Gönderen Konu: Döner Kaşık İle Avlanma  (Okunma sayısı 2762 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Can EMiR

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 112
  • Thanked: 2 times
  • Kırmızı ve Beyaz
Döner Kaşık İle Avlanma
« : 05 Ağustos 2013, 20:37:35 »
Ben de nacizane deneyimlerimi ve fikirlerimi paylaşmak istiyorum.

Yanılmıyorsam 7 çeşit kaşık bulunmakta, ama bunların içerisinde en çok tercih edilen 3 kaşık. Bunlardan birincisi French diye tabir edilen meşhur Fransız kaşığı.



Bu kaşık türü genelde göl ve çok seri akmayan akarsularda kullanılır.

Diğer ikinci tür, Colorado diye tabir edilen, kaşık türü. Colarado, French´e çok benzer ama biraz daha oval bir yapıya sahiptir. Kullanıldığı alanlar genellikle göllerdir. French´göre daha az enerji gerektirir, örnek vermek gerekirse French´le 3 turda hareket kazanıyorsa Colarado´da 2 turda hereket kazanır.



Son olarak Söğüt yaprağı denilen kaşık türü.



Bu kaşık türü genel olarak akarsularda kullanılması için üretilmiştir. Yapısı itibari ile göllerde kullanıldığında performans alabilmeniz için bayağı bir tur attırmanız gerekmekte, ama akarsularda bu böyle değil. Akıntıya attığınız zaman suya karşı gelince kendiliğinden dönmeye başlıyor ve siz sadece makineye sarmaya başlıyosunuz.

Kısaca kullanılan kaşık türlerini anlatmaya çalıştım.

Sıra geldi kaşıklar hangi sularda ve havalarda kullanılır.

Buna geçmeden önce yıllardır savunduğum bir söz çok önemlidir. " En iyi avcı, avını en iyi tanıyandır". Avlandığım göllerde su ürünlerinin salmış olduğu Gökkuşağı diye tabir edilen Alabalık türü bulunmakta. Bu türde doyma diye bir duygu yoktur, şöyle ki geçen yıl bir gölde at-çek yaparken yaklaşık yakaladığım 58 Cm. lik balığın ağzında 18 Cm.lik Gumuş balığı ile yine döner kaşığa saldırdığını gördüm, bu ilk yaşadığım olay değil 10-15 defa yaşadım.

Zaman çok önemli, en iyi verimi sabah 6:00 ile başlayım 11:00´e kadar alırım. Daha sonra 14:00´a kadar dinlenir, daha sonra hava kararana kadar devam ederim.

Açık havada ve suyun temiz olduğu zamanlarda kapalı renk kaşıkları su yüzeyinden yaklaşık 30-45 Cm. ile çekerim, daha aşağıdan çekmek isterdem biraz daha açık renk kullanırım. Kapalı havalar ve suyun kısmen bulanık olduğu zamanlarda açık ve çok açık kaşık türlerini kullanıyorum, bu seferde suyun 30 cm. altından çekmeye çalışıyorum.

Kaşık atma pozisyonu olarak gölü karşıma aldığım soldan başlayıp aynı noktada sağa doğru aynı mesafelere atıp çekiyorum. Daha anlaşılır olarak şu şekilde.

Saatime bakıyorum, 09:00 ve 15:00 ortasındayım, 09:00´den ilk atışımı yapıyorum daha sonra 10:00 ve ta 15:00´e gelinceye kadar devam ediyorum. Bunun nedeni şu, ilk attığım 1-3 mt´de farkeden balık eğer yetişemez ise saldırmıyor bırakıyor, bir sonra ki atışta yer değiştirmemişse %60 oranında saldırıyor.

Kullandığım ekipman ise şu şekilde.

Makine : Okuma Flame 20.
Not: Ağır olduğu için Yeni makinem Shimano Exace 1000 RCDH.
Kamış : Shimano 1.80 Mt. 1-11 atarlı Catana.
Kamış : Fladen Fladen Maxximus Total Flexx 2.10 Cm.
Misina : 0,20 Pelikan Dozer.
Kaşıklar : BlueFox, DAM, Mepps 2 ve 3 no.
Eğer kayalıklarda avlanıyorsam 2,00 Mt. bir kepçe.

Kullandığım kaşıkların bir kısmı.




Kısaca benim deneyimlerim bu kadar, son avım 11:04.2013 nasibime düşen balık 80 adet.

Son avımdan bir kare.



Saygılarımla.
Avcılık Merhamet ve Vicdan Gerektiren Bir Sorumluluktur. İkisini Bir Arada Taşımayana Avcı Değil, İNSAN Bile Denemez. EMİR

https://www.facebook.com/kirmizivebeyaz
0542 560 EMiR