TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
AVCILIK, AVLANMA METODLARI, DOĞADA YAŞAM BİLGİLERİ VE AV KÜLTÜRÜ => AV YEMEKLERİ => Konuyu başlatan: Gürkan KAYA - 29 Nisan 2011, 14:50:19
-
bakıyorumda ördeğin adı bile geçmemiş yorumlarda.gerçekten bu kadar önemsiz bir eti mi var?
-
Gürkan bey eti siyah tadsız ve karttır hepsi kastır kimse ördeği eti için avlamaz ve kimse yemez zor bir av olması çekicilik kazandırır suda avlandığı için avlanır. ::) ::) ::) ::) ::) ::)
-
Gürkan bey eti siyah tadsız ve karttır hepsi kastır kimse ördeği eti için avlamaz ve kimse yemez zor bir av olması çekicilik kazandırır suda avlandığı için avlanır. ::) ::) ::) ::) ::) ::)
abi gerçektenmi?valla ben yemedimde böyle tadsız olduğunuda bilmiyordum ya merak ediyordum hep :D
-
gürkan bey ben öldürmek için avlanmıyom etini sevdimden bence güzel eti var yapmasını bilirsen yemiyecem hayvanı vurmam zevk olsundiye.can almak zordur
(http://i51.tinypic.com/a5kx5.jpg)
-
Portakallı ördek filan hikaye mi yani :)
Henüz hiç ördek eti yemedim;tadını bilmiyorum.
-
yemeğini yaparken içine elma koyarsanız çamur kokusunu alır ve bir nebze daha tatlı olur..
-
Birileri ördekmi dedi hem vurmasını hemde yemesini severim kavurması olsun yahnisi olsun yeterki yeşil ve mıkır olsun ..fiyolar, kıllar sizin olsun ..
-
Abdülkadir Bey herhalde hiç yeşilbaş vurmadınız.Kart ve tatsız demişsiniz.Gerçi zevkler ve renkler tartışılmaz ama.Biraz Haksızlık etmişsiniz
-
Biz güveçte yapıyoruz yanlız tüyünü yolmak yerine tulum çıkartıyoruz.Güveçin içine atılan soslarda kokusunu gideriyor yapmasını bildikten sonra bence çok lezzetli oluyor.Tabi herkesin damak tadıda farklıdır saygı duyarım ben her gün olsa yerim :D
-
Ördeğin eti siyah değildir, Kodobay.
Yapmasını bilirsen enfestir.
Çamurcun,tıkrık ın lezzeti hele şeker gibidir.
-
ördek eti yapmasını bildikten sonra çok lezzetlidir...haslanıp yağda kavurması çok güzel oluyo tavsiye ederim ...özellikle tıkır tabir edilenin lezzeti bi başka oluyo...
-
ördeği vaktinde vuracaksın bekletmeden av yerinde temizleyeceksin işini iyi yapan bir aşcı bu ördek etini yapacak parmaklarını yersin, misafir olun fabrikamızada aşcımız ın elinden yiyin ördek etini,
ördek etini çok temiz yıkayacaksın ama suda bekletmeyeceksin kanı tamamen çekilmeyecekki lezeti olsun
-
herkese yorumları için teşekkürler ben bu konu başlığı altında açılan butun yorumları tek tek okudum.sonuc olarak kötü av hayvanı yok,kötü aşçı var :) bu kanıya vardım.
sıralmada şöyle sanırım.
1-bıldırcın
2-keklik
3-çulluk
4-tavşan
5-sülün(erkek)
6-ördek
keşke geyik ve dağ keçisi vs içinde yorum yapılsa...
-
Deniz ördekleri, (dalıcı gruba giren bazı ördekler ) elmabaş, patka gibi beslenme aralığında balık bulunan çoğu ördekte kokuya rastlıyoruz.Ayrıca uzun bir süre gölden dışarı çıkmayan ördeklerde de kokuya rastlayabiliriz.
Bana göre lezzet bakımından çamurcun (bazı bölgelerde budan, bazı bölgelerde piç ördek diye de anılır) ilk sırada gelir.Yosun ve ot ağırlıklı beslenen fiyo, kılkuyruk, yeşil, ger ve sakarmeke de lezzet bakımından fena değildir.
Tabiki ne kadar iyi olursa olsun sonuç pişirme şekline bağlı oluyor.
