KARA AVCILIĞI:---TÜRÜNE GÖRE AVLAR VE AVCILARI--- > SÜLÜN AVI VE AVCILARI

Sülün Avı

(1/3) > >>

Gökhan GÜNAY:
Sülünler asil görüntüsü ve rengarenk tüyleri ile şık bir görünüme sahiptirler. Sık ve dikenlik çalılarda barınırlar sıkışmadıkça uçmazlar, tehlike anında sürekli hareket ederler. Başarılı bir sülün avı için en önemli unsur iyi kokuya sahip bir köpekdir. Setter ve pointer ile iyi sonuçlar alınabilir. Köpeğinizin diken dolu çalıların içine girebilme ihtimaline karşı tasması kesinlikle çıkarılmalıdır. Sülünler iri bir yapıya sahip olmalarına rahmen çok hızlı uçarlar ve saçmayı taşıyabilirler. Yaralı bir sülün uzun mesafeler uçabilir.  Kıyafet seçeneği mevsime göre seçilebilir. Dikenlerle dolu bir çalının içine girmiş yaralı bir sülünü elinizle çıkarmanız gerekebilir bu yüzden yanınızda eldiven bulundurmanız tavsiyemdir.

TÜFEK SEÇİMİ:
12 kalibre bir tüfek bu av için uygun olacaktır. 68 – 71 namlu tüfekler tercih edilebilir. Tüfek seçimi avcının tercihine göre değişkenlik gösterebilir. Eğer tüfeğiniz şoklu ise 3 – 1 şoklar tercih edilmelidir.

FİŞEK SEÇİMİ:
Saçma numarası olarak  4 – 5 – 6  numara tercih edilebilir.
Saçma gramı yarıotomatik tüfeklerde  34 – 36 gr. Süperpoze ve çiftelerde ise 32 – 34 gr olarak tercih edilebilir.

Sülün avı için kişisel tercihim 32 gr 6 numaradır. Tüfek seçimim ise Süperpozedir.

Cihan AKBEL:
ülkemizde hangi illerde bulunuor acaba bn bir bursa karacabeyi biliorum bilgilendirrseniz sewinirm saygılarımla

Mustafa DEMİRTAŞ:
ülkemizde dogal sülün avlakları varmıdır...yoksa özel avlaklara özel bir kuşmudur.....

Kadir ALP:
Ülkemizde sülünlerin doğal ortamda bulunduğu tek yerin Samsun ili olduğunu, Samsuna gittiğimde ordaki bir dostum anlatmıştı. Samsundaki bir meydanda bulunan sülün heykelini gördüğümde sülünler üzerine sohbete başladık ve Konuya epey vakıf olan Samsunlu dostum, doğal ortamda yetişen sülünlerin çok az sayıdada olsa tek Samsunda kaldığını, üretim ve doğaya bırakım yöntemiyle Samsun, Trabzon, Zonguldak gibi diger karadeniz illeri ile diğer bölglerde de çoğalması konusunda çalışmaların olduğunu söylemişti.
Benim bildiğim doğal ortamda bulunan sülünlerin çoğunluğunun karadeniz bölgesinde olduğu ve bu alanlarıda ava yasak olduğudur. Tükiyenin pek çok bölgesinde av yaptım. Av yaptığım bu genel avlaklarda hiç sülüne rastlamadım. Buda ava açık alanlarda hiç sülün bulunmadığını ortaya çıkarıyor.
Üretilerek doğaya bırakılan sülünlerin bırakıldığı alanların ava kapalı olduğu, ilerde yeterli sayıya ulaşırsa ava açılacağı düşüncesindeyim.
Ava açıldığındada gördüğüm uygulamalara dayanarak bu avlaklarla ilgili kanatim, bu alanlarında büyük ihtimalle genel avlak kapsamına alınmayıp ihale ile birilerinin özel avlağı haline dönüştürüleceğidir.

Yani sonuç olarak parası olan sülünü avlayacaktır.

Cihan AKBEL:
yane türkiyede bir keklik bıldırcın gibi sülün avı yapmak bir hayalden ibaret sanırım artık kaz avıda yavaş yavaş bitiyor eskisi gbi gelmediklerini duymuştum bizim yetkililerimiz sadece kese doldurma olayında çok basarılı herkes kulağnın üstüne yatıyor ne yazık... :S

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

There was an error while thanking
Thanking...
Tam sürüme git