Gönderen Konu: 12 Şubat 2016 AYHAK ve DKMP Avcılık daire başkanlığında yapılan toplantıdan bilg  (Okunma sayısı 8496 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1052
  • Thanked: 223 times
AYHAK-AV YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞI
                                       İSTİŞARE TOPLANTISI
                                            12.ŞUBAT.2016
                                                  ANKARA

          Bilindiği gibi “Türkiye Avcılık Sistemi Teknik Komisyon Çalışmaları” AYHAK Konfederasyonumuz ile Av Yönetimi Daire Başkanlığı arasında yürütülmektedir. Bu toplantıların ikisi Ankara’da, üçüncüsü ise Balıkesir’de yapılmıştır. Toplantılara Konfederasyon temsilcileri olarak AYHAK Konfederasyonu başkanı İlhan DEVECİ, EYHAF Federasyonu Başkanı Ersin DÜZYOL ve GÜMAF federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Senih YAZGAN katılmaktadır. DKMP genel Müdürlüğü adına ise; Av Yönetimi Daire Başkanı Cemal AKCAN, Etüt Envanter Şube Müdürü Mustafa KANTARLI, Av turizmi ve Avlak Yönetimi Şube Müdürü Davut POLAT, Koruma Kontrol Şube Müdürü Sebati Nur AKBAŞ ve Avcılık Hizmetleri Şube Müdürü Hakan AKDAĞ katılmaktadır.

         İstişare toplantısına ise, MAYHF başkanı Cengiz Markal, EYHAF başkanı Ersin DÜZYOL, İSAYAF başkanı Cafer GERDAN, İç Anadolu Av ve Yaban Hayatı Federasyonu Başkanı Sami CANDAN, KADFED başkan yardımcısı Ahmet ULUSOY, AYHAK yönetim kurulu üyesi Necati YILDIRIM ve KAYHAF başkan yardımcısı Serhat ÇELEBİOĞLU katılmışlardır.

          Teknik toplantılar MAK 2016 öncesi tamamlanacak ve alınan kararlar ilgili mercilerin karar organlarına taşınacaktır. DKMP Genel Müdürlüğünce ve AYHAK Yönetim Kurulu ile Federasyonların onayladığı ve üzerinde uzlaşılarak taraflarca karşılıklı kabul edilen maddeler kamuoyu ile paylaşılacak ve 2016/2017 av sezonunda uygulamaya konulacaktır. Bu doğrultuda aşağıda açıklanan ve ele alınan maddeler teknik ve istişare toplantılarında görüşülen fakat kesinleşmeyen, henüz üzerinde iyi niyetle çalışılan hususlardır. Bu anlamda DKMP Genel Müdürlüğünü ve AYHAK yönetim Kurulu ile Federasyonları bu geçici sürede sorumluluk altında bırakmayacak açıklama metinleridir.

          AYHAK Konfederasyonumuzun ve federasyonlarımızın temel gayesi; Avcı yararı çerçevesinde, Av Kaynaklarımızın Sürdürülebilir bir biçimde koruma-kullanma dengesi gözetilerek gelecek nesillere aktarılmasıdır. Av Yönetimi Daire Başkanlığının temel hedefi ile de örtüşen bu ortak noktada akılcı çözümler üretmek ve karmaşık olmayan uygulanabilir bir özgün avcılık sistemini kurmak hedeflenmektedir. Bu kapsamda çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışmalarımızın sonuncusunu oluşturan “İstişare Toplantısı” 12.Şubat.2016 Cuma günü Ankara’da yapılmıştır. Bu toplantı ile Teknik Kurulun yaptığı çalışmalar hakkında AYHAK Yönetim Kuruluna ve Federasyon yetkililerine bilgi aktarılmış ve daha önce ele alınan maddeler tekrar gözden geçirilmiştir. Toplantının öğleden sonraki aşamasında ise bakanlığa geçilmiş ve toplantı süreci Av yönetimi Daire Başkanlığımızla devam etmiştir.

          Konfederasyonumuz toplantı sürecindeki ele alınan konuların avcı kamuoyu ile paylaşılması sorumluluğunu daha önce 04.11.2015 tarihinde sunduğu yazılı raporla da gerçekleştirmiştir.

          Aşağıda somut bir yazılı belgeye bağlanmamakla birlikte, AYHAK Konfederasyonumuzca sunulan ve üzerinde çalışılan ve bu anlamda henüz kesin olmayan maddeler paylaşılmıştır. Söz konusu maddeler ilgili tarafların karar organlarınca henüz nihai olarak onaylanmadığı için resmi bir anlam taşımamaktadır.

          Bu önemli aşamada katkı sağlayan “Teknik heyetimize”, “Federasyon Yetkililerimize”, “Av Yönetimi Daire başkanlığımıza”, ”DKMP Genel Müdürlüğüne” teşekkürlerimizi sunarız.

         Avcı kamuoyumuza saygıyla duyurulur.
                                                                                                                                                             AYHAK YÖNETİM KURULU ADINA
             Başkan
                İlhan DEVECİ

AVCILIK SORUNLARINA DÖNÜK ELE ALINAN GENEL HUSUSLAR

1. Ocak Ayı İçerisinde alınan “Avlanma Harçlarının” kaldırılması ve bir defaya mahsus alınması sağlanacaktır. (Tasarı TBMM sunulmuş ve hükümetin ilk 6 aylık eylem planında hayata geçirilmesi beklenmektedir.)

