TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
AVCILIK, AVLANMA METODLARI, DOĞADA YAŞAM BİLGİLERİ VE AV KÜLTÜRÜ => AV YEMEKLERİ => Konuyu başlatan: N.Yıldız SÜKAN - 20 Temmuz 2013, 23:36:19
-
Öncelikle bu yazdığım tarife 2 veya 2,5 kiloluk turna balığımıza uygun bir tarifedir.
Başparmağımız kalınlığı ölçümüz olacak şekilde temizlenmiş turna balığımızı ekmek dilimler gibi dilimleyip bir tepside bekletiyoruz.
Diğer taraftan sos için, bir kabın içerisine, 1 orta boy soğan veya büyük boy soğanı rendeliyoruz, 5 diş sarmısağıda küçük havanımızda eziyoruz, 1 adet limonun suyunu çıkarıyoruz, 3 çay kaşığı kırmızı toz biberi , 1 çay kaşığı toz kekiği, 2 çay kaşığı karabiberi, 1 tatlı kaşığı tuzu, 4 yemek kaşığı zeytinyağını döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Daha sonra dilimlenmiş olan balığımızı bu sosun içerisinde birkaç kez çeviririp buladıktan sonra 10 dakka kabın içerisinde beklemeye alıyoruz. Fırınımızı 200 dereceye ayarlayıp önce 10 dakika fırının ısınmasını bekliyoruz. Fırın ısındıktan sonra sos içinde beklettiğimiz balık dilimlerini fırın tepsisine dizdikten sonra ısınmış olan fırına sürüyoruz ve fırınımızı yine aynı derecede tam 45 dakikaya ayarlayıp bekliyoruz
(http://s18.postimg.cc/o2zjawj4p/f_r_nda_turna_evde_002.jpg)
(http://s18.postimg.cc/vboy5f00p/f_r_nda_turna_evde_003.jpg)
(http://s11.postimg.cc/vqvuu9cnn/f_r_nda_turna_evde_004.jpg)
(http://s24.postimg.cc/5yo5kiyfp/f_r_nda_turna_evde_010.jpg)
(http://s22.postimg.cc/n6tb39f81/f_r_nda_turna_evde_020.jpg)
Herkese afiyet olsun
-
Elinize sağlık Nazife hanım teşekkürler...
-
Elinize sağlık ilk fırsatta deneyelim. :)
-
Ablacım elşine sağlık afiyet olsun
-
Elinize sağlık Nazife hanım İftara da çok var.. :)
-
Teşekkür ederim. Sağ olun. 4 cü fotoğraf fırından çıkarken, sosun yaydığı kokusu ile nar gibi kızarmış halidir. 5 ci fotoğrafta da servis edilmiş halidir.
-
Elinize sağlık Nazife hanım teşekkürler..
-
super olmuş,elinize sağlık.
-
Teşekkürler,elinize sağlık.Acaba aynı sos deniz balıklarına uygulanabilir mi.Saygılarımla
-
Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.
-
abla döktürmüşsün yine eline sağlık
-
Ellerine sağlık Abla. İftara da az kaldı, iyi geldi bu görüntüler :)
-
teşekkürler nazife abla ellerine emeğine emeğine sağlık..
-
Avcı dostlar, ben de size teşekkür ederim. A.Rıza KARAKULAK kardeşim senin sorunun cevabını vereyim, bu sos daha ziyade tatlı su balıkları için, özellikle de turna ve yayın balığı için geçerlidir. Ben birkaç ay evvel deniz balığı olarak palamutta da uyguladım gayet güzel oldu. Ama diğer balıklar da denemedim.
-
super olmuş,elinize sağlık.
-
burdan harika görünüyor
tarif için teşekkürler
-
Harika görünüyor,ellerinize sağlık.
İlk fırsatta deniycem inşaallah...
-
Teşekkürler,ramazandan sonra mevsime uygun olan balıkla deneyip paylaşacağım.Saygılarımla
-
nazife abla avcılıgını balıktada konuşturdun bununlada kalmayıp mutfaktada esip geçmişsin maşallah
-
Sağ olun arkadaşlar. Onur kardeşim sen de eşin de bize uzak değilsiniz. Nasılsa ava geleceksin o zaman balıkta, bıldırcında, üveyikte beraber avlarız bunların çeşitli usul yemeklerini yapmak benden. Eşine selamlar.
-
Offf off eline sağlık Nazife ablacım...
Hanım eli deyince bir başka oluyor... :)
-
Maşallah Nazife ablacım elinize sağlık....
-
ellerine ve diline sağlık nazife hanım bir usta olarak bizede afiyet olsun demek düşer
-
ellerinize sağlık nazife hanım bir usta olarak bizede afiyet olsun demek düşer saygilar
-
Ellerinize sağlık, Bıldırcın sezonuna kadar balıkla idare edeceğiz, artık. :)
Sahurda bu fotolara iftarlık pide bandırıp denedim; Süper lezzet, :)
Tavsiye ederim, gündüz bakmayınnn derim. :)
Saygılar.
-
görüntüsünden lezzetinin süper olacağı kanatindeyim ellerin dert görmesin ablam
-
Harika görünüyor , Nazife ablacım ellerinize sağlık avcı kültürünüzü yemek sanatınızla birleştirmiş bizlere bir sunum yapmışsınız çok güzel görünüyor Afiyetler olsun Levent abime çok selamlar saygılar sunuyorum :)
-
olsada akşama yesek....