASI

1 kaz palazı
3 diş sarımsak
120 gr tereyağı ya da margarin
1 bardak su 150 gr soğan (2 orta)
2 demet maydanoz
80 gr havuç (2 küçük)
Tuz
Bu reçetede gösterilen malzeme ile hindi kızartması tariftinde anlatıldığı şekilde tencere ya da fırında hindi kızartması gibi yapılmalıdır, yalnız kazı pişirmek için tencereye koymada önce içine iki demet maydanoz sokulmalıdır.
KAZ DOLMASI
Temizlenmiş bir kazı bol suda haşlayınız, süzünüz, kurulayıp kızartınız. Kazın ciğer ve benzeri organlarından acısını ayırınız, biraz haşlayınız; kalın tencereye koyunuz. İçine çok ince çentilmiş iki üç soğan, İki kaşık tereyağı, biraz fıstık, üzüm atınız, birazda tuz serpip kuvvetli ateşte 10 dakika çeviriniz. İstenen miktarda pirinç koyarak pembeleşinceye kadar kızartınız. Sonra tencereyi hafif hafif silkerek; pirinç kabarıp ilik oluncaya kadar karıştırınız. Pişince tabağa alınız, kazı parçalayıp üzerine diziniz.
KAZ YAHNİSİ DOMATESLİ
Temizlenmiş bir kazı doğrayınız, haşlayıp süzünüz. Üzerine bir soğan çentiniz, iki kaşık tereyağı ile tencerede kuvvetli ateşte tahta kaşıkla soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırınız. Sonra biraz un serpip etleri de kızartıp orta ateşe çekin. Başka bir tencereye olgunlarından 8-10 domates doğrayınız. Etlerle bir oluncaya kadar kaz suyu ile kaynatıp süzünüz. Ya da kaz suyu ile bir kaşık pelte eziniz, soyulmuş küçük soğanlarla kaz tenceresine atınız. Tuz ve baharat ekiniz, kapalı kapta yavaş yavaş pişiriniz. Kestane büyüklüğünde yirmi parça patatesi tereyağı ile kızartınız,tencereyi indirmeden iki üç dakika önce içine atınız. NOT: Böyle yahnilerde küçük soğanlardan uygun miktarda soymalı, haşlanan etin süzülüp yağı alınmış suyu biraz haşlamalı,yahniyi indirmeden 5-6 dakika önce patates yerine tencereye atılmalıdır. Böyle gayet lezzetli olur. Yahniler bol soğan koymaktan kaçınılmamalıdır.
KAZ CİĞERİ İLE SOTE
Kaz ciğerini haşlayıp süzünüz, ufak ufak doğrayınız. Kuşhaneye bir kaşık tereyağı koyunuz. Üzerine 2 soğan, 1 baş sarımsak doğrayınız,kuvvetli ateşte tahta kaşıkla çeviriniz. Soğan pembeleşince ciğeri atınız, bir avuç un, biber, baharat, kekik serpip beş dakika karıştırınız. Ciğerlerle bir oluncaya kadar süzülen su ile yarım kadeh sirke koyup kapalı olarak yarım ateşte pişmeye bırakın. Suyu çekildikçe süzülmüş suyu ile sulandırın, iyice pişince kıyılmış maydanoz karıştırınız. Bir kaşık et suyu ile bir iki yumurta çalkalayın, karıştıra karıştıra soteye yedirip indiriniz.
NOT: Bu tertip bir kaz ciğeri içindir. Ciğer iki olursa sirkeyi arttırmaya gerek yoktur yalnız un ve yumurtayı yarısı kadar arttırmak gerekir.
 

vezy35

  • Ziyaretçi
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #8 : 28 Ekim 2006, 09:45:03 »
ÇULLUK KIZARTMASI FIRINDA