2. Üst üste işlenen avcılık suçları neticesinde “Avcılık Belgesi İptali” son bulacaktır. Bunun yerine para cezası getirilecektir. Popülasyonun ve türün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yasa dışı avlanma yöntemi bu hususun dışında tutulacaktır. Belgesi iptal olanlarda bu haktan yararlanabilecektir. (Tasarı TBMM sunulmuş ve hükümetin ilk 6 aylık eylem planında hayata geçirilmesi beklenmektedir.)

3. Atadan gelen veya kayıtlı olmayan silahlara genel af getirilecektir. Böylece bütün av silahları kayıt altına alınacaktır. Bu konuda İç İşleri bakanlığı ile DKMP Av Yönetimi Daire Başkanlığı koordineli çalışılmakta ve gerekli yasal hususlar düzenlenmektedir.

4. 65 yaş üstü avcılarımız kotasız avlanabileceklerdir. Av Yönetimi daire Başkanlığımıza sunduğumuz bu öneri olumlu karşılanmış ve konu DKMP Gen Md. ce de onaylanması halinde yürürlüğe girecektir.

5. Silah taşımada “Sabıka Kaydı” sorunu ile ilgili çözüm üretilmektedir. (Tasarı TBMM sunulmuş ve hükümetin ilk 6 aylık eylem planında hayata geçirilmesi beklenmektedir.)

6. Avlanma harcını zamanında ödememeden kaynaklanan cezai işlemler kaldırılacaktır. 2.maddenin gerçekleşmesi ile bu hususta kendiliğinden çözülecektir.

7. Av bayilerinden alınan % 2 paylar iptal edilecektir. Bunun yerine ithalat yapan Silah Sanayicisine yükümlülük düşünülmektedir. (Tasarı TBMM sunulmuş ve hükümetin ilk 6 aylık eylem planında hayata geçirilmesi beklenmektedir.)

8. Karaca avlarında yivsiz av silahı serbest bırakılacak ve Karaca avcılığı yerel avcı için çok cazip koşullarda yapılabilecek hale getirilecektir. Bu konuda yeterli kotalar verilmesi düşünülmektedir. (Tasarı TBMM sunulmuş ve hükümetin ilk 6 aylık eylem planında hayata geçirilmesi beklenmektedir.)

9. Pille çalışan mühre ile ördek avcılığının serbest olması 2016 MAK a getirilecek ve Av Yönetimi Daire Başkanlığımızın da onayı ve katkısı ile serbest bırakılması üzerinde uzlaşılmıştır.

KOTALI AVCILIK İLE İLGİLİ SORUNLAR

1. Yasada bulunan işbirliği hükmü hayata geçirilecek ve bu kapsamda ilk olarak AYHAK konfederasyonu önderliğinde federasyonların belirleyeceği il temsilcilerinin il müdürlükleri ile birlikte çalışma imkanı sağlanacaktır. Bu anlamda Avcılığın yönetiminde Devlet ile Avcı Kuruluşları yerelden başlayarak sorunların çözümünde işbirliği ve koordinasyon sağlayabilecektir.

2. Müzakere sürecinde ve İstişare toplantımızın en önemli gündem maddelerinden birisini Avlakların Konfederasyona ücretsiz olarak bir protokolle devri ve birlikte yönetilmesi oluşturmaktadır. Bu durum Av Yönetimi Daire başkanlığımızın son derece önemli bir teklifidir. Bu teklifin gerekçesi ise, avı, avcılığı, av hayvanlarını ve habitatı en iyi avcıların bilmesi ve Konfederasyonumuzun gelinen noktada ortaya koyduğu olumlu çalışmalar ve güven hususudur. Bu önemli husus bu günden itibaren örgütümüzde tüm detayları ile tartışılmalıdır. Bu hususun gerçekleşmesi ile mevcut kotalar ortadan kalkmaktadır. Avlaklarda planlı avcılığa avcılar kendileri karar vermektedirler. Bu durum son derece ciddi bir sorumluluktur.

Bununla birlikte konfederasyonumuzun ve federasyonlarımızın bağlı  derneklerle birlikte avcılıkta en önemli karar ve uygulama organı olması Türk Avcısını ve kurumlarını yüceltecek bir husustur.

Örgütlenme, denetim, bölgeler arası ayırım ve maddi olanaklar ise şu an en önemli sorunu teşkil etmektedir.

Pilot bölge uygulama hususu ise hali hazırda konuşulan bir konudur.

Avantajları ve çekinceleri ile birlikte konu gelecek dönemde en önemli gündem maddemizi oluşturacaktır. Bu anlamda konu ile ilgili hiçbir federasyonumuzun ve doğal olarak ta konfederasyonumuzun henüz almış olduğu bir karar bulunmamaktadır.

3. Avcılığın sürdürülebilmesinde en önemli hususlardan biri yerli av hayvanlarımızdır. Bu anlamda avcı kuruluşlarımız ile birlikte karar vermek koşulu ile bazı avlaklar dinlendirilecek ve rezerv sahası olarak kullanılabilecektir. Bu avlakların dağılımında birlikte karar verilecek ve il içinde yakın alanlar olmaması sağlanacaktır. 

