Gönderen Konu: Siyanüre Geçit Yok  (Okunma sayısı 1602 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1052
  • Thanked: 223 times
Siyanüre Geçit Yok
« : 06 Mart 2015, 18:38:24 »




- Maden için hazırlanan bilirkişi raporu, Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu ve Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu tarafından protesto edildi
Haberin devamı için linki tıklayın

http://www.radikal.com.tr/ordu_haber/fatsada_siyanurle_altin_cikarilmasina_tepki-1304784

Ordu’nun Fatsa ilçesinde siyanürle çıkarılması düşünülen altın madeni için hazırlanan bilirkişi raporu, Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu ve Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu tarafından protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yapan grup üyeleri, “Altıncı şirket Fatsa’yı terk et”, “Biz siyanüre karşıyız” ve “Ordu’da hayat duracak” gibi sloganlar attı.

Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu adına konuşma yapan Serhat Çelebioğlu, Bilimsellikten uzak, uyduruk yazı dizileriyle halkın algılarında operasyon yapmaya kalkışanları kınadıklarını söyledi.

Gazete manşetlerinde siyanürü aklamaya çalışan mülki amirleri gördükleri için üzüldüklerini ifade eden Çelebioğlu, “Mülki amirlerin, şirketin mi, devletin mi amiri olduklarını ne yazık ki anlamış değiliz. Bilimsellikten uzak kopyala yapıştır türünden bir yazı türüyle siyanürü aklayamazsınız. Toplumu yanıltmak ve asıl gerçeklerin üzerinde algı sapması yaratmak suçtur. Bu suçu işleyenler hakkında hukuki işlemler yapılacaktır. ‘Rapor’ dedikleri yazı türü, üniversitelere incelettirilecektir. Konunun uzmanı bile olmayan bir rektörün böyle bir sorumluluk alması ve hazırladığı yazı türüne rapordur demesi hukuken sorgulanacaktır. Bizler kamunun her uygulamalarına gözü kapalı hayır diyenlerden değiliz. Ancak, yaşam alanlarımıza, tarihimize ve doğamıza zarar veren uygulamalara da

körü körüne itaat edenlerden de olamayız” dedi.

Altın şirketinin, Bahçeler köyündeki tarihi arkeolojik sit alanını yok etme amaçlı Ordu İdare Mahkemesine dava açtığını anlatan Çelebioğlu, “Altıncı şirket tarihi önem arz eden tarihi arkeolojik sit alanının bilimsellikten uzak, hiç bir değerinin olmadığını iddia ederek, Ordu İdare Mahkemesine davası açmış ve 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununu görmezden gelmek istemişlerdir. Yalnız anıtlar kurulunun tavrı da, yapmış olduğu bilimsel araştırmalarda bölgenin korunması yönünde olmuştur. Ordu İdare Mahkemesince de, Roma dönemine ait bu antik kentin, birinci dereceden korunması gerektiği kanaatine varılmış olup altıncı şirketin mesnetsiz iddialarına ret kararı verilmiştir. Maden alanında 1.dereceden sit alanı bulunmaktaydı ve şirket bu tarihi dokuyu da yok etmek istiyordu. Binlerce yıllık tarih, milyonlarca tarihi ağaçlarla birlikte yok olup gidecekti. Hukuk, binlerce yıllık tarihimize sahip çıktı” diyerek sözlerine son verdi.

« Son Düzenleme: 06 Mart 2015, 18:42:37 Gönderen: Serhat ÇELEBİOĞLU »
 
The following users thanked this post: Cemal KALENDER

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 234
  • Thanked: 76 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Siyanüre Geçit Yok
« Yanıtla #1 : 07 Mart 2015, 00:10:23 »
Lanet para hırsı yüzünden insana, doğaya saygısı olmayana yazıklar olsun.
Allah yardımcınız olsun Serhat Abi.
1975 - istanbul - www.hobimaket.com