Gönderen Konu: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?  (Okunma sayısı 37611 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 4097
  • Aldigi tesekkür sayisi: 4540
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #25 : 31 Ocak 2012, 21:38:14 »
Tıkır ve küçük ördek en başta olmak üzere harika olur.Bıldırcın gibi.Sadece dalıcı ördeklerde biraz koku olur.Onlarıda sirkeli suda beklettim mi mis gibi olur.ne koku kalır ne bişey.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 2018, 09:56:59 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS
  • A300 OUTLANDER SYNTHETIC
Kendini hak ile meşgul etmezsen
Batıl seni işgal eder..

BİGA/1979
 

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

  • Bayan Üye
  • **
  • İleti: 1955
  • Aldigi tesekkür sayisi: 14
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #26 : 31 Ocak 2012, 21:55:40 »
İş bilenin kılıç kuşananın derler. Av etlerinin her birinin ayrı ayrı lezzetleri vardır. Hele ördeğin her çeşidinin nasıl yapılacağının, kiminin içinde olan batak kokusunun nasıl yok edileceğinin iyi bilinmesi gerekir. YABAN TV de çıkrıkcın,yağmurcun, küçük behri, yeşilbaşlarında bozlarında hem fırında, hem yahnisi, hem de kavurmasının tariflerini yapmıştım.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)
 

musa karakuşçu

  • Ziyaretçi
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #27 : 01 Şubat 2012, 23:08:27 »
yıldız abla bir yaban tv sevmez olarak izlemediğim için tarifinide izlememişim...
 bi yeşilbaş tarifi verirsen çok sevinirim..
 

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1868
  • Aldigi tesekkür sayisi: 166
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #28 : 02 Şubat 2012, 00:38:01 »
biz daima mantısını yaparız,süper oluyor..kayseri mantı tipi değil ama..
  • Sarsılmaz concorde lx
  • vursan 92 A
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976
 

Çevrimdışı Birol DALAK

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 37
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #29 : 02 Şubat 2012, 11:56:54 »
ördeği yapmasını bilmek lazım annemin yaptığında bumu dedim met ettikleri ördek eti.sonra yengemin yaptığını hımmm güzelmiş şimdi anladım ördek etini dedim. bu eti bilip devamlı yapan biri olacak ki o zaman çok güzel oluyor.
Birol DALAK 1980 ÇORLU
 

Çevrimdışı Hakan AKMAN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 2897
  • Aldigi tesekkür sayisi: 238
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #30 : 02 Şubat 2012, 14:38:39 »
bütün av etleri iyi marine edilirse süperdir..
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg
 

Çevrimdışı Hakan AKMAN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 2897
  • Aldigi tesekkür sayisi: 238
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #31 : 02 Şubat 2012, 14:43:00 »
birşey daha ekleyeyim her tür hayvanın dişisiniin ve 1 yaşına kadar olan genç bireylerinin eti daha lezzetli olur..yeşilin dişisinin ve çamurcun behrinin eti yağlı ördekler grubuna girdiği için daha güzeldir unutulmamalıdırki etin lezzetini o etin yağı verir...
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg
 

Çevrimdışı Cüneyt BORA

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 1
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #32 : 03 Şubat 2014, 18:21:21 »
Şuan marine ettim bekliyorum 2 saat sonra olacak inşallah güzel bir kavurma  :D
DOĞUM YILI VE YAŞADIĞINIZ İLİ YAZINIZ
 

Çevrimdışı Ümit TAŞER

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 734
  • Aldigi tesekkür sayisi: 53
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #33 : 03 Şubat 2014, 18:26:14 »
Ördek bence en güzel yarımm saat kadar haşladıktan sonra fırında salçalı sosu üzerine sürerek içine de iç pilav yaparak seviyorum (salçalı sos=kekik, kırmızı biber, azıcık kimyon, karabiber,salça ve biraz su)
  • Akkar altay 61slug, 66 şeritsiz, 71 şeritli
  • Huğlu 104A 76cm süper poze
Ümit TAŞER
1979 ANKARA-KAYSERİ
 

Çevrimdışı Özer SELÇUK

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 95
  • Aldigi tesekkür sayisi: 6
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #34 : 03 Şubat 2014, 18:57:40 »
Yenmezmi ya ördek eti .düdüklü de haşla sonra 1 damla yağda kızart enfes tadı var. Çamur kokmaması için  vurduktan sonra eve gelmeden orada bagırsaklarını ve içini çıkarıyorum.eve geldiğimde ette koku gelmiyor
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2014, 19:01:22 Gönderen: Özer SELÇUK »
 
1985 ANKARA--Akkar Churchill
 

Çevrimdışı Mehmet SULTAN

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 7
  • Aldigi tesekkür sayisi: 3
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #35 : 08 Kasım 2014, 00:13:17 »
Ördek eti kimine göre lezzetsiz kimine göre lezzetlididr. Etinin kokması kısmen doğrudur fakat her cins için geçerli değildir. Kaz türleri ve bir kısım ördek gölde beslenmez. Daha çok ekin ve mısır tarlalarında beslenir. Korunmak amaçlı suda dinlenir.