Avlağın çok büyük bir yüz ölçümü kaplaması durumunda yereldeki avcıyı da mağdur etmeden avlak içinde kalan belirli bir alan rezerv sahası olarak teklif edilebilecektir.
 
4. Avlağa il dışı avcıların girişinde % 50’nin altına düşen bir sınırlama getirilmeyecektir. Bu oran ildeki veya ilçedeki avlanma pulu satışı dikkate alındığında il dışı avcı lehine % 90 a kadar arttırılabilecektir.

5. Her avcının yasal olarak avlanma gün sayısı bir av sezonu içerisinde avlaklarda yaklaşık 189 gündür. Bu gün sayısı 120 günden az olmamak koşulu ile avcı tarafından istediği avlakta istediği zaman kullanılabilmelidir. Bu anlamda gereksiz bir avlağa 16 veya 20 kez gidebilme hakkı gibi yanlış uygulamalar ortadan kalkabilecektir.

Bu konu teknik toplantılarda genel olarak anlaşılan fakat gün sayılarında henüz üzerinde mutabakat sağlanamayan bir maddedir.

Bununla birlikte bu madde ile ilgili olan sulak alanlardaki ördek avcılığında aynı avlağa giriş sayısı 40 olarak uygulanmaya başlanmıştır.

6. AVBİS sisteminden günün her saati izin almak mümkün olacaktır. Bu konuda teknik alt yapı hazırlanacaktır.

7. Keklik türlerinde ve tavşanda bir avlaktan diğer iki avlağa geçiş imkanı sağlanacaktır. Bu konuda teknik alt yapı hazırlanacaktır. Bununla birlikte teknik toplantılarda il geneli avlanabilme izni de alternatif teklifimiz olmuştur. İlk avlağa izin alındıktan sonra diğer iki avlağa geçişte izin alınmaması, sadece kayıt yapılması heyetimizin istediği bir diğer husustur. Bu sorunun fiiliyatta uygulanabilmesi için izin alma mecburiyetinin diğer avlaklar için kalkması gerektirmektedir. Konu henüz üzerinde uzlaşılmayan ve tartışılan bir maddedir.

Göçmen kuşlarda, domuz avcılığında ve kopoyla tavşan avcılığında ise teknik heyetimizin teklifi; limit dışında kota sınırlaması olmamasıdır. Domuz, Bıldırcın, üveyik, çulluk, tahtalı ve su kuşlarında AVBİS sistemine kayıt yaptırıldığında ava çıkılabilmesi ve 300 km ilerideki bir avlağa geçilebilmesi mümkün olması isteğimizdir. Bu husus üzerinde henüz mutabakata varılamayan bir diğer konudur.

Teknik heyet bu hususun yerli türlerimizin korunması bağlamında gerekliliği vurgulamış ve avcımızın bu serbestiye sahip olması zorunluluğunu ifade ederek bu konudaki hassasiyeti en üst düzeyde belirtmiştir.

Av yönetimi ise, bir avlağa avcı giriş kotasından vazgeçilemeyeceğini ifade etmiştir.

Konu heyetlerce tartışılmaya devam etmektedir.

Bu konuda gerekirse bölgesel kararlarda almak ta mümkündür. Yani kekliğin bulunduğu İç Anadolu, D.Anadolu ve G.D.Anadolu bölgeleri hariç diğer gölgelerde uygulamaya konulabilir. Bozkırda yapılan keklik avcılığının hassasiyeti diğer bölgelerde avcılığın yapılamaması sorunu yaratmamalıdır. Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz bölgelerinde göç hayvanların ağırlıklı olduğu bir avcılığın yapılması, kekliğin varsa bozkırda değil makilik ve dağlık alanlarda bulunması farklı bir uygulamayı gerektirmektedir. Ayrıca bu bölgelerden Anadolu’ya keklik avcılığı için avcı göçünün önlemesi acısından da konu önemli bir çözümü içermektedir.

8. Konfederasyonumuzun ve federasyonlarımızın görüşleri doğrultusunda ve teknik Heyetimizin de asla kabul etmediği diğer bir husus paralı avcılıktır. Bu konu yazılı olarak ta av başına “Avlanma Ücreti” alınmaz ifadesi ile diğer maddeler gibi DKMP Av yönetimi Daire Başkanlığımıza sunulmuştur.

(2015 yılında avlanma pulu alan 140200 kişi Türk Avcısı bulunmaktadır. Av Turizmi kapsamında avlanan yerli avcı sayısı ise yaklaşık tüm Türkiye’de 250 kişi civarıdır. Av turizmi gelirlerinden Tüm Türkiye’de elde edilen gelir ise 2015 yılında 5.000.000.-TL civarıdır. Son derece sınırlı ve az bir gelirin olduğu, az sayıda avcının yararlandığı av turizmi modelinin ve paralı avcılığın tüm Türk Avcısına uygulanması asla doğru bir yaklaşım değildir.)

9. AVBİS Sisteminden alınan ve kullanılmayan izin iptal edilebilecektir.

10. Kota düşümü avcı beyanı ile olacaktır. Bu anlamda avcı geri bildirimi esastır. Geri bildirimde bulunmayan avcı sisteme giremeyecektir.