Pişirme ile ilgili benim kullandığım birkaç püf nokta.. Denemenizi tavsiye ederim ;)
Öncelikle hangi av hayvanı olursa olsun pişirilmeden önce kesinlikle bol sirke ile haşlanmalıdır.Haşlama sırasında sirke hem eti yumuşatır hemde kokuyu alır.Haşlama sırasında oluşan köpük de sürekli temizlenmelidir.Eğer mümkünse haşlama suyu değiştirilip sıcak su ilavesi ile birkaç kez haşlanmalıdır.
Et eğer ızgara değil de tencerede pişecekse kırmızı biber salçası ve sarmısak hem tat hemde koku olarak güzel bir etki bırakır.Eğer fırına sürülecekse zeytinyağı, sirke, çok az da yoğurt ilavesiyle soslanarak fırına sürülmelidir.Yoğurt burada etin homojen olarak kızarmasını sağlar.
Eğer ızgarada pişirilecekse pişirmeden önce sirke,sarmısak, zeytinyağı ile salamura yapılıp yaklaşık bir saat kadar bekletilmelidir.Daha sonra yağ bakımında doymuş bir ızgaraya atılmalıdır.
Bu arada sirke olarak ELMA sirkesini tavsiye ederim ;)
Şimdiden afiyet olsun..
(http://i56.tinypic.com/34iqwbq.jpg)
-
herkese yorumları için teşekkürler ben bu konu başlığı altında açılan butun yorumları tek tek okudum.sonuc olarak kötü av hayvanı yok,kötü aşçı var :) bu kanıya vardım.
sıralmada şöyle sanırım.
1-bıldırcın
2-keklik
3-çulluk
4-tavşan
5-sülün(erkek)
6-ördek
keşke geyik ve dağ keçisi vs içinde yorum yapılsa...
ayıp ettin kardeşim berçelan yaylasına çıkarsın en az 3 en fazla 5 gün yaylanın dağlarında konaklarsın ya 36 cal yada kaleşlikof bir tüfek olmalı tabi yivli herhangi bir tüfek de olur muhakkak keçiyi vurursun eğer orda yapacaksan ne alla yok indirmek istrsen işin baya zor
ben dağda yapılaçak mış gibi anlatayım size keçi güzelce soyulup temizlenir doğranır.doğranan parcalar tuzlanır keçi postu da iç kısmı temizlenir gerekirse yıkanır sonra o etler o posta sarılır bohca yapılır yani yerde 30/40 cm çukur acılır o post cukura yerleştirilir sonrada üzerinde olabildiğince büyük bir ateş yakılır ve ateş sürekli beslenir 3 saat sonra ateş kendiliğinden sönmeye bırakılır post çukurdan cıkarılır etler kamikten dökülmeye başlar ömrünüz boyunca bir daha hiç bir yemek size lezzet vermez tat alamazsınız
-
ağzının tadını bilmeyenlerde varmış, yemeyeceğim avıda vurmam.
-
ayıp ettin kardeşim berçelan yaylasına çıkarsın en az 3 en fazla 5 gün yaylanın dağlarında konaklarsın ya 36 cal yada kaleşlikof bir tüfek olmalı tabi yivli herhangi bir tüfek de olur muhakkak keçiyi vurursun eğer orda yapacaksan ne alla yok indirmek istrsen işin baya zor
ben dağda yapılaçak mış gibi anlatayım size keçi güzelce soyulup temizlenir doğranır.doğranan parcalar tuzlanır keçi postu da iç kısmı temizlenir gerekirse yıkanır sonra o etler o posta sarılır bohca yapılır yani yerde 30/40 cm çukur acılır o post cukura yerleştirilir sonrada üzerinde olabildiğince büyük bir ateş yakılır ve ateş sürekli beslenir 3 saat sonra ateş kendiliğinden sönmeye bırakılır post çukurdan cıkarılır etler kamikten dökülmeye başlar ömrünüz boyunca bir daha hiç bir yemek size lezzet vermez tat alamazsınız
mehmet abi bu bana yaptığın bi kötülük sanırım.bi avcı olalım deik kesenin ğzı açıldı kapanmıyo şimdi de keçi peşine koşcaz sanıım:) bu dediğini normal keçiyle yapsak olmaz mı :) mutlaka denemem lazım
-
Güzel pişirildiğinde özellikle kırmızı ayaklı ördekler çok lezzetlidir ama benim en sevdiğim mıkırdak(behri) dediğimiz ufak ördeklerdir.