Her ne cins olursa olsun iyi marine edilirse çok lezzetli olur. Ben genellikle evde pişirmem ördeği. Tüylerini yolar.. ateşte ütüler.. içini temizledikten sonra mangal yakarım. Sadece tuzlayıp parçalar halinde mangala yatırırım. En kötü kokuyor dediğiniz ördek bile açık havada mangalda lokum gibi yenir. Yanınızda pul biber ve çok az salça varsa...biraz da tereyağı sürün.. bakın bakalım değme kuzular yanından geçebiliyor mu...

Mangalda ördeği yaparsanız tadında hafif bir mayhoşluk sezebilirsiniz. İşte ördeğin gerçek tadıdır o..... Rastgele
1982 İSTANBUL
 

Çevrimdışı Yiğit BAŞARAN

  • Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • İleti: 120
  • Aldigi tesekkür sayisi: 51
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #36 : 04 Ocak 2016, 00:47:58 »
Dünyadaki en organik et için bu kadar yenmez denmesi çok enteresan. Düdüklü tencerede soğan limon sirkeyle haşla ondan sonra üzerni yoğurtla yağla fırına at sadece kızarana kadar çıkart bi bak kokuyormu
  • Browning b25 gold
  • Browning b525
  • Browning maxus camo max 5
  • El reno ispanyol çifte
1988 -  İSTANBUL-ATAŞEHİR/AKSARAY
 

Çevrimdışı Muhammet YENER

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 28
  • Aldigi tesekkür sayisi: 14
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #37 : 04 Ocak 2016, 04:12:32 »
Ördeği vurunca ölsün veya ölmesin hemen kesip kanı akacak şekilde ayağından yüksekçe bir yere asmayı deneyin. Eğer bir koku varsa çoğu zaman av içinde pıhtılaşan kandan gelir. Kanı akmış ve içinde kalmış ördeğin etinin rengi bile farklı olur. Bu şekilde yaptıktan sonra dahi kokuyorsa bir kez haşlayıp suyunu dökmek yeterli olur. Sonrasında nasıl isteniyorsa o şekilde hazırlanabilir..
1988 Sinop
 

Çevrimdışı Ömer YAVŞAN

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 34
  • Aldigi tesekkür sayisi: 10
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #38 : 04 Ocak 2016, 08:38:26 »
Arkadaşlar kokuyu gidermenin en etkili yolu vurduğunuz av hayvanınızı  ne olursa olsun
Önce tencere veya düdüklüye atın içine hiç bisey koymadan haşlayın bir müddet suyun içerisinde su kaynadık dan sonra
o suyu dökün yeniden suyunuzu ilave edin dilediğiniz şekil yapıp yiyebilirsinizz kesinlikle kokmaz cok av etini koku yüzünden telef ettik ;) ;)
  • huğlu G 601
  • baikal mp 155
DOĞUM TARİHİNİZİ YAZINIZ-Konya 1981
 

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1077
  • Aldigi tesekkür sayisi: 817
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #39 : 04 Ocak 2016, 08:50:43 »
Öncelik olarak çulluk etini mi tercih edersiniz ördek etini mi?
  • Akdaş 312SE
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988 Fethiye / MUĞLA
 
Bu mesaja tesekkür eden üyeler: Selim UYGUN

Çevrimdışı Gökay KARADUMAN

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 360
  • Aldigi tesekkür sayisi: 173
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #40 : 04 Ocak 2016, 13:38:16 »
Ördek eti kötü değildir.Çamurcun ya da fiyu yemiyenler bunu söyleyebilir acaba hep yanlış pişirme yöntemi ile yeşil mi yemişler? Ördek eti portakal ya da erikle marine edilir ve yahut soslanırsa ve pişirmeyi de bilirseniz en lezzetli etlerdendir. Tabi ki bıldırcın ya da keklik gibi değil ama çok da uzak değil bence. Elbette ağız tadı bu beğenmeyen de olabilir ama keyifle yemeyeceğim hayvanı ben avlamam şahsen.
  • Akdaş 312 SE
  • Benelli Premium Plus
  • Ata Neo
  • Fabarm XLR 5
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Akdaş AK-212
1987
SAKARYA
 