11. Av yönetimi ve Avcı Kuruluşları İletişimi her daim açık olacak ve mail gurubu oluşturulacaktır.

12. Avcı Bilgi Sistemi geliştirilerek akıllı telefonlara uygun bir iletişim sistemi 2016/2017 av döneminde uygulamaya girecektir. Bu sayede avcı hangi avlakta, hangi koordinatta olduğunu bilecek, hava tahminlerini alacak, hangi avlakta kaç kişi olduğunu görebilecek ve acil durumlarda her merada önceden belirlediği numarayı arayabilecektir.

13. AVBİS sisteminde Konfederasyonun belirleyeceği avcı kişiler yetkilendirilecektir.

14. Kopoyla tavşan ve domuz avcılığında bir avlaktan bir başka avlağa geçmeden kaynaklanan sorun MAK 2016’da ele alınacaktır.

                                     SAİR HUSUSLAR

          Sair Hususlar olarak ifade edilen aşağıdaki konular yazılı olarak sunulmuş ve görüşmelerimize dahildir.
1. 4915 sayılı KAK konusunda avcı kuruluşları ile birlikte komisyon kurularak çalışma başlatılmalıdır.
2. Kesin kanıt olmadığı halde avcıyı suçlu kabul edip, ceza tutanağı düzenlemek ve internet üzerinden kesilen cezalarda “Cezayı keselim, mahkemeye verilsin aklansın” mantığından vazgeçilmeli, bu anlamda tüm DKMP teşkilatına avcı yararı gözetilmesi için talimat verilmelidir.
3. Pul satış cetvelinin kaldırılması, veya sisteme dahil edilmesi sağlanmalıdır.
4. Avlanma pulunu ilk defa alanlara zamlı satış yapılmaması sağlanarak teşvik oluşturulmalıdır.
5. Avcılık suçu işlemediği halde, sadece vergi borcu yoktur yazısı getiremeyen avcıların silah ruhsatı alamaması avcımızı suça teşvik eden önemli bir etken olmuştur. Bir çok avcımız borcunu taksitlendirerek anlaşma sağlamasına rağmen ruhsat alamamaktadır. Bu minvalde sorunun çözümünde bakanlığın gerekli girişimlerde bulunması avcı kamuoyunun beklentisidir.
6.  Avlanma izin ücreti satış protokolleri düzenlemelerinde bürokratik sadeleştirme sağlanmalı ve bu kapsamda vize yapılırken ruhsat fotokopisinin istenmemesi, pul satış cetveli adı altında istenilen belgenin derneklerden talep edilmemesi, noterden imza sirküleri sadece yönetim ve ya ilgili kişinin değişmesi halinde talep edilmesi ve her yıl derneklerden tüzük istenmemesi sağlanmalıdır.
7. Denetim saatleri avcılık faaliyetini bölecek veya engelleyecek özellikte olmamalıdır. Bu konuda gerekli talimatlar yazılı olarak iletilmelidir.
NOT: Yukarıda yazılan tüm maddelerin yanında, daha önce raporlarda yer edilen fakat bu maddelerin içinde bulunmayan veya sonradan maddelere ilave edilecek hususlar bulunabilir. Görüşme ve teknik çalışma süreci devam etmektedir. Sunduğumuz yukarıdaki rapor, konuların kesin olarak yazılı bir metne bağlanmadan, tarafların yetkili organlarınca onaylanmadan son hali değildir. Bu anlamda yukarıdaki maddeler Avcı yararı ve Sürdürülebilir Avcılık hedefleri doğrultusunda değişebilir.

Çevrimdışı Kadir GÖKÇE

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 2
  • Thanked: 1 times
Güme avcılığının serbest kalması ile ilgili bir gelişme varmı?
  • merkel 16 ga 47e
  • huğlu 202 b
  • huğlu 104 a
  • kurzhaar
Kadir GÖKÇE
1970 BURSA
 
The following users thanked this post: Emin KOÇAK

Çevrimiçi Erol ÖZTÜRK

  • Avlak Yönetici
  • *****
  • İleti: 4365
  • Thanked: 3476 times
İnsanlar konuşa konuşa anlaşırmış,inşallah karşılıklı iyi niyet ve objektif bakış çerçevesinde ülkemize ve çağın gereklerine uygun sürdürülebilir sistemi oluşturabileceğimizi umut ediyorum.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE
 
The following users thanked this post: Serhat ÇELEBİOĞLU

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1052
  • Thanked: 223 times
Güme avcılığının serbest kalması ile ilgili bir gelişme varmı?
Gümelerin DKMP tarafından yıkılmasında ki en büyük etken bu gümelerin ticari amaçla kullanılıyor olması. Tabi işin içine ticaret giriyorsa kural tanımazlık limit tanımazlık gibi sıkıntılar ortaya atılıyor. güme avcılığı konusunda biraz hassas olduklarını söyleye bilirim.Ancak bu şu anlama gelmez karşılıklı diyaloglar sürüyor yollar kapandı, olmaz demek ise haksızlık olur. Gümecilerin yukarıda bahsettiğim hususlarda daha dikkatli daha sağ duyulu olmaları gerekir. Bizim ülkemizde bir ya da bir kaç kişinin hatası tüm camiaya mal olabiliyor. Saygılarımla
 
The following users thanked this post: Kadir GÖKÇE

Çevrimdışı Serhat KAZAN

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 94
  • Thanked: 65 times
Serhat Bey bilgiler icin tesekkurler.