(http://i55.tinypic.com/2vb3eoy.jpg)
(http://i51.tinypic.com/vwtw1t.jpg)
-
ördek lezzetsizmi dediniz :P
soğanlı yahnisini çoook severim, mükemmel olur.
yalnız bazen azmakçı tabir edilenler kokabilir.
-
mehmet abi bu bana yaptığın bi kötülük sanırım.bi avcı olalım deik kesenin ğzı açıldı kapanmıyo şimdi de keçi peşine koşcaz sanıım:) bu dediğini normal keçiyle yapsak olmaz mı :) mutlaka denemem lazım
valla normal keçi ile olurmu bilmem ama dağ koyunu ve yaban keçisi ile harika oluyor haberin olsun
-
ördeği vuracaksın vereceksin bizim Devlete terbiyeliyecek 2 tike ördek eti 1 tike kuyruk şişe düzecek bekliyeceksin kızarmasını sonra közde pişmiş acı biberle Allah ne verdiyse yiyeceksin.
-
gaziantep deyince....et yemekleri bizim işimiz,ördek eti de süper olur....kim demiş çamur kokar diye verin elime 6 ördek ne kebap yaparım biliyormusunuz...kebap dedimde aklım geldi ilk kebabı ben buldum...:):):)eti güzelce nar çubuğuna düzdüm sonra közde bişirdim,arkadaşlarla hep beraber yedik, süper oldu arkadaşlar sordu bu ne usta dieeeeee et dedim adı ne dediler siz yeyin SEBAP tır dedim,o günden bu güne halk dilinde sebap sebap diye diye bu güne KEBAP oldu bende olsun anasını satayım dedim,deyiş o deyiş patladı gitti....
-
ördek avı zor bir avdır GÜRKAN herkesin maçası yemez. önce gıdecegın yere göre erken kalkacaksın sabah ezanına 1 saat kala av sahasında olacaksın mührelerini sereceksin.
işin zor kısmı burdan sonra başlıyor ya suyun için de bekliyecek sin yada kayıgın için de SAAT LERCE hareketsiz kalmak sogukta ayazda herkesin harcı deyil.
hadi bunları yaptın birde ördegi cagarmak var. yani düdük öttürmek buda herkesin harcı deyil. hadi bunuda yaptın diyelim ördeyİ herkes VURAMAZ..
-
ördek eti süperdir,,yapablirsen,, kokmeyan yaban hayvanı hemen hemen yoktur kimininki ağır kiminin ki hafifi kokar,hepsinin kendine özgü kokuları vardır,,bu kokular mevsimlere görede farklılık gösteiri sezonun ilk açıldığında vurulan ördekle son zmanındaki ördeğin olsun tavşanın olsun kekliğin olsun kokulaırda tadlarıda farklılık göterir sezon sonuna doğru lezzetlenir ve kokusu azalır.. yani ördek yenir beceren etini yumaşabilir her ördeğin eti aynı değldir,,ben yeşilbaşı severim ve yerim... ayrıca yemeyecin ava ateş etmek iyideğildri domuz hariç...
-
Yeşilbaş ve dişisi,küçük ördek(pulim veyaçamurcun),Çıtır(tıkır)en lezzetli ördeklerdir.Diğer türler nispeten kokabilir.(Birde yeşilbaş şubattan sonra yeşil yediği için kokabilir).ördeği haşlayıp kaba etine çatal batacak kadar pişir.suyunu at.etini tereyağı ve sıvı yağı karışımında parçalayıp kavur, pirinç plavının üzerine servis et.Afiyet olsun.Sevgiler.
-
Tıkır ve küçük ördek en başta olmak üzere harika olur.Bıldırcın gibi.Sadece dalıcı ördeklerde biraz koku olur.Onlarıda sirkeli suda beklettim mi mis gibi olur.ne koku kalır ne bişey.
-
İş bilenin kılıç kuşananın derler. Av etlerinin her birinin ayrı ayrı lezzetleri vardır. Hele ördeğin her çeşidinin nasıl yapılacağının, kiminin içinde olan batak kokusunun nasıl yok edileceğinin iyi bilinmesi gerekir. YABAN TV de çıkrıkcın,yağmurcun, küçük behri, yeşilbaşlarında bozlarında hem fırında, hem yahnisi, hem de kavurmasının tariflerini yapmıştım.
