Gönderen Konu: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?  (Okunma sayısı 48596 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gürkan KAYA

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 31
ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« : 29 Nisan 2011, 14:50:19 »
bakıyorumda ördeğin adı bile geçmemiş yorumlarda.gerçekten bu kadar önemsiz bir eti mi var?
Gürkan KAYA
1982 kocaeli-karamürsel
 

Çevrimdışı Abdulkadir DOĞRU

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 755
  • Thanked: 48 times
  • GOOSE,DUCK,HUNTER . KODOBAY
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #1 : 29 Nisan 2011, 15:04:51 »
   Gürkan bey eti siyah tadsız ve karttır hepsi kastır kimse ördeği eti için avlamaz ve kimse yemez zor bir av olması çekicilik kazandırır suda avlandığı için avlanır. ::) ::) ::) ::) ::) ::)
« Son Düzenleme: 29 Nisan 2011, 15:07:21 Gönderen: Abdulkadir DOĞRU »
Raffaello ELİTE 12-66
SERTLER 12-66 SP 
Nikel Gravür-1 20-61
Özel 20-61 ÇİFTE
BRNO HZ 302 SP
 

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1009
  • Thanked: 3 times
  • Emrah GİRGİN
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #2 : 29 Nisan 2011, 15:46:37 »
   Gürkan bey eti siyah tadsız ve karttır hepsi kastır kimse ördeği eti için avlamaz ve kimse yemez zor bir av olması çekicilik kazandırır suda avlandığı için avlanır. ::) ::) ::) ::) ::) ::)
abi gerçektenmi?valla ben yemedimde böyle tadsız olduğunuda bilmiyordum ya merak ediyordum hep :D

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...
 

Çevrimdışı İlhan GÖKCEN

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 149
  • Thanked: 1 times
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #3 : 29 Nisan 2011, 16:08:25 »
gürkan bey ben öldürmek için avlanmıyom etini sevdimden bence güzel eti var yapmasını bilirsen yemiyecem hayvanı vurmam zevk olsundiye.can almak zordur



Uploaded with ImageShack.us
 
The following users thanked this post: Ayberk ARABACI

Çevrimdışı Tolga KESKİN

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 68
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #4 : 29 Nisan 2011, 18:00:50 »
Portakallı ördek filan hikaye mi yani :)
Henüz hiç ördek eti yemedim;tadını bilmiyorum.
Tolga KESKİN
1977 UŞAK


Uploaded with ImageShack.us
 

Çevrimdışı Zafer YOLDAŞ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 336
  • Thanked: 1 times
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #5 : 29 Nisan 2011, 18:04:35 »
yemeğini yaparken içine elma koyarsanız çamur kokusunu alır ve bir nebze daha tatlı olur..
A Rh+ Zafer YOLDAŞ 
SARIGÖL/MANİSA
 

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 1084
  • Thanked: 4 times
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #6 : 29 Nisan 2011, 18:14:37 »
Birileri ördekmi dedi hem vurmasını hemde yemesini severim kavurması olsun yahnisi olsun yeterki yeşil ve mıkır olsun ..fiyolar, kıllar sizin olsun ..
Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569
 
The following users thanked this post: Ayberk ARABACI

Çevrimdışı Ümit TOPKAYA

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 108
  • Thanked: 17 times
  • Av varsa avcı olur.
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #7 : 29 Nisan 2011, 18:25:22 »
Abdülkadir Bey herhalde hiç yeşilbaş vurmadınız.Kart ve tatsız demişsiniz.Gerçi zevkler ve renkler tartışılmaz ama.Biraz Haksızlık etmişsiniz
Ümit TOPKAYA
1975-Ordu
 
The following users thanked this post: Ayberk ARABACI

Çevrimdışı Barış CENGİZ

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 158
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #8 : 29 Nisan 2011, 18:37:20 »
Biz güveçte yapıyoruz yanlız tüyünü yolmak yerine tulum çıkartıyoruz.Güveçin içine atılan soslarda kokusunu gideriyor yapmasını bildikten sonra bence çok lezzetli oluyor.Tabi herkesin damak tadıda farklıdır saygı duyarım ben her gün olsa yerim  :D

