TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
AVCILIK, AVLANMA METODLARI, DOĞADA YAŞAM BİLGİLERİ VE AV KÜLTÜRÜ => AV YEMEKLERİ => Konuyu başlatan: Fatih S.M.YAPAR - 22 Eylül 2021, 18:05:33
-
Dostlar avdan biraz önce geldim bıldırcınlar takoz gibi zor kalkıyor. Avımı erken alınca yemek için hemen hazırlıklara başladım. Bugünde menü bıldırcın dolması; salça yağ karabiber bol kimyondan oluşan bir sos hazırlayıp kuşları iyice buluyoruz. Sonra yine aynı balık gibi una buluyoruz,pirinç kavurup içini doldurup dikiyoruz. Tencerede bir miktar kavurup, üzerine kuşları kapatacak kadar sıcak su ekleyip tuzunu atıp 1 saat pişiriyoruz. Pişince kuşları çıkarıp pirinci döküp etleri didikleyip üzerinede tenceredeki sudan gezdiriyor,yanına salatayla birlikte son yolculuğuna uğurluyoruz :)
(https://i.ibb.co/m47Knsb/IMG-20210922-172137.jpg) (https://ibb.co/m47Knsb)
(https://i.ibb.co/vknn6Py/IMG-20210922-172334.jpg) (https://ibb.co/vknn6Py)
(https://i.ibb.co/xYKMFCS/IMG-20210922-172436.jpg) (https://ibb.co/xYKMFCS)
(https://i.ibb.co/VqgvMk2/IMG-20210922-173203.jpg) (https://ibb.co/VqgvMk2)
(https://i.ibb.co/zQ8j6Mc/IMG-20210922-175738.jpg) (https://ibb.co/zQ8j6Mc)
(https://i.ibb.co/ZJB7FjW/IMG-20210922-175926.jpg) (https://ibb.co/ZJB7FjW)