-
yıldız abla bir yaban tv sevmez olarak izlemediğim için tarifinide izlememişim...
bi yeşilbaş tarifi verirsen çok sevinirim..
-
biz daima mantısını yaparız,süper oluyor..kayseri mantı tipi değil ama..
-
ördeği yapmasını bilmek lazım annemin yaptığında bumu dedim met ettikleri ördek eti.sonra yengemin yaptığını hımmm güzelmiş şimdi anladım ördek etini dedim. bu eti bilip devamlı yapan biri olacak ki o zaman çok güzel oluyor.
-
bütün av etleri iyi marine edilirse süperdir..
-
birşey daha ekleyeyim her tür hayvanın dişisiniin ve 1 yaşına kadar olan genç bireylerinin eti daha lezzetli olur..yeşilin dişisinin ve çamurcun behrinin eti yağlı ördekler grubuna girdiği için daha güzeldir unutulmamalıdırki etin lezzetini o etin yağı verir...
-
Şuan marine ettim bekliyorum 2 saat sonra olacak inşallah güzel bir kavurma :D
-
Ördek bence en güzel yarımm saat kadar haşladıktan sonra fırında salçalı sosu üzerine sürerek içine de iç pilav yaparak seviyorum (salçalı sos=kekik, kırmızı biber, azıcık kimyon, karabiber,salça ve biraz su)
-
Yenmezmi ya ördek eti .düdüklü de haşla sonra 1 damla yağda kızart enfes tadı var. Çamur kokmaması için vurduktan sonra eve gelmeden orada bagırsaklarını ve içini çıkarıyorum.eve geldiğimde ette koku gelmiyor
-
Ördek eti kimine göre lezzetsiz kimine göre lezzetlididr. Etinin kokması kısmen doğrudur fakat her cins için geçerli değildir. Kaz türleri ve bir kısım ördek gölde beslenmez. Daha çok ekin ve mısır tarlalarında beslenir. Korunmak amaçlı suda dinlenir.
Her ne cins olursa olsun iyi marine edilirse çok lezzetli olur. Ben genellikle evde pişirmem ördeği. Tüylerini yolar.. ateşte ütüler.. içini temizledikten sonra mangal yakarım. Sadece tuzlayıp parçalar halinde mangala yatırırım. En kötü kokuyor dediğiniz ördek bile açık havada mangalda lokum gibi yenir. Yanınızda pul biber ve çok az salça varsa...biraz da tereyağı sürün.. bakın bakalım değme kuzular yanından geçebiliyor mu...
Mangalda ördeği yaparsanız tadında hafif bir mayhoşluk sezebilirsiniz. İşte ördeğin gerçek tadıdır o..... Rastgele
-
Dünyadaki en organik et için bu kadar yenmez denmesi çok enteresan. Düdüklü tencerede soğan limon sirkeyle haşla ondan sonra üzerni yoğurtla yağla fırına at sadece kızarana kadar çıkart bi bak kokuyormu
-
Ördeği vurunca ölsün veya ölmesin hemen kesip kanı akacak şekilde ayağından yüksekçe bir yere asmayı deneyin. Eğer bir koku varsa çoğu zaman av içinde pıhtılaşan kandan gelir. Kanı akmış ve içinde kalmış ördeğin etinin rengi bile farklı olur. Bu şekilde yaptıktan sonra dahi kokuyorsa bir kez haşlayıp suyunu dökmek yeterli olur. Sonrasında nasıl isteniyorsa o şekilde hazırlanabilir..
-
Arkadaşlar kokuyu gidermenin en etkili yolu vurduğunuz av hayvanınızı ne olursa olsun
Önce tencere veya düdüklüye atın içine hiç bisey koymadan haşlayın bir müddet suyun içerisinde su kaynadık dan sonra
o suyu dökün yeniden suyunuzu ilave edin dilediğiniz şekil yapıp yiyebilirsinizz kesinlikle kokmaz cok av etini koku yüzünden telef ettik ;) ;)
-
Öncelik olarak çulluk etini mi tercih edersiniz ördek etini mi?