6 adet çulluk
3 çulluğun içleri
60 gr sadeyağ yada margarin
60 gr çiçek yağı (3 çorba kaşığı)
( 3 çorba kaş.) Tuz ve karabiber
1.5 kahve fincanı su
KIZARTMAK İÇİN:
1.5 kahve fincanı kaynak su
6 yada 12 dilim ekmek
Tuz
80 gr çiçek yağı (4 çorba kaş.)
1- Serince bir yerde 2-3 gün bekletildikten sonra, tüyleri yolunmuş ve tütsülenmiş (şekil 1,2) 6 adet çulluğun gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla kestikten sonra buradan içeriye parmak sokmak suretiyle hayvanların içlerini çıkarmalı ve içlerinden çıkan yürek ciğer ve bağırsakları sonradan kullanmak üzere bir tarafa bırakılmalıdır.

2- Çullukları, içine rahatça alabilecek küçük bir tepsi,ya da bir tencereye 3 silme çorba kaşığı sadeyağ ,ya da margarin ile içlerini çıkartmış olduğumuz çullukların bir tarafları iyice pembeleştikten sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle bunları çok kızgın fırında 18-22 dakika arasında kızarmaya bırakmalıdır.

3- Kuşlar pişmekte iken, diğer taraftan da küçük bir kaba 3 silme çorba kaşığı çiçek yağı koyarak kızdırmalı,sonra da kızdırılmış bu yağa,bir tarafa ayırmış olduğumuz ciğer ve bağırsaklarla 1 kahve kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı da tuz koyarak, arada bir karıştırmak suretiyle bunları 8 dakika kadar sote etmeli, sonra kabı ateşten alarak, çatalla üstlerine iyice bastırmak suretiyle içleri ezmelidir.

4- Sonra, ezmiş olduğumuz bu içleri, kenar kabukları çıkarılmış ve aşağı yukarı 4 santim en 6 santim boy ve yarım santim inceliğinde dilimlere kesilmiş ve her iki tarafları da nar gibi oluncaya kadar 4silme çorba kaşığı çiçek yağında kızartılmış 6,ya da 12 dilim kızarmış ekmeklerin üstlerine tereyağı sürer gibi eşit bir surette bu içleri sürmeli ve üstlerine iç sürülmüş bu kızarmış ekmekleri servis tabağına yerleştirdikten sonra, pişir olduğumuz kuşlar, birer ya da ortalarından ikiye kesilmiş olarak kızartılmış ekmeklerin üstlerine oturtmalıdır.

5- Kuşların içinde piştiği kızartma yağına da bir buçuk kahve fincanı su koyarak, kuvvetli ateşte kabı kazırcasına karıştırarak, bu konyaklı ve yağlı suda, ancak bir taşım kaynatmalı ve salçalığa alarak, çullukları yanında salçası olduğu halde servis yapmalıdır.
 

vezy35

  • Ziyaretçi
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #9 : 28 Ekim 2006, 09:46:01 »
TAVŞAN TENCEREDE

1 adet tavsan
¼ bardak sirke
100-140 gr sade yağı yada margarin
1 demet maydanoz
tuz
soğan (4 orta)
TAVSANI YATIRMAK İÇİN:
2 bardak et suyu
¾ bardak sirke
1- Kart olmayan 800-1500 gram arasındaki tavşanın arka ayaklarındaki deriyi kesmek suretiyle etten ayırarak, deriden bir uç, yani tutamak elde etmeli, sonra da bir el ile tavşanı arka ayaklarından tutarak yukarıya kaldırmalı, diğer elle de, etten ayırmış olduğumuz derisini aşağıya doğru sıyırmak suretiyle tavşanı yüzmelidir.

2- Sonra, yüzmüş olduğumuz tavşanı arka üstü yatırdıktan sonra karnını uzunluğuna doğru yararak bağırsaklarını, sonra da yürek ve ciğerlerini çıkarmalı (Şekil:3), yalnız içlerini dışarı alırken, karaciğere yapışık olan safra kesesini patlatmadan hemen kesip atmalıdır. (Safra kesesi patladığı takdirde et acımsı bir tat ve yeşilimsi bir renk alır.)

