Gönderen Konu: AV YEMEKLERi TARİFLERİ...  (Okunma sayısı 66392 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sedat ÇİMEN

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 13
Ynt: AV YEMEKLERi TARİFLERİ...
« Yanıtla #50 : 15 Aralık 2007, 16:55:05 »
Şu sekiz keklik le hazırlayacağımız yemeğe sekiz kekliği nasıl bulacağız. bunun iki keklikle olanı yokmu?
Sedat ÇİMEN
0 Rh + 1955 ÇORUM
 

Çevrimdışı İsa KIRAY

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 433
  • Thanked: 3 times
Ynt: AV YEMEKLERi TARİFLERİ...
« Yanıtla #51 : 23 Aralık 2007, 10:33:40 »
vezy şu yemeklerin bi resimlerini koysan iyi olurdu bakar bakar karnımızı doyururduk  :)
isa KIRAY
1981 KOCAELİ/KARTEPE
 

Beretta

  • Ziyaretçi
Ynt: AV YEMEKLERi TARİFLERİ...
« Yanıtla #52 : 01 Mart 2008, 18:49:05 »
Teşekkürler..
 

hunter22vt

  • Ziyaretçi
Ynt: AV YEMEKLERi TARİFLERİ...
« Yanıtla #53 : 20 Mart 2008, 19:03:37 »
 
 
     
                                                        CİĞER SARMA
Malzemeleri;
Sarmalık sarma iç yağı,Ciğer 2 su bardağı( bezelye büyüklüğünde doğranmış), pirinç 2 su bardağı(yıkanmış duru suyu alınmış), kuru soğan 1 adet orta boy ve ince kıyılmış,bir paket çam fıstığı,bir çay bardağı kuş üzümü(kabartılarak),bir çay kaşığı toz kırmızı biber,bir çay kaşığı toz karabiber,bir tatlı kaşığı kuru nane,bir tatlı kaşığı tuz,bir fincan sıvı yağ,bir yumurta sarısı,bir çay kaşığı toz şeker.
Ön hazırlık;kuş üzümleri suda kaynatılarak kabartılır kenara alınır,bir yumurta sarısı bir yemek kaşığı yağ ve çay kaşığı çeker ile çırpılır kenara alınır.
Bir miktar sıcak ama kaynak olmayan suya sarmalık ciğer yağı temiz bir kapa alınır ve gevşemesi sağlanır.
Bu arada ince doğranan ciğer ve soğanlar derin bir kaba alınarak üzerine yıkanıp suyu süzülen pirinç aktarılır,bir fincan sıvı yağ,karabiber,kuş üzümü,çam fıstığı,kırmızı biber,kuru nane,tuz katılarak tahta bir kaşık ile karıştırılır.sıcak suda yumuşayan sarmalık yağ bir tepsiye yayılır ve hazırlanan iç içine yerleştirilip sarma sarılır,tabanı yağlanmış asıl pişirme tepsisine ters yüz edilip aktarılır ve hazır olan yumurta ile üzeri yağlanır.soğuk fırına 180 derece ayarlı vaziyette verilir ve 10 dakika üzeri kızarana dek kızartılır.
Bu arada iç hazırlama için kullanılan kapa yumuşatılan yağın suyu alınarak kap içindeki baharatlı kalıntı ile su hazırlanır.yağ ve baharatlar ziyan olmamış olur.
Su ılık sıcaklıkta hazırlanır ise kolaylık olur,(ölçü olarak ta 2 pirinç için 4,5 su bardağı su)
10 dakika kızaran sarmaya çıkartılıp bu su bardak veya cezve ile üzerleri börek delinir gibi delinerek su gezdirilir ve bu arada fırın ısısı 100 dereceye düşürülür.suyu ilave edilen sarma tekrar fırına verilerek suyunu çekene dek yaklaşık 35 40 dakika 100 derecede pişirilir.ve fırın kapatılarak yemeğe servis edilene dek ılık fırında bekletilir.
Sarma suyu rahat emmesi için ara ara kaşık ile üzerine su yanlardan alınarak aktarma yapılarak kontrolü de yapılmış olur.
Afiyet olsun
HUNTER22VT
« Son Düzenleme: 20 Mart 2008, 19:25:39 Gönderen: Vahdet TOKAY »
 

