Gönderen Konu: Sürdürülebilir Avcılık İçin yapılabilecekler!!!  (Okunma sayısı 1098 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Oğuz ŞÜKRÜ

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 54
  • Thanked: 2 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Sürdürülebilir Avcılık İçin yapılabilecekler!!!
« : 05 Ağustos 2013, 12:55:48 »
Değerli ağabeylerim ve kardeşlerim, keklik popülasyonunda ki azalma, tarımsal ilaçlar, yırtıcılar ve zararlılarla mücadele ve benzeri birçok konuda fikir beyan ediyor, Milli parkların bizi dinlemeksizin uygulamalar yaptığı, keklik ve sülün salımının bir işe yaramadığı gibi bir çok konuda konuşuyoruz. Defalarca neler yapılabilir kısmı burada tartışıldı, konuşuldu. Yapılacakları somutlaştırmak adına birkaç öneri de ben getiriyorum;

1 - Öncelikle av sitelerinde sürdürülebilir avcılık için avcılara düşen görevler başlığı açılarak ortak akılla tespit edilmiş, avcılarca yapılması mümkün hususlar belirlensin ve site üyeliği için bu başlığın okunması zorunlu olsun (Üye olurken bu sayfanın açılması sağlanır ve en az 5 dakika sayfanın açık kalması sağanırsa, okumayanın dahi gözü takılacak ve aklında birşeyler kalacaktır).

2 - Hep hayvanlara zararlı tarım ilaçları diyoruz, bu tarım ilaçlarının hangileri olduğunu bilenler tek tek yazar, hatta merada, dağda bu ilaçların kutularını sık sık görüyoruz fotoğraflarını çekerek internetten yayınlarsa, bu noktada teknik bilgi birikimine sahip arkadaşlar makaleler yazar ve paylaşırsa, sonunda elimizde oluşan verileri Tarım bakanlığına farklı kanallardan ulaştırma imkanımız olacaktır. En azından illerde kulüp başkanları, tarım il müdürlüklerine ve milli parklara bu listeleri ulaştırıp, ilk adımı atabiliriz.

3 - Zararlılarla mücadele diyoruz ve örnek olarak da saksağan dediğimiz karga cinsinin internette keklik civicivlerini yerken çekilmiş videosunu gösteriyoruz. Şimdi biz avda denk geldiğimizde veya sadece zararlılarla mücadele için dağlara, meraya çıktığımız da ne vurmalıyız? Bunları fotoğraflarıyla ve yaşadığı alanlarla ilgili bilgileri ihtiva eder şekilde yine ayrı bir başlıkta açıklayıcı olarak yayınlarsak, avcılarda neyi ne zaman vurması gerektiğini bilecektir. Avcı kulüplerinin senede en az 2 tane zararlılarla mücadele avı organize etmesi de bu noktada yeterli olabilir. Şimdi avcı olan bunu bilir, kargayı, tilkiyi vuracağı zamanı öğrenmesine gerek yok diyebilirsiniz ama nesli tükenen bir kartal cinsini sırf yırtıcıyla mücadele için vurmak da avcılara yakışmaz, bu anlamda ortak bir akıl ve kanaat oluşturmalıyız.

Şimdilik aklımıza gelenler bunlar, gerekirse Başbakan'a kadar çıkılabileceği kanaatindeyim ama bu işi lütfen av işinin burjuvalarına bırakmayalım, biz sahip çıkalım. Özellikle Ankara'da ikamet eden avcı arkadaşların ve ağabeylerin daha kolay yetkililere ulaşacağı dikkate alınarak kendilerini sorumlu görerek vakitlerinden biraz fedakarlık yapmalarını rica ediyorum.
Oğuz ŞÜKRÜ
1981 BAYBURT