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

-------------------------------------------
Serhat Turan
1987 - ANKARA
 

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 34

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 87
  • Thanked: 51 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Serhat abim çabalarınıza ve emeklerinize sağlık. Herşey için kendi adıma teşekkürederim...
1990 İstanbul tuzla
 
The following users thanked this post: Serhat ÇELEBİOĞLU

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 410
  • Thanked: 172 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Birçok saçma uygulamayı düzenliyorlar iyi haber..!
1982-İstanbul
 
The following users thanked this post: Serhat ÇELEBİOĞLU

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

  • Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • İleti: 599
  • Thanked: 252 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Gümelerin DKMP tarafından yıkılmasında ki en büyük etken bu gümelerin ticari amaçla kullanılıyor olması. Tabi işin içine ticaret giriyorsa kural tanımazlık limit tanımazlık gibi sıkıntılar ortaya atılıyor. güme avcılığı konusunda biraz hassas olduklarını söyleye bilirim.Ancak bu şu anlama gelmez karşılıklı diyaloglar sürüyor yollar kapandı, olmaz demek ise haksızlık olur. Gümecilerin yukarıda bahsettiğim hususlarda daha dikkatli daha sağ duyulu olmaları gerekir. Bizim ülkemizde bir ya da bir kaç kişinin hatası tüm camiaya mal olabiliyor. Saygılarımla
Bravo Serhat bey sizin gibi öncü kişileri destekliyorum.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul
 
The following users thanked this post: Serhat ÇELEBİOĞLU

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1805
  • Thanked: 1041 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 ee,,..  demişlerya insanlar konuşa konuşa beceremedikleri işi bir bilene sorsalardı vakti zamanı ile ''cıf'' ı 2000 yılında antalyada bir otelde ağırlayan zihniyet avcıya bir adım atsaydı işler arap saçına dönmez bu hale gelmezdi bu gibi sorunlar ve bilgi dağarcığı istişaresi desteği karşılıklı iyi niyetle çözülür işler, tek taraflı astığım astık kestiğim kestikle olmuyor bakanlık bunu hala idrak edemedi,..

 ama serhat bey, ben her nedense bakanlığa güvenemiyorum çünkü ilk göze çarpan

(1. Ocak Ayı İçerisinde alınan “Avlanma Harçlarının” kaldırılması ve bir defaya mahsus alınması sağlanacaktır. (Tasarı TBMM sunulmuş ve hükümetin ilk 6 aylık eylem planında hayata geçirilmesi beklenmektedir.)

konusu bile 8/10 yıldır konuşulan önceki sene ve geçen senede bütçe görüşmelerine yetişmedi vs. oyalamalarla konuşulup duruyor icra yok 140200 avcı sayısı = 2,3413,400 tl civarı neden vazgeçsinlerki taş atıp kolumu yoruluyor birilerinin.

 konu ayrıntıları ile defalarca okunmalı yazacak çok şey var ama benim gibi avcı çırağına söz düşmez, duayyen ve konu ile ilgili proflar ve yetkililer var şahsen onlara saygısızlık etmek istemem.

 umarım yarınlar adına yapılacak yatırım ve yaptırımlar doğasının kuralına ve türk avcısına uygun hale gelir meralarda huzurla av yapar gelecek nesiller, yaş 45/46 benim avlanacağım diye umudum kalmadı yarınlar adına bir fidan bile diksem meralarda av yapacaklara yeşil bir ağaç bile kazandırsam çocuklarımızın gölgesinde soluklanacağı, bir tavşanın bir kekliğin gölgesine yatacağı, o avlak cennet olur onlara, düşünmek bile beni mutlu ediyor elimden geldiğince icra ediyorum, buda kendimce benim karımdır,..

emeği geçen her bireye sonsuz teşekkürü borç bilirim.

saygılarımla.

« Son Düzenleme: 17 Şubat 2016, 10:34:25 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..
 
Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN
 
The following users thanked this post: Serhat ÇELEBİOĞLU

Çevrimdışı Taner MEMET

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 307
  • Thanked: 226 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Burada yazanlar toz pembe cinsten ben bile inanmakta zorluk cekerken cözülmesi kolay gözükmüyor sonunda onların dedikleri oluyor.

İkinci konu yanlış ama doğru olan bişey var avcılığı kolaylaştırmak yerine biraz zorlastırılmalı bence yoksa insanlar dahlarda av yerini birbirini vurucak su anki avcı popilasyonu bile fazla.