3- Sonra, temizlenmiş bu hayvanı but, kol ve kaburga olarak parçalara böldükten sonra, bunları ancak alabilecek bir kaba koymalı ve hayvanı büyüklüğüne göre, üstüne 3-4 bardak kadar da sirke katarak ertesi güne kadar sirkede bırakmalıdır.

4- Ertesi gün, bir tencereye; tavşanın büyüklüğüne göre, 5 -7 silme kaşığı arasında margarin, ya da sadeyağı koyarak, iyice kızdırmalı, kızınca, buna bir gece sirke içinde yatırılmış ve süzülmüş olan tavşanın parçalarını koyarak, arada bir çevirmek suretiyle etlerin her bir taraflarının iyice kızarmasını sağlamalıdır.

5- Tavşan kızarınca; buna çentilircesine küçük kesilmiş 4 orta baş soğan katarak,tavşanı soğan katarak,tavşanı soğanlarla 10 dakika daha kızarttıktan sonra,bunlara 2 bardak et suyu, 1- 1/4 bardak sirke, demet halinde olmak üzere bir demet maydanoz ile 2-3 tatlı kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve tavşanı iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar ilk on dakika kuvvetli, sonra da ortadan daha az kuvvetteki ateşte olmak üzere iki-iki buçuk saat arasında pişirmeli ve maydanozu çıkarıp atmalı ve tavşanı da salçasıyla tabağa alarak servis yapmalıdır. (Tavşan eti pişmeden su azalacak olursa, bir miktar daha sıcak su katmalıdır.)
 

vezy35

  • Ziyaretçi
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #10 : 28 Kasım 2006, 02:21:48 »
BILDIRCIN IZGARA

MALZEMELER
5 adet bıldırcın
Tuz, karabiber

5 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Bıldırcınların tüylerini yolup, ıslak bir bezle iyice silin. Yıkayıp, kuruladıktan sonra ortalarından ikiye kesip, içini temizleyin ve kemiklerini çıkarın. Sert bir cisimle ( merdane, et tokmağı vs.. ) ile etleri ezip yassıltın. Daha sonra tuzlayıp, ızgaraya koyun. Bir tarafı, pişince diğer tarafını çevirip, pişirin. Tuz, karabiber serpip, servis yapın.

AFIYET OLSUN!
 

vezy35

  • Ziyaretçi
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #11 : 28 Kasım 2006, 02:22:27 »
GÜVEÇTE BILDIRCIN

MALZEMELER
orta boy güveç için
8 adet soyulmuş temizlenmiş bıldırcın
125 gr tereyağı
1 adet küçük soğan
2 adet orta boy domates
6 adet yeşil biber
1 dal biberiye
4 diş sarımsak
bir fincan elma sirkesi
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Hafifçe pembeleşinceye kadar çevirin.Bıldırcınları ilave edip kısık ateşte pişirin, renkleri hafifçe dönmeye ve yağları erimeye başlayan kuşlara doğranmış biberleri ilave edin. 2 dakika sonra bir dal biberiye ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin. Doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıp elma sirkesini ilave edin. 15 dakika orta ateşte kapağı açık olarak pişirilen bıldırcınları servis tabağına alın, haşlanmış patates ve brüksel lahanası ile sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN !

 

vezy35

  • Ziyaretçi
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #12 : 28 Kasım 2006, 02:50:26 »
ÜVEYİK BUĞULAMA : ( 2 KİŞİLİK )

2 Üveyik
1 Bardak su
50 gr Tereyağı
Bir tutam karabiber
Bir tutam kekik
Yeterince tuz
1 Dal biberiye


Üveyikleri alıp güzelce tüylerini yolduktan sonra içini temizleyip, tütsüledikten sonra bol su ile yıkayıp ayaklarını geriye çevirip bağlayalım. Şimdi uygun bir tencereye keki, karabiber, biberiye, tuz, tereyağı ve suyumuzu da koyup hafif ateşte pişirelim, her 20 dakikada bir 1 çay bardağı su ilave ederekten 1,5 saat pişirelim, pişen üveyikleri ortadan ikiye keserek servis tabağına koyalım ve tenceredeki suyu süzdükten sonra üveyiklerin üzerine istenilen miktarda döküp, servis yapabiliriz
 

vezy35

  • Ziyaretçi
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #13 : 28 Kasım 2006, 02:51:11 »
KEKLİK : ( 8 KİŞİLİK )

