TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
AVCILIK, AVLANMA METODLARI, DOĞADA YAŞAM BİLGİLERİ VE AV KÜLTÜRÜ => AV YEMEKLERİ => Konuyu başlatan: Volkan KÖYDEMİR - 05 Ocak 2009, 11:25:16
-
Arkadaşlar bıldırcın gibi küçük kuşlar hiç temizlenmeden ve bozulmadan buzlukta(-16) ne kadar bekleyebilir? Normalde bekletmem ama malesef oldu. Yardımınızı bekliyorum.
-
Abicim ben normalde derindondurucuda 6-7 ay saklıyorum temizlemeden şimdiekadar hiç bir sıkıntıda yaşamadım tadındada bir değişiklik olmadı. Derin dondurucuda saklıycaksan sıkıntı olmaz ama normal tekkapılı buzdolabına koyucaksan enfazla 1 ay ondan sonrası tadında değişiklik oluyor.
-
sabah vurulan kuşlar akşama kadar poşette durursa zaten bozuluyor
-
Çok teşekkür ederim. Uzunca zaman cevap verilmeyince kimsenin böyle bir şeyi denemediğini düşünmüştüm. Maalesef hayvanları üşenmeden avlandığım yere tekrar götürdüm ve kurda kuşa dağıttım. Aslında tekrar meraya götürmek tuhaf oldu ama vicdanım çok sızladı. Ne yapacacağımı bilemedim, içime sinmedi.
Bir daha bekletmem Allah'ın izniyle ama yine de öğrenmem iyi oldu. Teşekkür ederim.
-
Volkan bey benim de tavsiyem ava gitmeden bir gece önceden buzdolabınızın buzluğuna iki adet 1,5litrelik pet şişelere su koyun sabah erkenden taş gibi buzlaşmış olan şişeleri aracınızda bir kutu veya torbanın içersine koyun sabahtan avladığınız bıldırcınları önce bu pet şişelerin yanına koyarsınız. Ayrıca bir yol daha söyliyeyim büyük marketlerde plastik ama güneşten etkilenmeyen buzluklar satılıyor. 30 veya 40 Ttl. onun içine pet şişeleri yan yana uzatıp koyarsanız akşama kadar vurduğunuz avları korursunuz bu arada ava götürdüğünüz azığınızıda buzlukta korumuş olursunuz. eve gelincede vurduğunuz avları dip friz veya derin dondurucuya atarsınız veya o akşam temizleyip yersiniz.
-
Levent abi, çok güzel öneriler, aklıma yattı. Eve yorgun gelip temizlemeden dondurucuya attım ve unuttum. Aklıma geldiği zaman da içime kurt düştü, temizlemeden buraya sordum. İyi ki sormuşum, bir dahakine uygularım. Selamlar
-
Gözüme ilişen bir kitabın sayfalarını paylaşmak istedim. Kitap ingilizce ama resimler falan yardımcı oluyor. İsteyen baksın. Kitap her tür av etleri, saklanması, pişirilmesi vesaire için
http://books.google.com.tr/books?id=uHRsuM_HkE4C&printsec=frontcover&source=gbs_v2_summary_r&cad=0
bu kitabın 45-46-47-48-49 numaralı sayfaları saklama usul ve süreleriyle alakalı. Bu arada nar gibi kızarmış etlerin görüntüsü... peh peh peh :P
-
Selamlar.
verdiğiniz siteyi epey inceledim.Her tür avın saklanması ve bazı yemek tariflerini vermiş.Bıçakların bilenmesi ,kullanılan malzemeler epey geniş.Buradan ögrenmek istediğiniz tarifler varsa yardımcı olabilirim.
Genelde onlar kuşların gögüs etini alıp atıyorlar .Büyük avlarda da (geyik vs) arka butlarını alıp gerisini oldugu gibi bırakıyorlar.(ABD de)Onları görünce hasta olmuştum.Ben onların almadığı bölümlerden kelleye kadar bir çok yemek yapıp onlara yedirdim.Ben yaparsam yiyorlardı kendileri hiçbir zaman uğraşmadılar.Av bol olunca biraz şımarmışlar.Saygılar.
-
Nevzat bey, eksik olmayın. Benim şimdilik itiyacım yok ama teşekkür ederim. Yardım edebilecek birilerini tanımak bile insanı rahatlatıyor :)
Asıl derdim avların saklanma şekli ve dayanma sürelerini öğrenmekti. Ben bozuk besinler konusunda takıntılı sayılırım :) Ayrıca her avcının bu konularda bilgili olması da fena olmaz. Sordum ama yukarıda gördüğünüz gibi, sayılı kişiler cevap verebildi. İstedim ki daha bilinçli olalım. Onun için ilave yaptım.
Amerikalıları sadece tv den tanıyorum. Şükran günü falan yapıyorlar ama belli ki sadece bir ritüel. Keşke birazcık kızılderililere benzeselerdi. Saygılarımla