Gönderen Konu: güveçte tavşan yemeği  (Okunma sayısı 5181 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Adnan CANARSLAN

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 113
  • adnan canarslan
güveçte tavşan yemeği
« : 27 Kasım 2012, 18:50:32 »
VURDUĞUMUZ TAVŞANI TEMİZCE YÜZÜP BÜYÜKÇE BİR TENCEREYE KOYUP ÜZERİNE SU DOLACAK VE KANI ÇIKMASI İÇİN BUZDOLABINDA BİR GÜN BEKLETİLECEK.... TARİF....Buzdolabından kanı çıkmış olarak alınan tavşanı satır vepıçak yardımıyla parçalara bölün 5 adet soğan 750 gram domates 250 gram sivri biber acı veya tatlı bunları çoban salatası şeklinde geniş bir kapta doğrayıp karıştırın içine 2 tane orta boy sarmısağı soyup tanelerini domateslerin içine karıştırın üzerine bol karabiber ve kekik ilave edin defne yaprağı ve 2 dal biberiyeyi hazır tutun YAPILIŞI....Önce güveçin tabanına 2 adet biberiye dalını koyun üzerine 1 kat malzeme 1 kat parçalanmış tavşan eti şeklinde dizilecek aralarınada birer ikişer defne yaprağı konulabilir tabii tuzu unutmuyoruz Güveçimiz bu şekilde dolduktan sonra üzerine 1 su bardağı sızma zeytin yağı ilave edilip kapağı kapağı kapatılacak ve odun ateşinde pişirilecek  ...  NOT.. GÜVEÇ YEMEKLERİNDE KAPALI ODUN FIRINI TERCİH EDİLMELİ... Çünki güveçe ısı her yönden gelirse tadına doyum olmaz  AFİYET OLSUN...NOT...Bu güveç tarifi 2,5 kiloluk tavşan içindir ..
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2012, 14:11:18 Gönderen: Adnan CANARSLAN »
Adnan CANARSLAN
1955 edincik     
tel:0-543-485-00-48
 

Çevrimdışı Adnan CANARSLAN

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 113
  • adnan canarslan
Ynt: güveçte tavşan yemeği
« Yanıtla #1 : 09 Aralık 2012, 14:08:55 »
harika...
Adnan CANARSLAN
1955 edincik     
tel:0-543-485-00-48
 

Çevrimdışı Ümit BERBEROĞLU

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 2165
  • Thanked: 1 times
  • hemşinli
Ynt: güveçte tavşan yemeği
« Yanıtla #2 : 09 Aralık 2012, 16:50:54 »
güzelmiş
Ümit yaşar BERBEROĞLU
1974 karasu