Çevrimdışı Kazım AKSOY

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 345
Ynt: AV YEMEKLERi TARİFLERİ...
« Yanıtla #54 : 23 Mart 2008, 17:15:49 »
hepsi harika bunların afiyet olsun
Kazım AKSOY
1961 Altınoluk  BALIKESİR
pos/kod.10870
 

Çevrimdışı Adnan GÖKSUN

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 440
  • KOZAKLI AVCI
Ynt: AV YEMEKLERi TARİFLERİ...
« Yanıtla #55 : 03 Mayıs 2008, 00:17:18 »
Herkese Hayırlı Geceler.Saat 12.11. Bu saatte av yemekleri tariflerinde tek tek gezdim.Çok güzeller ama Av sezonu bi gelse diyorum, daaaa tabii gene önceki yıllarda olduğu Bohçacılardan tavşan kalırsa. Adamlar buğday başağı düştümü gece gündüz başlıyorlar Tavşan katliamına...
Vahdet abii unutuyordum... Emeğin için çok teşekkürler.
 
Adnan GÖKSÜN
1964 Bergama İZMİR
0535 3315350
AVCI:Aynı zamanda av hayvanını koruyandır.
 

Çevrimdışı Haluk ERTEKİN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 509
  • Thanked: 6 times
Ynt: AV YEMEKLERi TARİFLERİ...
« Yanıtla #56 : 22 Mayıs 2008, 18:35:27 »
degerli katılılımcılar paylaşım için tşk,VAHDET abi esmişsin be abiiii.tokattan selamlar
Haluk ERTEKİN 1971 TOKAT
 

Çevrimdışı Serkan ÇAKAR

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 6440
  • Thanked: 12 times
Ynt: AV YEMEKLERi TARİFLERİ...
« Yanıtla #57 : 22 Mayıs 2008, 18:40:06 »
vahdet baba sen benim herşeyimsin...

ciğer tariflerinin takipçisiyim...
serkan çakar 1979 MERZİFON / AMASYA
05423436587

 
 

Çevrimdışı Anna ERPAY

  • Free Üye
  • *
  • İleti: 5
Ynt: AV YEMEKLERi TARİFLERİ...
« Yanıtla #58 : 25 Mayıs 2010, 09:26:53 »
Arkadaşlar Avci dergisinde AV YEMEKLERİN ÖZEL TARIFLERİ bölümünde yer ayırdık paylaşmak isterseniz dergide yayınlanmak üzere tariflerinizi beklyoruz ... www.avcidergisi.com sitemizde "size özel" kısmında haber gönder yazabilir veya [email protected] adresine gonderebilirsiniz  Şimdiden teşekkür edyoruz...
Anna ERPAY
1980 istanbul
www.avcidergisi.com
 

Çevrimdışı Anna ERPAY

  • Free Üye
  • *
  • İleti: 5
Ynt: AV YEMEKLERi TARİFLERİ...
« Yanıtla #59 : 25 Mayıs 2010, 09:28:30 »
Av anılarızı yazabilir resimlerinizi gönderebilirsiniz www.avcidergisi.com
Anna ERPAY
1980 istanbul
www.avcidergisi.com
 

Çevrimdışı Coşkun AKBULUT

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 205
  • Thanked: 1 times
  • kargalar sürüyle kartallar yalnız uçar
Ynt: AV YEMEKLERi TARİFLERİ...
« Yanıtla #60 : 28 Kasım 2012, 12:48:06 »
 selamlar ördek yemegi için bir önceden marine yada sosa yatırma batak kokusunu gidermek için ne yapmak gerekir birde guzinede yapabileceğim bir ördek yemegi varmı saygılar şimdiden rastgele
Coşkun AKBULUT
1970 izmit/derince     kargalar sürüyle...kartallar tek uçar