8 Keklik
60 gr Tereyağı
2 Yumurta
2 Dal ada çayı
8 Dilim iri salam (jambon)
200 gr Sosis
1 Su bardağı zeytinyağı
3 Sap maydanoz
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber


Kekliklerin tüylerini yolu ve içini temizledikten sonra tütsüleyip iyice bol su ile yıkayınız ve suyun süzülmesi için süzgeççe koyup bir kenarda bekletelim bu arada ciğer ve yüreğini mikser veya kıyma makinasın da kıyalım, sosislerin zarını soyduktan sonra iyice ezip kıyılan karışımın içine katıp karıştıralım, daha sonra ise karabiber,tuz ve yumurtayı da katıp yoğurduktan sonra bu karışımı kekiklerin içine doldurup salam ile iyice saralım ve açılmaması içinde metal şiş veya kürdan ile iyice tutturduktan sonra uygun bir tepsiye tereyağı ve zeytinyağını koyup keklikleri güzelce yerleştirdikten sonra kısık ateşte 10 dakikada bir sık, sık çevirerekten kızartalım, bu arada ısısı hafif olan bir fırında 15 dakika kadar pişirelim, pişen kekliklerin altına arzu edilirse kızarmış ekmek koyarak servis yapabiliriz.
 

Çevrimdışı M.Bülent KAHYAOĞLU

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 449
  • YALNIZ KURT
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #14 : 18 Aralık 2006, 15:35:33 »
    ÇULLUK KIZARTMA
   Bu hafta sonu öğrendiğim ve çok lezzetli bir çulluk tarifi vereyim.Çullukları güzelce temizleyip dört parçaya ayırın.Sonra düdüklüde haşlayın.Yumurtaya bulayıp,galete ununa bandırın ve bolca kırmızı ve karabiber dökün sonra kızgın yağda kızartın.Gerçekten mükemmel oluyor.Bir çulluk iki duble rakıyı götürür,afiyet olsun.

M.BÜLENT KAHYAOĞLU
İSTANBUL MODA 1958
 

Çevrimdışı İsa GÜLER

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 145
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #15 : 24 Ocak 2007, 05:12:28 »
oy oy oy
İsa GÜLER
1978 ÇANAKKALE
 

Çevrimdışı Kadir GÜLER

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 137
  • Thanked: 4 times
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #16 : 05 Şubat 2007, 19:03:16 »
bunlar yemekten öncemi sonramı yenecek?  paylaşım için teşekkürler
Kadir GÜLER
A Rh + 1967 Çerkeş ÇANKIRI
 

Çevrimdışı Ümit ALTIKARIŞ

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 1912
  • Thanked: 3 times
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #17 : 05 Şubat 2007, 19:07:41 »
teşekkürler
Ümit ALTIKARIŞ
1968 Karşıyaka İZMİR
 

Çevrimdışı Ali CODUR

  • safari dadaş
  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 2040
  • Thanked: 1 times
  • Ay.yüzlüm
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #18 : 07 Şubat 2007, 12:01:30 »
teşekkürler
Ali CODUR
1980 ERZURUM       0 537 981 02 99

 

Darbeci Tayfun

  • Ziyaretçi
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #19 : 13 Mart 2007, 09:18:51 »
KOMTANIM 70 LİK RAKIYI UNUTUNUZZZ... ;D
MUNDAR GİTMESİN....SARIMSAK VE ALALAR.. :D :D
 

