TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU

AVCILIK, AVLANMA METODLARI, DOĞADA YAŞAM BİLGİLERİ VE AV KÜLTÜRÜ => AV YEMEKLERİ => Konuyu başlatan: Gürkan KAYA - 29 Nisan 2011, 14:50:19

Başlık: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Gürkan KAYA - 29 Nisan 2011, 14:50:19
bakıyorumda ördeğin adı bile geçmemiş yorumlarda.gerçekten bu kadar önemsiz bir eti mi var?
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Abdulkadir DOĞRU - 29 Nisan 2011, 15:04:51
   Gürkan bey eti siyah tadsız ve karttır hepsi kastır kimse ördeği eti için avlamaz ve kimse yemez zor bir av olması çekicilik kazandırır suda avlandığı için avlanır. ::) ::) ::) ::) ::) ::)
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Emrah GİRGİN - 29 Nisan 2011, 15:46:37
   Gürkan bey eti siyah tadsız ve karttır hepsi kastır kimse ördeği eti için avlamaz ve kimse yemez zor bir av olması çekicilik kazandırır suda avlandığı için avlanır. ::) ::) ::) ::) ::) ::)
abi gerçektenmi?valla ben yemedimde böyle tadsız olduğunuda bilmiyordum ya merak ediyordum hep :D
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: İlhan GÖKCEN - 29 Nisan 2011, 16:08:25
gürkan bey ben öldürmek için avlanmıyom etini sevdimden bence güzel eti var yapmasını bilirsen yemiyecem hayvanı vurmam zevk olsundiye.can almak zordur

(http://i51.tinypic.com/a5kx5.jpg)
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Tolga KESKİN - 29 Nisan 2011, 18:00:50
Portakallı ördek filan hikaye mi yani :)
Henüz hiç ördek eti yemedim;tadını bilmiyorum.
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Zafer YOLDAŞ - 29 Nisan 2011, 18:04:35
yemeğini yaparken içine elma koyarsanız çamur kokusunu alır ve bir nebze daha tatlı olur..
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Ulvi ŞAFAK - 29 Nisan 2011, 18:14:37
Birileri ördekmi dedi hem vurmasını hemde yemesini severim kavurması olsun yahnisi olsun yeterki yeşil ve mıkır olsun ..fiyolar, kıllar sizin olsun ..
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Ümit TOPKAYA - 29 Nisan 2011, 18:25:22
Abdülkadir Bey herhalde hiç yeşilbaş vurmadınız.Kart ve tatsız demişsiniz.Gerçi zevkler ve renkler tartışılmaz ama.Biraz Haksızlık etmişsiniz
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Barış CENGİZ - 29 Nisan 2011, 18:37:20
Biz güveçte yapıyoruz yanlız tüyünü yolmak yerine tulum çıkartıyoruz.Güveçin içine atılan soslarda kokusunu gideriyor yapmasını bildikten sonra bence çok lezzetli oluyor.Tabi herkesin damak tadıda farklıdır saygı duyarım ben her gün olsa yerim  :D
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Osman DÖŞLER - 29 Nisan 2011, 19:09:03
Ördeğin eti siyah değildir, Kodobay.
Yapmasını bilirsen enfestir.
Çamurcun,tıkrık ın lezzeti hele şeker gibidir.
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Mücahit ÖZEL - 29 Nisan 2011, 19:16:07
ördek eti yapmasını bildikten sonra çok lezzetlidir...haslanıp  yağda kavurması çok güzel oluyo tavsiye ederim ...özellikle tıkır tabir edilenin lezzeti  bi başka oluyo...
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Mehmet TUĞSAL - 29 Nisan 2011, 20:36:41
ördeği vaktinde vuracaksın bekletmeden av yerinde temizleyeceksin işini iyi yapan bir aşcı bu ördek etini yapacak parmaklarını yersin,  misafir olun fabrikamızada aşcımız ın elinden yiyin ördek etini,
ördek etini çok temiz yıkayacaksın ama suda bekletmeyeceksin kanı tamamen çekilmeyecekki lezeti olsun
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Gürkan KAYA - 30 Nisan 2011, 01:44:54
herkese yorumları için teşekkürler ben bu konu başlığı altında açılan butun yorumları tek tek okudum.sonuc olarak kötü av hayvanı yok,kötü aşçı var :) bu kanıya vardım.
sıralmada şöyle sanırım.
1-bıldırcın
2-keklik
3-çulluk
4-tavşan
5-sülün(erkek)
6-ördek