Barış CENGİZ
1984 SAKARYA
 

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

  • Expert Üye
  • *****
  • İleti: 1520
  • Thanked: 854 times
  • osman döşler. 1968-istanbul
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #9 : 29 Nisan 2011, 19:09:03 »
Ördeğin eti siyah değildir, Kodobay.
Yapmasını bilirsen enfestir.
Çamurcun,tıkrık ın lezzeti hele şeker gibidir.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL
 

Çevrimdışı Mücahit ÖZEL

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 217
  • Thanked: 26 times
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #10 : 29 Nisan 2011, 19:16:07 »
ördek eti yapmasını bildikten sonra çok lezzetlidir...haslanıp  yağda kavurması çok güzel oluyo tavsiye ederim ...özellikle tıkır tabir edilenin lezzeti  bi başka oluyo...
Mücahit ÖZEL
1979 izmir

 

Çevrimdışı Mehmet TUĞSAL

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 46
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #11 : 29 Nisan 2011, 20:36:41 »
ördeği vaktinde vuracaksın bekletmeden av yerinde temizleyeceksin işini iyi yapan bir aşcı bu ördek etini yapacak parmaklarını yersin,  misafir olun fabrikamızada aşcımız ın elinden yiyin ördek etini,
ördek etini çok temiz yıkayacaksın ama suda bekletmeyeceksin kanı tamamen çekilmeyecekki lezeti olsun
Mehmet TUĞSAL
1975 VAN
 

Çevrimdışı Gürkan KAYA

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 31
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #12 : 30 Nisan 2011, 01:44:54 »
herkese yorumları için teşekkürler ben bu konu başlığı altında açılan butun yorumları tek tek okudum.sonuc olarak kötü av hayvanı yok,kötü aşçı var :) bu kanıya vardım.
sıralmada şöyle sanırım.
1-bıldırcın
2-keklik
3-çulluk
4-tavşan
5-sülün(erkek)
6-ördek

keşke geyik ve dağ keçisi vs içinde yorum yapılsa...
Gürkan KAYA
1982 kocaeli-karamürsel
 

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

  • DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
  • *****
  • İleti: 6258
  • Thanked: 194 times
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #13 : 30 Nisan 2011, 04:11:35 »
Deniz ördekleri, (dalıcı gruba giren bazı ördekler ) elmabaş, patka gibi beslenme aralığında balık bulunan çoğu ördekte kokuya rastlıyoruz.Ayrıca uzun bir süre gölden dışarı çıkmayan ördeklerde de kokuya rastlayabiliriz.
Bana göre lezzet bakımından çamurcun (bazı bölgelerde budan, bazı bölgelerde piç ördek diye de anılır) ilk sırada gelir.Yosun ve ot ağırlıklı beslenen fiyo, kılkuyruk, yeşil, ger ve sakarmeke de lezzet bakımından fena değildir.

Tabiki ne kadar iyi olursa olsun sonuç pişirme şekline bağlı oluyor.
Pişirme ile ilgili benim kullandığım birkaç püf nokta.. Denemenizi tavsiye ederim ;)

Öncelikle hangi av hayvanı olursa olsun pişirilmeden önce kesinlikle bol sirke ile haşlanmalıdır.Haşlama sırasında sirke hem eti yumuşatır hemde kokuyu alır.Haşlama sırasında oluşan köpük de sürekli temizlenmelidir.Eğer mümkünse haşlama suyu değiştirilip sıcak su ilavesi ile birkaç kez haşlanmalıdır.

Et eğer ızgara değil de tencerede pişecekse kırmızı biber salçası ve sarmısak hem tat hemde koku olarak güzel bir etki bırakır.Eğer fırına sürülecekse zeytinyağı, sirke, çok az da yoğurt ilavesiyle soslanarak fırına sürülmelidir.Yoğurt burada etin homojen olarak kızarmasını sağlar.

Eğer ızgarada pişirilecekse pişirmeden önce sirke,sarmısak, zeytinyağı ile salamura yapılıp yaklaşık bir saat kadar bekletilmelidir.Daha sonra yağ bakımında doymuş bir ızgaraya atılmalıdır.

Bu arada sirke olarak ELMA sirkesini tavsiye ederim ;)
Şimdiden afiyet olsun..

Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN


 

Çevrimdışı Mehmet TUĞSAL

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 46
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #14 : 30 Nisan 2011, 08:42:22 »
herkese yorumları için teşekkürler ben bu konu başlığı altında açılan butun yorumları tek tek okudum.sonuc olarak kötü av hayvanı yok,kötü aşçı var :) bu kanıya vardım.
sıralmada şöyle sanırım.
1-bıldırcın
2-keklik
3-çulluk
4-tavşan
5-sülün(erkek)
6-ördek

keşke geyik ve dağ keçisi vs içinde yorum yapılsa...
ayıp ettin kardeşim berçelan yaylasına  çıkarsın en az 3 en fazla 5 gün yaylanın dağlarında konaklarsın ya 36 cal yada kaleşlikof bir tüfek olmalı tabi yivli herhangi bir  tüfek de olur muhakkak keçiyi vurursun eğer orda yapacaksan ne alla yok indirmek istrsen  işin baya zor
ben  dağda yapılaçak mış gibi anlatayım size keçi güzelce soyulup  temizlenir  doğranır.doğranan parcalar tuzlanır keçi postu da iç kısmı temizlenir  gerekirse yıkanır  sonra o etler o posta sarılır  bohca yapılır  yani yerde 30/40 cm çukur acılır o post cukura yerleştirilir  sonrada üzerinde olabildiğince büyük bir ateş yakılır ve ateş sürekli beslenir 3 saat sonra ateş kendiliğinden sönmeye bırakılır post çukurdan cıkarılır etler kamikten dökülmeye başlar ömrünüz boyunca bir daha hiç bir  yemek size lezzet vermez  tat alamazsınız
Mehmet TUĞSAL
1975 VAN
 

Çevrimdışı Hasan AKSU

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1293
  • Thanked: 242 times
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #15 : 30 Nisan 2011, 09:37:48 »
ağzının tadını bilmeyenlerde varmış, yemeyeceğim avıda vurmam.
1981 / Samsun / Malatya
 

Çevrimdışı Gürkan KAYA

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 31
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #16 : 01 Mayıs 2011, 03:52:16 »
ayıp ettin kardeşim berçelan yaylasına  çıkarsın en az 3 en fazla 5 gün yaylanın dağlarında konaklarsın ya 36 cal yada kaleşlikof bir tüfek olmalı tabi yivli herhangi bir  tüfek de olur muhakkak keçiyi vurursun eğer orda yapacaksan ne alla yok indirmek istrsen  işin baya zor
ben  dağda yapılaçak mış gibi anlatayım size keçi güzelce soyulup  temizlenir  doğranır.doğranan parcalar tuzlanır keçi postu da iç kısmı temizlenir  gerekirse yıkanır  sonra o etler o posta sarılır  bohca yapılır  yani yerde 30/40 cm çukur acılır o post cukura yerleştirilir  sonrada üzerinde olabildiğince büyük bir ateş yakılır ve ateş sürekli beslenir 3 saat sonra ateş kendiliğinden sönmeye bırakılır post çukurdan cıkarılır etler kamikten dökülmeye başlar ömrünüz boyunca bir daha hiç bir  yemek size lezzet vermez  tat alamazsınız
mehmet abi bu bana yaptığın bi kötülük sanırım.bi avcı olalım deik kesenin ğzı açıldı kapanmıyo şimdi de keçi peşine koşcaz sanıım:) bu dediğini normal keçiyle yapsak olmaz mı :) mutlaka denemem lazım
Gürkan KAYA
1982 kocaeli-karamürsel
 

Çevrimdışı Soner EKER

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 101
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #17 : 01 Mayıs 2011, 10:14:16 »
  Güzel pişirildiğinde özellikle kırmızı ayaklı ördekler çok lezzetlidir ama benim en sevdiğim mıkırdak(behri) dediğimiz ufak ördeklerdir.





Uploaded with ImageShack.us
 

Çevrimdışı Mustafa KARDEŞ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 357
  • Thanked: 1 times
    • www.fencimustafahoca.tr.gg
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #18 : 01 Mayıs 2011, 11:41:46 »
ördek lezzetsizmi dediniz :P
soğanlı yahnisini çoook severim, mükemmel olur.

yalnız bazen azmakçı tabir edilenler kokabilir.
Cahille Oturup Bal Yiyeceğine, Alimle oturup Kuru Ekmek ye...! [Hz Mevlana]
emekli eğitimci 1957 BURSA-ESKİŞEHİR
 
 