Çevrimdışı Adem KOCA

  • Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • İleti: 1698
  • Aldigi tesekkür sayisi: 174
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #41 : 04 Ocak 2016, 13:52:14 »
KARDEŞİM ÖRDEK ETİNİ YE. HER KUŞL GİBİ  PİŞİRME ŞEKLİNİ İYİ BECER  PARMAKLARINI YERSİN
 ÖRDEK ETİ. ASLA  BOL ATEŞDE PİŞİRME. KISIK ATEŞDE MÜMKÜNSE SOBA ÜSTÜNDE PİŞİR.  İYİCE SUDA BEKLET KANI AKSIN SONRA 2 KERE KAYNAT VE PİS SUYUNU DÖK  ETİ SICAK SU İLE YIKA PİS SU KOKUSU GİDER. EN SON AZ SU İLE PİŞİRMÖEYE DEVAM ET 3.SUDA AMA AZ SU KOY. SU BİTTTİKDENM SONRA ZEYTİN YAĞINI KOY. KISIK ATEŞDE GÜZELCE KIZART ÖRDEĞİ.  İYİCE KIVAMINI ALDIKTAN SONRA TUZ-PUL BİBER- KEKİK -KARABİBER- SARIMSAK KOY (7-8 DİŞ)..   SONRA İÇİNE BİBE R SOĞAN KOY İYİCE ERİDİKTEN SONRA BUNLARDA DOMATES KOY İÇİNE  ERİYENE KADAR PİŞİR. TEKRER TUZ-KEKİK-PUL BİBER-KARABİBER EKLE. İYİCE ERİDEKTEN SORNA DOMATES ..  ARTIK GÖRÜNTÜSÜ ZATEN BENİ YEEEE BENİ YEEE DİCEKTİR
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82
 

Çevrimdışı Y.Bozkurt ÇINAR

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 218
  • Aldigi tesekkür sayisi: 11
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #42 : 04 Ocak 2016, 15:01:53 »
Yeşil ve Behri iyidir.
1969 AFYON
 

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 411
  • Aldigi tesekkür sayisi: 170
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #43 : 04 Ocak 2016, 16:06:05 »
Ördeğin hiç kokusunun olmadığı bir dönem şimdilerde, basit bir tarif deneyin.
Ördeği tulum çıkartıp 4-5 parçaya bölün hatta 2-3 ördeği bu şekilde yapabilirsiniz.
Güveç de yapılması etini daha yumuşak yapacaktır.
Parçalara böldüğümüz ördekleri güvece koyuyoruz.1 bardak sıvı yağ ve etlerin üzeri kapanıncaya kadar su dolduruyoruz.3 baş bütün soğan 2 diş sarımsak atıp kısık ateş de suyu çekinceye kadar pişiriyoruz.Sonuç yumuşacık tel tel ayrılan bir et oluyor.Koku zaten hiç olmuyor.

Ördekleri bir gün dondurucu da bekletip çıkarttıkdan sonra yapınız.
1982-İstanbul
 

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

  • Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • İleti: 2425
  • Aldigi tesekkür sayisi: 3028
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #44 : 04 Ocak 2016, 16:43:42 »
fotografları netten indirdim
bi ara 3 adet ördek eti ile
resimlerdeki gibi SAC KÖMBESİ yaptırdım

ördek etini ZIRH altında kıyma yapıp içerisine
pul biber, kara biber, tuz, zeytinyagı, salça ve orantılı olacak şekilde kuru sogan
sonra SAC içerisine yerleştirip KOZA veya SOYA ÇUBUGUNDA Pişirilecek
Yanına Ayran veya acılı Şalgam   ^-^ Afiyet olsun




  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980
 
Bu mesaja tesekkür eden üyeler: Halit YILDIRIM

Çevrimdışı H.İbrahim ŞİMŞEK

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 133
  • Aldigi tesekkür sayisi: 18
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #45 : 04 Ocak 2016, 18:15:55 »
önce sırkelı suya yatır kanı cıkasın sonra yarım kuru sogan rendele ve ördegın üzerıne  soganın suyunu sık ver fırına yada mangal yanına kozde bıber,domates ve sarımsak  offffff yede ye. :)
  • sarsılmaz magic
  • üzümlü kooparatifi çifte
H.İbrahim ŞİMŞEK
1983 NEVŞEHİR
 

Çevrimdışı Cenk ALTINTAŞ

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 12
  • Aldigi tesekkür sayisi: 9
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #46 : 10 Aralık 2016, 00:01:06 »
Birde bunu denemelisiniz derim  ;)
1977 ANKARA
 

Çevrimdışı Halit YILDIRIM

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 376
  • Aldigi tesekkür sayisi: 312
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #47 : 10 Aralık 2016, 09:26:48 »
Cenk Bey tebrik ediyorum. Güzel çalışma.
  • USSR İJ27
1978 OSMANİYE-İSTANBUL
 

Çevrimdışı Mustafa OCAK 16

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 230
  • Aldigi tesekkür sayisi: 158
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #48 : 10 Aralık 2016, 10:00:14 »
cenk bey teşekkür ederim çok güzel tarif ettiniz
elinize ağzınıza sağlık sağ olun yimiş kadar olduk...
  • ata arms venza bronz
  • çift san süper poze
  • setter kral
1965* BURSA* ALLAH HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN
 

Çevrimdışı Fatih AKAY

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 1
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
« Yanıtla #49 : 31 Aralık 2017, 20:00:45 »
Bol tereyağıyla soğannla kavur kavrulurken içine üç beş damla limon damlat mükemmel oluyo
1985 manisa