keşke geyik ve dağ keçisi vs içinde yorum yapılsa...
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Ş.Burak SEZER - 30 Nisan 2011, 04:11:35
Deniz ördekleri, (dalıcı gruba giren bazı ördekler ) elmabaş, patka gibi beslenme aralığında balık bulunan çoğu ördekte kokuya rastlıyoruz.Ayrıca uzun bir süre gölden dışarı çıkmayan ördeklerde de kokuya rastlayabiliriz.
Bana göre lezzet bakımından çamurcun (bazı bölgelerde budan, bazı bölgelerde piç ördek diye de anılır) ilk sırada gelir.Yosun ve ot ağırlıklı beslenen fiyo, kılkuyruk, yeşil, ger ve sakarmeke de lezzet bakımından fena değildir.

Tabiki ne kadar iyi olursa olsun sonuç pişirme şekline bağlı oluyor.
Pişirme ile ilgili benim kullandığım birkaç püf nokta.. Denemenizi tavsiye ederim ;)

Öncelikle hangi av hayvanı olursa olsun pişirilmeden önce kesinlikle bol sirke ile haşlanmalıdır.Haşlama sırasında sirke hem eti yumuşatır hemde kokuyu alır.Haşlama sırasında oluşan köpük de sürekli temizlenmelidir.Eğer mümkünse haşlama suyu değiştirilip sıcak su ilavesi ile birkaç kez haşlanmalıdır.

Et eğer ızgara değil de tencerede pişecekse kırmızı biber salçası ve sarmısak hem tat hemde koku olarak güzel bir etki bırakır.Eğer fırına sürülecekse zeytinyağı, sirke, çok az da yoğurt ilavesiyle soslanarak fırına sürülmelidir.Yoğurt burada etin homojen olarak kızarmasını sağlar.

Eğer ızgarada pişirilecekse pişirmeden önce sirke,sarmısak, zeytinyağı ile salamura yapılıp yaklaşık bir saat kadar bekletilmelidir.Daha sonra yağ bakımında doymuş bir ızgaraya atılmalıdır.

Bu arada sirke olarak ELMA sirkesini tavsiye ederim ;)
Şimdiden afiyet olsun..

(http://i56.tinypic.com/34iqwbq.jpg)
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Mehmet TUĞSAL - 30 Nisan 2011, 08:42:22
herkese yorumları için teşekkürler ben bu konu başlığı altında açılan butun yorumları tek tek okudum.sonuc olarak kötü av hayvanı yok,kötü aşçı var :) bu kanıya vardım.
sıralmada şöyle sanırım.
1-bıldırcın
2-keklik
3-çulluk
4-tavşan
5-sülün(erkek)
6-ördek