3 günde eline tüfeği alan göle tek kursun atıyor sağ olsunlar sayelerinde göl avını bıraktım

Gecen hafta trakyaya ava gelen abilerimiz kuğu karga filemengo karabatak ayrım yapmadan menzil tanımadan atış yapıyorlar ağzım acık izledi 200 metre üzerine atış yaptıklarını bile gördüm kimse kusura bakmasın ama bende bu adamları merada istemişyorum 60 tane mühre tasımısım sırtımda yay düzenle belki bir aptal ördek gelir diye adamlar vahset estiriyor hiç yoksa 20 kuğuyu yaraladılar vursalar bari sonra doğacılar bağrıyor onlarada kızmıyorum hakkına bağrıyolar bu iş 3 günlük kursla olamaz ciddi eğitim verilmeli para ile insan terbiye edilmez yap 3 ay 6 ay kurs adam bunu gercekten istiyorsa gelsin hadi önceden adam gelmiş 60 yasına formalite icabı yapıldı ama artık ciddi eğitim verilmeli buda benim düşüncem
Taner MEMET
Bursa-1988
 

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

  • Tuncay Kandemir
  • Hocamız
  • *******
  • İleti: 4269
  • Thanked: 846 times
    • Avcı Sayfası avlak
Önemli olan konuşabilmek, sadece koklaşmak yetmiyor :(
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara
 
The following users thanked this post: Serhat ÇELEBİOĞLU

Çevrimdışı Emin KOÇAK

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1929
  • Thanked: 11 times
Gümelerin DKMP tarafından yıkılmasında ki en büyük etken bu gümelerin ticari amaçla kullanılıyor olması. Tabi işin içine ticaret giriyorsa kural tanımazlık limit tanımazlık gibi sıkıntılar ortaya atılıyor. güme avcılığı konusunda biraz hassas olduklarını söyleye bilirim.Ancak bu şu anlama gelmez karşılıklı diyaloglar sürüyor yollar kapandı, olmaz demek ise haksızlık olur. Gümecilerin yukarıda bahsettiğim hususlarda daha dikkatli daha sağ duyulu olmaları gerekir. Bizim ülkemizde bir ya da bir kaç kişinin hatası tüm camiaya mal olabiliyor. Saygılarımla
Siz hiç göl veya baraj kenarında ayakta açıkta durarak uçar avı yaptınız mı? O hassas olanlar başka ülkelerde uçar avı nasıl yapılıyor bilmiyorlar mı? Ama konu uluslararası anlaşmalar ve kurallar olunca, avcıların önüne işlerini geleni koyuyorlar! Bir de şu avlaklar mevzusu var. Memleketimde kendi tarlamda kota doldu diye randevu alamadım. :D işte böyle ağlanası halimize gülüp duruyorum.
Emin KOÇAK
1953 ANKARA
Uyum fikirlerin ortak olduğu yerde geçerlidir,
Uyum yoksa fikirler çatışıyor demektir.
 

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 410
  • Thanked: 172 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Siz hiç göl veya baraj kenarında ayakta açıkta durarak uçar avı yaptınız mı? O hassas olanlar başka ülkelerde uçar avı nasıl yapılıyor bilmiyorlar mı? Ama konu uluslararası anlaşmalar ve kurallar olunca, avcıların önüne işlerini geleni koyuyorlar! Bir de şu avlaklar mevzusu var. Memleketimde kendi tarlamda kota doldu diye randevu alamadım. :D işte böyle ağlanası halimize gülüp duruyorum.

Emin abi,

Senin tarlayı çitle çevirsen bir de demir kapı koysan özel mulk statu değişiyor:) Savcılıkdan izin almadan devlet görevlisi giremez, keyfine bak :)
1982-İstanbul
 
The following users thanked this post: Emin KOÇAK

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1052
  • Thanked: 223 times
Siz hiç göl veya baraj kenarında ayakta açıkta durarak uçar avı yaptınız mı? O hassas olanlar başka ülkelerde uçar avı nasıl yapılıyor bilmiyorlar mı? Ama konu uluslararası anlaşmalar ve kurallar olunca, avcıların önüne işlerini geleni koyuyorlar! Bir de şu avlaklar mevzusu var. Memleketimde kendi tarlamda kota doldu diye randevu alamadım. :D işte böyle ağlanası halimize gülüp duruyorum.

Vallaha beyefendi Ördek avı nedir nasıl yapılır iyi bilirim. O göllerde sabah ayazını da fırtınayıda iyi bilirim. Sazı yatak yapıp üzerinde uyuduğum günlerde oldu boy çizmem buzda kesilip sıkıntılı saatlerinde yaşadım. Ördek avında menzil dışına tetik kesip avımın içine edenleride. Yazdığım yazıda bana tenkitte bulunuyorsanız hassasiyetinize saygı duyarım. Mesele Dkmp ise onu da anlarım. Ancak dkmp paralı avlak yapacak diye ödümüz koparken avcılık kendi aramızda paraya dökülüyorsa düşünmek lazım.  Güme 75 tl oda 100 tl kim kime, kimin ördeğini parayla vurduruyor. Birde işin içine garanti sokuluyor.. Güme avcılığı olmalı ancak suistimal olmadan . Neyse amacım polemik değil. Herşey eski sadeliğinde olsun yeter.Saygılarımla.
 
