Gönderen Konu: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM  (Okunma sayısı 28410 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 148
  • Thanked: 16 times
Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« : 13 Eylül 2008, 16:40:19 »
Avcı abilerim, tahtalı ve kaya güvercinini nasıl pişiriyorsunuz? Etleri çok sert olduğu için ben bir yol bulamadım yardım ederseniz sevinirim...
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
H.Tarık EŞKİ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
İkamet Konya
 
The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Güven SARI

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 882
  • Thanked: 18 times
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #1 : 14 Eylül 2008, 16:30:39 »
Ben sürekli ısrarla av eti isteyenlere veriyorum hem tahtalıdan hem de av eti bekleyen tanıdıklardan kurtulmuş oluyorum,tavsiye ederim. ;D ;D ;D
Güven SARI
1967 Ordu Fatsa 0 532 455 28 03
 
The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ, Selim UYGUN

Çevrimdışı Serkan ÇAKAR

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 6440
  • Thanked: 12 times
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #2 : 14 Eylül 2008, 22:51:00 »
bence 2 kez düdüklüde kaynat.....etleri dit ve domates biberle kavur....

başka yolu yok pişmez
serkan çakar 1979 MERZİFON / AMASYA
05423436587

 
 

orion

  • Ziyaretçi
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #3 : 14 Eylül 2008, 23:46:37 »
evet ısrarla kaynatıp sonrada yahni yapmak en akıllıcası!

 

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 148
  • Thanked: 16 times
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #4 : 15 Eylül 2008, 17:29:44 »
Yardımınız için teşekkür ederim...
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
H.Tarık EŞKİ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
İkamet Konya
 

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

  • Onursal Üyemiz
  • *****
  • İleti: 6325
  • Thanked: 1130 times
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #5 : 31 Ekim 2008, 21:03:17 »
Çoktandır güvercin pişirmedim. Pişirdiğimde de uğraşmadan direkt yağda kızartmıştım. Göğüs kısmı geyet iyiydi bence, sadece fazla yağsız gelmişti. Maalesef öyle yemek kültürüm yok, anlamıyorum. Neyse, bu başlık ilgimi çekti ve bu dertten muzdarip olanlar için bir önerim var, google :) Bakın sert et nasıl pişermiş:

Etleri yumuşatmak:

Limon suyu etleri yumuşatırmış. Limon suyu ile pişirince hem yumuşak ve lezzetli hem çabuk olurmuş. Yoğurtla da terbiye edilebilirmiş.

Et pişmiyorsa:

Tencereye bir parça ekmek atınca sert et çabuk pişermiş.

Et çok sertse:

Sirke ve zeytinyağıyla ovarak bekletmek iyi olurmuş. Mümkünse bir gün, değilse bir kaç saat.

Çabuk pişirmek:

Sirke katılınca çabuk ve lezzetli olurmuş.

Bence bu sirke, limonsuyu olayını abartılmaması iyi olur. Acayip bir şeye dönüşmesi ihtimaline karşı...
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.
 

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 148
  • Thanked: 16 times
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #6 : 01 Kasım 2008, 15:19:36 »
En kısa zamanda deneyeceğim....
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
H.Tarık EŞKİ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
İkamet Konya
 

Çevrimdışı Hüseyin TUNÇAL

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 755
  • Thanked: 3 times
  • Köpegin kralı ıng.pointer avın kralı keklık
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #7 : 01 Kasım 2008, 16:08:21 »
valla bende guvercın avına cok gıden bırı olarak daha cok yahnı yaptırıyorum ve cokte gusel oluyo ama bıraz fazla  kaynatacan saygılar
Hüseyin TUNÇAL
0 Rh + 1986 SAKARYA
0 546 557 89 41       [email protected]

Sakarya Merkez Avcılar Kulübü
 
The following users thanked this post: Mehmet ÇAKIR, Selim UYGUN

Çevrimdışı Ali ÖZKARAKAYA

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 463
  • Thanked: 1 times
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #8 : 02 Kasım 2008, 17:22:13 »
közde yaparsan sertlik kalmaz harika oluyor.
Ali ÖZKARAKAYA
1977 SARAYKÖY DENİZLİ
 
The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Ferhat DEMİRCİ

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 322
  • Thanked: 16 times
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #9 : 13 Kasım 2009, 22:53:42 »
selamlar
dolmasını denemenizi tavsiye ederim.. aynı tavuk doldurur gibi...kesinlikle tek gecerim:)
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]
 
The following users thanked this post: Ali Gencay GÜL, Selim UYGUN

Çevrimdışı Hakan AKSU

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 223
  • Thanked: 2 times
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #10 : 16 Aralık 2009, 16:12:08 »
hasan güvercinleri önce sirke ve limon kattığın 2 lt suda bir gün beklet.sonra iyice yıkadıktan sonra pişir hem kokusu gider hemde yumuşacık olur
Hakan AKSU
1967  ISPARTA
 