-
Ördek eti kötü değildir.Çamurcun ya da fiyu yemiyenler bunu söyleyebilir acaba hep yanlış pişirme yöntemi ile yeşil mi yemişler? Ördek eti portakal ya da erikle marine edilir ve yahut soslanırsa ve pişirmeyi de bilirseniz en lezzetli etlerdendir. Tabi ki bıldırcın ya da keklik gibi değil ama çok da uzak değil bence. Elbette ağız tadı bu beğenmeyen de olabilir ama keyifle yemeyeceğim hayvanı ben avlamam şahsen.
-
KARDEŞİM ÖRDEK ETİNİ YE. HER KUŞL GİBİ PİŞİRME ŞEKLİNİ İYİ BECER PARMAKLARINI YERSİN
ÖRDEK ETİ. ASLA BOL ATEŞDE PİŞİRME. KISIK ATEŞDE MÜMKÜNSE SOBA ÜSTÜNDE PİŞİR. İYİCE SUDA BEKLET KANI AKSIN SONRA 2 KERE KAYNAT VE PİS SUYUNU DÖK ETİ SICAK SU İLE YIKA PİS SU KOKUSU GİDER. EN SON AZ SU İLE PİŞİRMÖEYE DEVAM ET 3.SUDA AMA AZ SU KOY. SU BİTTTİKDENM SONRA ZEYTİN YAĞINI KOY. KISIK ATEŞDE GÜZELCE KIZART ÖRDEĞİ. İYİCE KIVAMINI ALDIKTAN SONRA TUZ-PUL BİBER- KEKİK -KARABİBER- SARIMSAK KOY (7-8 DİŞ).. SONRA İÇİNE BİBE R SOĞAN KOY İYİCE ERİDİKTEN SONRA BUNLARDA DOMATES KOY İÇİNE ERİYENE KADAR PİŞİR. TEKRER TUZ-KEKİK-PUL BİBER-KARABİBER EKLE. İYİCE ERİDEKTEN SORNA DOMATES .. ARTIK GÖRÜNTÜSÜ ZATEN BENİ YEEEE BENİ YEEE DİCEKTİR
-
Yeşil ve Behri iyidir.
-
Ördeğin hiç kokusunun olmadığı bir dönem şimdilerde, basit bir tarif deneyin.
Ördeği tulum çıkartıp 4-5 parçaya bölün hatta 2-3 ördeği bu şekilde yapabilirsiniz.
Güveç de yapılması etini daha yumuşak yapacaktır.
Parçalara böldüğümüz ördekleri güvece koyuyoruz.1 bardak sıvı yağ ve etlerin üzeri kapanıncaya kadar su dolduruyoruz.3 baş bütün soğan 2 diş sarımsak atıp kısık ateş de suyu çekinceye kadar pişiriyoruz.Sonuç yumuşacık tel tel ayrılan bir et oluyor.Koku zaten hiç olmuyor.
Ördekleri bir gün dondurucu da bekletip çıkarttıkdan sonra yapınız.
-
fotografları netten indirdim
bi ara 3 adet ördek eti ile
resimlerdeki gibi SAC KÖMBESİ yaptırdım
ördek etini ZIRH altında kıyma yapıp içerisine
pul biber, kara biber, tuz, zeytinyagı, salça ve orantılı olacak şekilde kuru sogan
sonra SAC içerisine yerleştirip KOZA veya SOYA ÇUBUGUNDA Pişirilecek
Yanına Ayran veya acılı Şalgam ^-^ Afiyet olsun
(http://1.1m.yt/DM1wZnH.jpg) (http://1.1m.yt/DM1wZnH.jpg)
(http://2.1m.yt/8I6qQ14.jpg) (http://2.1m.yt/8I6qQ14.jpg)
-
önce sırkelı suya yatır kanı cıkasın sonra yarım kuru sogan rendele ve ördegın üzerıne soganın suyunu sık ver fırına yada mangal yanına kozde bıber,domates ve sarımsak offffff yede ye. :)
-
Birde bunu denemelisiniz derim ;)
https://youtu.be/hO2UXy9BdTY
-
Cenk Bey tebrik ediyorum. Güzel çalışma.
-
cenk bey teşekkür ederim çok güzel tarif ettiniz
elinize ağzınıza sağlık sağ olun yimiş kadar olduk...
-
Bol tereyağıyla soğannla kavur kavrulurken içine üç beş damla limon damlat mükemmel oluyo