The following users thanked this post: Emin KOÇAK, Abdullah ŞAHİN 07, M.Ali AKDAĞCIK, Ali ARI

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1052
  • Thanked: 223 times
Geçmişten günümüze Avcılık için yapılan çalışmalar nedir... Bakanlığa avcılar tarafından sunulmuş resmi statü taşıyan her hangi bir proje varmıdır. 4915 sayılı kanun ne emrediyor. Avcı Stö    'leri hangi bakanlıktan ne istemiş. Avcı STÖ leri tarafından olumsuz bulunan her hangi bir uygulama yada konu hakkında dkmp ya da ilgili her hangi bir kuruma karşı açılmış bir dava var mı? Açılmış ise kazanılmış mı? Avcı eylemleri toplumsal harekete dönmüş mü? Kaç ilde kaç bölgede kaç Federasyon kaç dernek, kaç avcının katılımı ile yapılmış. Dernekler ne iş yapar her hangi bir dernek bir proje üretmiş mi?  Kuruluş amaçları verdikleri hizmet sizi tatmin ediyor mu? Mümkünse bu sorulara dürüstçe şunu bunu suçlamadan cevap verirmisiniz. Saygılarımla
 
The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07, M.Ali AKDAĞCIK

Çevrimdışı Mustafa AYDIN 54

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 914
  • Thanked: 528 times
  • avcılık özgürlüktür.
Tasarılar güzel fakat sonuçlar hep hüsran oluyor :) Şu tasarıların yarısı kabul edilse 2016-2017 sezonu için bence büyük başarı olur.

GT-S6810P cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  • Franchi Affinity y.oto. 71
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda
Mustafa AYDIN  1973 SAKARYA
 

Çevrimdışı Turgay ÇAVUŞOĞLU

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 254
  • Thanked: 36 times
İnşallah yazıda kalmaz.
Turgay ÇAVUŞOĞLU
1963 KOMOTINI YUNANİSTAN / İkametgah Beylikdüzü - ISTANBUL
 

Çevrimdışı Emin KOÇAK

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1929
  • Thanked: 11 times
Vallaha beyefendi Ördek avı nedir nasıl yapılır iyi bilirim. O göllerde sabah ayazını da fırtınayıda iyi bilirim. Sazı yatak yapıp üzerinde uyuduğum günlerde oldu boy çizmem buzda kesilip sıkıntılı saatlerinde yaşadım. Ördek avında menzil dışına tetik kesip avımın içine edenleride. Yazdığım yazıda bana tenkitte bulunuyorsanız hassasiyetinize saygı duyarım. Mesele Dkmp ise onu da anlarım. Ancak dkmp paralı avlak yapacak diye ödümüz koparken avcılık kendi aramızda paraya dökülüyorsa düşünmek lazım.  Güme 75 tl oda 100 tl kim kime, kimin ördeğini parayla vurduruyor. Birde işin içine garanti sokuluyor.. Güme avcılığı olmalı ancak suistimal olmadan . Neyse amacım polemik değil. Herşey eski sadeliğinde olsun yeter.Saygılarımla.
Her ne kadar yazıyı siz yazsanız da şahsınızı tenkit etmedim. Konunun iki tarafı var bir avcılar bir de Dkmp. Dernekleri soruyorsunuz ne yaptılar diye. Her avcı Derneklerin neler yaptığını çok iyi biliyor.  ;) Ama ciddi olanları da yok diyemeyiz. Diyorsunuz ki "avcılık kendi aramızda paraya dökülüyorsa düşünmek lazım." şimdi size soru. Avcı derneklerinin kaç tanesinin kurucusu ve başkanı av bayisi? Bunu görebilirseniz çareyi bilirsiniz!  Bakın her dönem azimli arkadaşlarımız avcılığa katkıda bulunmak için yola çıkıyor ama yolda hep yalnız bırakılıyor. Bu gidişe dur demek için o arkadaşları tüm avcı camiası desteklemeli ama maalesef 50 senedir olayları Ticari düşünenler sahiplendiğinden bu gerçekleşmedi. İlk önce yapılacak Derneklerinizi tüccarların elinden kurtarın. Avcılık sorunlarını avcılar adına çözümsüzlüğe götürenler, Tüccarlar, resmi kurum yöneticileri ve İktidarda bulunan siyasilerdir. Allah yar ve yardımcınız olsun İnşaallah haklarımızı elde edersiniz. (
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2016, 01:55:15 Gönderen: Emin KOÇAK »
Emin KOÇAK
1953 ANKARA
Uyum fikirlerin ortak olduğu yerde geçerlidir,
Uyum yoksa fikirler çatışıyor demektir.
 
