AVCILIK, AVLANMA METODLARI, DOĞADA YAŞAM BİLGİLERİ VE AV KÜLTÜRÜ > AV YEMEKLERİ

AV YEMEKLERi TARİFLERİ...

(1/13) > >>

vezy35:
SEVGiLi ABiLERiM ve KARDEŞLERiM BU BÖLÜME AV YEMEKLERi iLE iLGiLi TARiFLERi YAZALIM EN AZINDAN BiLMEDiGiMiZ COGU TARiFLERi BU BÖLÜMDE PAYLAŞMIŞ OLURUZ DUŞÜNCESiNDEYiM ŞiMDiDEN VERECEGiNiZ TARiFLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERiM

M.Bülent KAHYAOĞLU:
ÇULLUK
Kullanılacak Malzemeler
   1 çay bardağı siyah şarap ( kırmızı şarapta olabilir)
   Yarım kahve fincanı un
   Salçası:
   2 çorba kaşığı yağ
   4 çulluk
   1 yemek kaşığı yağ
   2 bardak yağı alınmış et suyu
   1 bardak çulluğun piştiği su
   Maydanoz & Dereotu
   1 küçük soğan
   1 diş sarımsak    Tarifin Detaylar


Hazırlanma Şekli
Bu yemeğin daha lezzetli olması için Çulluk avlandıktan sonra tüyleri yolunmadan, serince bir yerde gagasından asılı olarak üç gün bekletilmelidir. Dört çulluğu tüyleri yolunup, ateşte ütülenerek ince tüyleri de yok edildikten sonra içlerini temizleyip yıkayın. Temizlenen çullukları 2 çorba kaşığı kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Kızaran çullukların etlerini ayırın, kemiklerini bir tencereye koyun içine 1 diş sarımsak, 1 baş soğan, maydanoz, dereotu, bir bardak beyaz şarap, iki bardak et suyu, biraz da tuz katın. Hafif ateşte bir saat kaynatın(hızlı ateşte çulluğun tadı kaçar) Kalan suyunu başka kaba alın bu suya çulluğun etlerini koyun yarım saat kadar hafif ateşte kaynatın. Her parçası yarım cm kesilip kızartılmış ekmek dilimlerinin üstüne yarleştirip sıcak bir yere koyun.

SALÇASI: Bir kaba bir yemek kaşığı yağ koyun eriyip hafif kızınca unu ilave edin iki dakika kadar kavurun. Sonra bu kavrulmuş una azar azar kuşun kalan suyunu ilave edin boza kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişen salçayı sıcak bir yere bıraktığınız çullukların üstüne döküp afiyetle yiyin.


Zafer KESENDURAN:
tavşan çullaması
malzeme
bir adet tavşan
yeterince un
tuz karabiber
hazırlanışı
tavşan parçalanıp soğuk suda bir gün bekletilir kanı gittikten sonra haşlanır etleri kemiklerinden ayıklanır bir kapta saklanır haşlama yaptığımız tavşan eti suyu un ile karıştırılır kıvamı gevşek olarak hamur tutulur daha sonra sıvı yağ kızdırılır etler küçük parçalara ayrılır kaşık yardımı ile etler hamura karıştırılıp kızgın yağda pişi yapar gibi kızartılır mümkünse odun ateşinde saf zeytin yağı ile yapmanızı tavsiye ederim afiyet olsun.

Harun KARAOSMANOĞLU:
ÖRDEK GÜVEÇ:                                                                                         MALZEMELER:                                                                                      2 AD.GENELDE KAFA TARAFINDAN VURULMUŞ ÖRDEK(ÖRDEKLERİN İÇİNDEN AYRIMAK LAZIM KANSIZ)                                                                                     PUL BÜBER-KİMYON-1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ-(ÖRDEK YAĞLI İSE YARIM BARDAK)2 BAŞ KURU SOĞAN-TUZ  .3 DOMATES                                                                           HAZIRLANIŞI:                                                                                        iki baş soğan ince doğranmış şekilde iken sıvı yağda kavrulur .Ördeklerin eti kemiginden itina ile ayrılır.kuş başı yapılır.kavrulmuş soğana,ördek etleri kavrulması için  dökülür.sulanıp suyu çekilinceye kadar kavrulur.domatesler ilave edilerek yeterince tuz,isteğe göre pul büber-kimyon katılır.domatesler ezilinceye kadar pişirilip.Pişirilen çabaya 1 su bardağı su ilave edilip karıştırılır tuzuna bakılır.fazla ise 1 patates ilave edilir.çabanın ağzı kapatılıp hamurla sıvanır.Bir nohut aralığı  hamur boş bırakılır hava atımı için.Kaynamaya başlayınca 30 dk.tutulur. ateşten indirilir.soğraya servese hazırlanır.AFİYET OLSUN

Muhsin TOPUZ:
bıldırcın sac kavurması
 malzemeler:  10 adet temizlenmis bıldırcın
                   1 paket margarin
                   6 adet ince doğranmıs soğan
                   5 dis kıyılmıs sarımsak
                     kimyon
                     karabiber
                     domates
                     tuz
                    10 adet cin biberi


  hazırlanısı:
  öncelikle atesin üzerine sacımızı koyuyoruz;margarini sacın içinine bırakarak kızarmasını bekliyoruz ve çok hafif yağa tuz atıyoruz ; ince kıyılmıs soğanı ve biberleri kızarmıs yağın içine atarak sararmasını bekliyoruz; 4e veya 5 e parçalanmıs bıldırcınlarıda içine bırakıyoruz;bıldırcınlar iyice haslandıktan sonra doğranmıs domatesimizi de atıyoruz: sonra sarımsağı ve baharatları içine atarak + acılı isteyen olursa cin biberlerini de atarak yemeğin pismesini bekliyoruz eğer sulu olmasnı isterseniz 1 çay bardağı sıcak suyuda yemek tam pismeden katabiliriz,afiyet olsun hepinize         

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

There was an error while thanking
Thanking...
Tam sürüme git