Çevrimdışı Fikret KARACAN

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 190
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #20 : 29 Mart 2007, 08:54:55 »
farklı yörelerden lezzetleri bi anlatsanızda merada yapsak sizi ansak...ben başlatıyım,balık gazete ve ateş gerekli malzemeler,yaktığımız ateşin kor olan bölümünü kenara çekip ıslattığımız gazete kağıtlarının içine balığımızı ve içine arzuya göre soğan defne yaprağı sarmsak baharat tuz ekleyip ateşin ortasına koyup kenara çektiğimiz korlarıda üzerine örtelim 15 20 dakika pişmesini bekleyip kor ateşin içindeki gazete yi çıkartıp hep birlikte yiyelim yanlız merada balık kuru kuru gitmez derler kişilere göre değişir.
Fikret KARACAN
1973 İSTANBUL

av tutku av aşk av heyecan dır av sız aşksız heyecansız kalmamamız için doğaya sahip çıkalım çıkmayanları uyaralım.
 

Çevrimdışı Fikret KARACAN

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 190
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #21 : 29 Mart 2007, 13:45:11 »
aslında ben ev yemekleri gibi değil merada yapılabilecek yemekleri paylaşalım istemiştim,aklıma bitane daha geldi kutu bira nın içine göç bıldırcını nı koyun kutuyu da ateşe oyoyoy yağı kutuda sakın dökmeyin.
Fikret KARACAN
1973 İSTANBUL

av tutku av aşk av heyecan dır av sız aşksız heyecansız kalmamamız için doğaya sahip çıkalım çıkmayanları uyaralım.
 

Çevrimdışı Mustafa BARDAK

  • Lepra
  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 39
  • Selam Tüm Avcı Kardeşlerime OSMANİYE/A Rh(+)
AV YEMEK TARİFLERİ:SÜLÜN YAHNİSİ(1)
« Yanıtla #22 : 30 Mart 2007, 21:29:02 »
Avcı olarak yemek yemenin bir sanat olduğunu düşünecek kadar usulune uygun damak tadında yemek yemeyi severim. Bazı tarifleri sizlerle paylaşmak istedim. Şimdiden afiyet olsun. Not: Yemek tarifini merak ettiğiniz bir av hayvanı varsa yazın. Tadını çıkarın.
Sülünü parçalayıp tencereye koyunuz.Üzerine orta büyüklükte bir soğanı küçük küçük doğrayınız. İki kaşık tereyağıyla harlı ateşte karıştırarak kavurunuz. Etler kızarmaya başlayınca bir miktar un serperek tekrar çevirerek kızartınız. Kızartma işlemi bitince hafif ateşe alınız. Etleri kapatacak kadar et suyu, tuz, biber ve baharatla orta kalınlıkta yuvarlak doğranmış havuç, halka şeklinde doğranmış bir baş soğan(Ben soğanları küçük seçiyorum, hiç doğramadan tüm pişirmeyi tercih ederim), bir kaç mantar koyunuz. Kapalı olarak yavaş yavaş pişecek şekilde bırakınız. İyice pişince indiriniz. Afiyetle yiyebilirsiniz.
Mustafa BARDAK
1970-OSMANİYE

Avınız bol gününüz güzel olsun.
 

Çevrimdışı Emin DEMİRTAŞ

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 3064
Ynt: AV YEMEK TARİFLERİ:SÜLÜN YAHNİSİ(1)
« Yanıtla #23 : 30 Mart 2007, 21:31:02 »
Paylaşım için teşekkürler.Karacabey yakın belki gerekebilir.
Emin DEMİRTAŞ
1968 Gönen/BALIKESİR
0 535 614 64 46
0+ (RH)
 

Çevrimdışı Osman ÇALIŞKAN

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 1691
  • DELİ KANLILAR ÇANAKKALE'DE VE KARS'DA YATIYOR !
Ynt: AV YEMEKLERi
« Yanıtla #24 : 02 Mayıs 2007, 01:17:04 »
OF OFFFFFFFFFFF  !!!!!!!!!
TARİFLER HAZIR DA MAZZEME YE COK VAR  :(
Osman ÇALIŞKAN
O Rh + 1971
AMAZON AVCILAR
 Terme SAMSUN
532 7671419