The following users thanked this post: Serhat ÇELEBİOĞLU

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1052
  • Thanked: 223 times
Her ne kadar yazıyı siz yazsanız da şahsınızı tenkit etmedim. Konunun iki tarafı var bir avcılar bir de Dkmp. Dernekleri soruyorsunuz ne yaptılar diye. Her avcı Derneklerin neler yaptığını çok iyi biliyor.  ;) Ama ciddi olanları da yok diyemeyiz. Diyorsunuz ki "avcılık kendi aramızda paraya dökülüyorsa düşünmek lazım." şimdi size soru. Avcı derneklerinin kaç tanesinin kurucusu ve başkanı av bayisi? Bunu görebilirseniz çareyi bilirsiniz!  Bakın her dönem azimli arkadaşlarımız avcılığa katkıda bulunmak için yola çıkıyor ama yolda hep yalnız bırakılıyor. Bu gidişe dur demek için o arkadaşları tüm avcı camiası desteklemeli ama maalesef 50 senedir olayları Ticari düşünenler sahiplendiğinden bu gerçekleşmedi. İlk önce yapılacak Derneklerinizi tüccarların elinden kurtarın. Avcılık sorunlarını avcılar adına çözümsüzlüğe götürenler, Tüccarlar, resmi kurum yöneticileri ve İktidarda bulunan siyasilerdir. Allah yar ve yardımcınız olsun İnşaallah haklarımızı elde edersiniz. (
Emin bey işin ticari boyutu konusunda söylenecek çok şey var. Demek istediğim dernek başkanlarını seçen kim. Benim de etik bulmadığım bir durum. Aslında avcı bir nıoktada belgesini ya da işlerini hallettirmek için derneğe değil başkana gidiyor yani av bayiine.. Bunun doğru olduğunu tartışmak bile garip. Daha önceki yazılarımdan birinde şöyle demiştim. (Cemaatçilikten ,cemiyetciliğe geçemedik) İştew burada bahsettiğim cemaatcili aslında şu Ahmet benim adamım illede onu seçelim mantığı ile hareket etmek yerine üyeler başkanlarıı seçerken çalışan üreten kişileri seçmeli.. Dernekleri de federasyonlarıda Konfederasyonu da oluşturan üye...Yani bizleriz.. Seçimlerimizi doğru yapmayıp adamcılık yolunu tercih edersek sorun ortada kalacaktır. Söylemleriniz sitemleriniz doğru.. Ancak bu konuda söz sahibi olan o derneklerin üyeleri. Yani işin ticari kısmı sadece bayi başkanlık ilişkisine de endekslenmemeli yani güme avcılığı içine para girmiş ve para için gümecilik yaptırılıyorsa bu durumunda hoş olmadığını kabullenmek gerekir. Zaten güme olarak yapılmasına izin verilen yerlerin tanımı açık ve net. Doğrudur yanlıştır bunu da tartışalım ancak yasak koyan kanun  neyi hükmediyorsa önce o yerine getirilir adli makamlarda da bu konuya itiraz hakkı saklıdır. Hukuki mücadele yapılır.
Emin bey aynı safta olduğumıuzdan hiç bir kuşkunuz olmasın. Ne için nasıl mücadelelerde bulunduğumu camia çok iyi bilir. Avcılığın para ile yapılmamasına yıllardır ayak direyen bir avcı olarak ,her fırsatta avcı camiasının sorunlarının çözümü aşamasında gerek bireysel gerekse federasyonumla meydanlara inen ,DKMP genel müdürlüğü ile avcı lehine gelişebilecek her toplantıya gücüm yettiğince katılan biriyim. Bu ülkede avcı camiası için ,''elimi  altına koyamayacağım  taş olmaz.'' Bunu söylemle değil her defasında ses getiren eylemlerle yapmayı tercih ederim..Trabzonda başladığımız Eylemleri Ordu, Samsun Ankara  ya kadar taşıdık. Yaptığımız tüm yaz etkinliklerini federasyonumuza bağlı dernekler olarak AVBİSE hayır tek urşun trap yarışmaları olarak adlandırdık. Her seramoni sonrasında bu itirazı sesli dile getirip videolara kaydetip sosyal medya da avcı dostlar ile paylaştık. Yetmedi Yaban Tv ile bir araya geldik avcının neden kendilerine küstüğünü ne yapmaları avcılar için harekete geçmeleri kousunda istişare edip Yaban TV yi ilk KAYHAF karadeniz buluşmasında halkla avcı ile buluşturduk. Yaban TV yönetim kurulu başkanı Sayın Melih Meriç tüm çıplaklığı ve samimiyeti ile o yayında gerek camia olarak yapılan yanlışları gerekse camiayı yönetenlerin yaptığı yanlışları ,Yaban TV nini eksiklerini hatalarını paylaştı. Bu buluşmaların tüm yurtta yapılması gerekliliği konusunda hem fikir olduk, Önce EYHAF ege de izmiir de Yaban EYHAF avcı buluşması yapıldı, peşinden Trabzon Doğu Karadeniz Av Yaban Hayatı Federasyonu ile KTÜ de Yaban Hayatı bölünde avcılara ve öğrencilere açık Yaban Avcı Buluşması yapıldı Peşinden Trakya bölgesinde, Peşinden Batı Karadenizde Yaban Avcı buluşmaları yapıldı.. Tüm bu mücadelelerin fitilini ateşleyen bir adam oldum Federasyonumun tam desteğini hep yanımda hissettim.. Ancak şunu belirteyim ki ^^yukarıda yanlız bırakılan arkadaşlar ^^ demişsiniz ya işte biz o yanlızlığı her daim hissettik. Avcı arkadaşlarımız ne yapılan toplantılara iştirak ediyor ne yapılan eylemlere yeter sayıda katılıyor ama iş eleştirmeye gelince maaşallah hiç bir bilgi olmadan sonuna kadar eleştirebiliyor. Ben eleştiriye açığım bence sıkıntı yok ancak dinime söven de biraz müslüman olacak.Bu yazıyı inanın aynı safta olduğumuzu ancak o ya da bu sebeplerden bir araya gelemediğimiz için noksan yanlarımızı ortaya koymak için yazdım. Kimsenin darılması kırılıması için değil. Önemli olan birbirimizin yaralarını sarabilmek olmalı. Bölgesel farklılıkları ayrımcılıkları ortadan kaldırıp hep birlikte neler yapılacaksa o konuya tam katılım ile odaklanmalı ,kolaymı 140200 avcı yüzde onu birlik olsa neler olur yapın hesabı.  Saygılarımla.     
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2016, 20:10:02 Gönderen: Serhat ÇELEBİOĞLU »