Çevrimdışı Mevlüt ORAL

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 16
  • Thanked: 1 times
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #11 : 10 Ocak 2010, 18:22:11 »
hasan önce güvercinleri parçala ve sonra toprak tencereye at orada sade olarak hiç birşey komadan kavur sonda soğan sarımsak biber koy biraz yağ ilava et sonra bir adet patetes bir adet patlıcan koy biraz bekledikten sonra doğranmış domates koy sonra baharatını koy biber nane kekik çok karabiber birde böyle dene aviyet olsun.
Mevlüt ORAL
1976 ISPARTA / şarkikaraağaç
 
The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54

Çevrimdışı Ahmet ERKEN

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 1
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #12 : 09 Aralık 2013, 17:57:42 »
düdüklü tenceredehaşlıcaksanız bir dilim ekmekatın tencereye 15 dakikada kaynat hamur gibi olur.
Ahmet ERKEN
1974 aydın/incirliova
 

Çevrimdışı İbrahim KAPLAN

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 43
  • Thanked: 9 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #13 : 27 Şubat 2014, 22:00:12 »
Avcı abilerim, tahtalı ve kaya güvercinini nasıl pişiriyorsunuz? Etleri çok sert olduğu için ben bir yol bulamadım yardım ederseniz sevinirim...
[/quo
    Baya eski bi konu ama şimdi bile çok kişinin ihtiyacı vardır böyle bir bilgiye önce hafif haşlayıp sonra mangalda pişirip öyle bi deneyin :) :)
1974 Hatay-Gaziantep
 
The following users thanked this post: Kemal GÜRSOY

Çevrimdışı Aykut ÇAKAR

  • Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • İleti: 179
  • Thanked: 93 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #14 : 18 Mart 2016, 19:10:03 »
Arkadaslar abartmiyalim tahtali eti o kadarda sert degil ben sadece tahtali ve ordek avi yaparim eti gayet leziz saygilarimla
1982-elazig
 
The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Polat OLUR

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1474
  • Thanked: 497 times
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #15 : 18 Mart 2016, 19:28:10 »
tahtalı en güzeli arpacık soğanla kısık ateşte yahnisi olur.. yada güzel kaynatıp etlerini tiftip tereyağ doküp pilav üstü büryan yada yufaka üstü çullama yapabilirsiniz.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama
 
The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 295
  • Thanked: 118 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #16 : 18 Mart 2016, 19:28:41 »
Çok etkili.. Bende bu şekilde değerlendiriyorum :D :D

Ben sürekli ısrarla av eti isteyenlere veriyorum hem tahtalıdan hem de av eti bekleyen tanıdıklardan kurtulmuş oluyorum,tavsiye ederim. ;D ;D ;D
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

 
The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 5004
  • Thanked: 7587 times
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #17 : 18 Mart 2016, 20:16:47 »
Ben sürekli ısrarla av eti isteyenlere veriyorum hem tahtalıdan hem de av eti bekleyen tanıdıklardan kurtulmuş oluyorum,tavsiye ederim. ;D ;D ;D
Aynen valla benim yöntem de bu :D Önceki sezon yeğenle beraber bol miktarda avlayınca deepfreezde yer kalmadı baktık olmuyor nekadar akraba varsa dağıttık birsürü de dua aldık ;D birdefasında 6 tane tahtalıyı sabah avdan çıkıp ilçeye bayiye götürdük orda dağıttık, fişek reklamı da yaptık tabi bu işten bayi de nasibini aldı ;D ;D
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986
 
The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Ali ATMACA

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 0
  • Thanked: 8 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #18 : 19 Kasım 2016, 21:37:15 »
Göğüs kısmını bıçakla çiz ve kömürde şişe geçir büsbütün ben böyle yapıyorum gören kızarmış tavuk sanıyor.
1979 ANTALYA
 
The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Halit YILDIRIM

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 382
  • Thanked: 317 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
    • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #19 : 19 Kasım 2016, 22:22:26 »
Tahtalıyı kıyma yapıp soganla ve baharatla böreklik iç hazirlayin  ve deneyin. Birdaha kimseye vermezsiniz.
  • USSR IJ27
  • HuáÂlu RENOVA
  • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
 
The following users thanked this post: H.Tarık EŞKİ, Selim UYGUN

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 148
  • Thanked: 16 times
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #20 : 21 Kasım 2016, 08:14:11 »
Tahtalıyı kıyma yapıp soganla ve baharatla böreklik iç hazirlayin  ve deneyin. Birdaha kimseye vermezsiniz.
Başlığı 8 yıl önce açmışım. Bu arada geçen sürede bende biraz tecrübe kazandım. Tahtalının göğüs etlerini küp şekline kesip, kuyruk yağıyla beraber şiş yapılınca güzel oluyor. Kalan bacak kısımlarını da çorba yapıyoruz harika oluyor. Afiyet olsun.
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
H.Tarık EŞKİ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
İkamet Konya
 
The following users thanked this post: Halit YILDIRIM