Çevrimdışı Mehmet TUĞSAL

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 46
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #19 : 03 Mayıs 2011, 13:57:38 »
mehmet abi bu bana yaptığın bi kötülük sanırım.bi avcı olalım deik kesenin ğzı açıldı kapanmıyo şimdi de keçi peşine koşcaz sanıım:) bu dediğini normal keçiyle yapsak olmaz mı :) mutlaka denemem lazım
valla normal keçi ile olurmu bilmem ama dağ koyunu ve yaban keçisi ile harika oluyor haberin olsun
Mehmet TUĞSAL
1975 VAN
 

Çevrimdışı Serkan ERTENLİCE

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 813
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #20 : 03 Mayıs 2011, 17:16:05 »
ördeği vuracaksın vereceksin bizim Devlete terbiyeliyecek 2 tike ördek eti 1 tike kuyruk şişe düzecek bekliyeceksin kızarmasını sonra közde pişmiş acı biberle Allah ne verdiyse yiyeceksin.
Serkan ERTENLİCE
1977 GAZİANTEP
KARDEŞ MECBURİ ARKADAŞTIR,ARKADAŞ SEÇİLMİŞ KARDEŞTİR
 

Çevrimdışı Devlet COŞKUN

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 850
  • Thanked: 16 times
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #21 : 03 Mayıs 2011, 20:45:16 »
gaziantep deyince....et yemekleri bizim işimiz,ördek eti de süper olur....kim demiş çamur kokar diye verin elime 6 ördek ne kebap yaparım biliyormusunuz...kebap dedimde aklım geldi ilk kebabı ben buldum...:):):)eti güzelce nar çubuğuna düzdüm sonra közde bişirdim,arkadaşlarla hep beraber yedik, süper oldu arkadaşlar sordu bu ne usta dieeeeee et dedim adı ne dediler siz yeyin SEBAP tır dedim,o günden bu güne halk dilinde sebap sebap diye diye bu güne KEBAP oldu bende olsun anasını satayım dedim,deyiş o deyiş patladı gitti....
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2011, 09:19:20 Gönderen: Devlet COŞKUN »
Devlet COŞKUN
1974 gaziantep
 

Çevrimdışı Gökhan KAN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1044
  • Thanked: 214 times
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #22 : 30 Ocak 2012, 23:08:36 »
ördek avı zor bir avdır GÜRKAN herkesin maçası yemez. önce gıdecegın yere göre erken kalkacaksın sabah ezanına 1 saat kala av sahasında olacaksın mührelerini sereceksin.
işin zor kısmı burdan sonra başlıyor ya suyun için de bekliyecek sin yada kayıgın için de SAAT LERCE hareketsiz kalmak sogukta ayazda herkesin harcı deyil.
hadi bunları yaptın birde ördegi cagarmak var. yani düdük öttürmek buda herkesin harcı deyil. hadi bunuda yaptın diyelim ördeyİ herkes  VURAMAZ..
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------
 

musa karakuşçu

  • Ziyaretçi
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #23 : 31 Ocak 2012, 10:23:19 »
ördek eti süperdir,,yapablirsen,, kokmeyan yaban hayvanı hemen hemen yoktur kimininki ağır kiminin ki hafifi kokar,hepsinin kendine özgü kokuları vardır,,bu kokular mevsimlere görede farklılık gösteiri sezonun ilk açıldığında vurulan ördekle son zmanındaki ördeğin olsun tavşanın olsun kekliğin olsun kokulaırda tadlarıda farklılık göterir sezon sonuna doğru lezzetlenir ve kokusu azalır.. yani ördek yenir beceren etini yumaşabilir her ördeğin eti aynı değldir,,ben yeşilbaşı severim ve yerim... ayrıca yemeyecin ava ateş etmek iyideğildri domuz hariç...
 

Çevrimdışı İsmail TUNCER

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 168
  • Thanked: 9 times
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #24 : 31 Ocak 2012, 20:54:51 »
Yeşilbaş ve dişisi,küçük ördek(pulim veyaçamurcun),Çıtır(tıkır)en lezzetli ördeklerdir.Diğer türler nispeten kokabilir.(Birde yeşilbaş şubattan sonra yeşil yediği için kokabilir).ördeği haşlayıp kaba etine çatal batacak kadar pişir.suyunu at.etini tereyağı ve sıvı yağı karışımında parçalayıp kavur, pirinç plavının üzerine servis et.Afiyet olsun.Sevgiler.
ismail tuncer
 (butik)

1952 Biga-Çanakkale-İstanbul