keşke geyik ve dağ keçisi vs içinde yorum yapılsa...
ayıp ettin kardeşim berçelan yaylasına  çıkarsın en az 3 en fazla 5 gün yaylanın dağlarında konaklarsın ya 36 cal yada kaleşlikof bir tüfek olmalı tabi yivli herhangi bir  tüfek de olur muhakkak keçiyi vurursun eğer orda yapacaksan ne alla yok indirmek istrsen  işin baya zor
ben  dağda yapılaçak mış gibi anlatayım size keçi güzelce soyulup  temizlenir  doğranır.doğranan parcalar tuzlanır keçi postu da iç kısmı temizlenir  gerekirse yıkanır  sonra o etler o posta sarılır  bohca yapılır  yani yerde 30/40 cm çukur acılır o post cukura yerleştirilir  sonrada üzerinde olabildiğince büyük bir ateş yakılır ve ateş sürekli beslenir 3 saat sonra ateş kendiliğinden sönmeye bırakılır post çukurdan cıkarılır etler kamikten dökülmeye başlar ömrünüz boyunca bir daha hiç bir  yemek size lezzet vermez  tat alamazsınız
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Hasan AKSU - 30 Nisan 2011, 09:37:48
ağzının tadını bilmeyenlerde varmış, yemeyeceğim avıda vurmam.
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Gürkan KAYA - 01 Mayıs 2011, 03:52:16
ayıp ettin kardeşim berçelan yaylasına  çıkarsın en az 3 en fazla 5 gün yaylanın dağlarında konaklarsın ya 36 cal yada kaleşlikof bir tüfek olmalı tabi yivli herhangi bir  tüfek de olur muhakkak keçiyi vurursun eğer orda yapacaksan ne alla yok indirmek istrsen  işin baya zor
ben  dağda yapılaçak mış gibi anlatayım size keçi güzelce soyulup  temizlenir  doğranır.doğranan parcalar tuzlanır keçi postu da iç kısmı temizlenir  gerekirse yıkanır  sonra o etler o posta sarılır  bohca yapılır  yani yerde 30/40 cm çukur acılır o post cukura yerleştirilir  sonrada üzerinde olabildiğince büyük bir ateş yakılır ve ateş sürekli beslenir 3 saat sonra ateş kendiliğinden sönmeye bırakılır post çukurdan cıkarılır etler kamikten dökülmeye başlar ömrünüz boyunca bir daha hiç bir  yemek size lezzet vermez  tat alamazsınız
mehmet abi bu bana yaptığın bi kötülük sanırım.bi avcı olalım deik kesenin ğzı açıldı kapanmıyo şimdi de keçi peşine koşcaz sanıım:) bu dediğini normal keçiyle yapsak olmaz mı :) mutlaka denemem lazım
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Soner EKER - 01 Mayıs 2011, 10:14:16
  Güzel pişirildiğinde özellikle kırmızı ayaklı ördekler çok lezzetlidir ama benim en sevdiğim mıkırdak(behri) dediğimiz ufak ördeklerdir.

(http://i55.tinypic.com/2vb3eoy.jpg)

(http://i51.tinypic.com/vwtw1t.jpg)
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Mustafa KARDEŞ - 01 Mayıs 2011, 11:41:46
ördek lezzetsizmi dediniz :P
soğanlı yahnisini çoook severim, mükemmel olur.

yalnız bazen azmakçı tabir edilenler kokabilir.
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Mehmet TUĞSAL - 03 Mayıs 2011, 13:57:38
mehmet abi bu bana yaptığın bi kötülük sanırım.bi avcı olalım deik kesenin ğzı açıldı kapanmıyo şimdi de keçi peşine koşcaz sanıım:) bu dediğini normal keçiyle yapsak olmaz mı :) mutlaka denemem lazım
valla normal keçi ile olurmu bilmem ama dağ koyunu ve yaban keçisi ile harika oluyor haberin olsun
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Serkan ERTENLİCE - 03 Mayıs 2011, 17:16:05
ördeği vuracaksın vereceksin bizim Devlete terbiyeliyecek 2 tike ördek eti 1 tike kuyruk şişe düzecek bekliyeceksin kızarmasını sonra közde pişmiş acı biberle Allah ne verdiyse yiyeceksin.
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Devlet COŞKUN - 03 Mayıs 2011, 20:45:16
gaziantep deyince....et yemekleri bizim işimiz,ördek eti de süper olur....kim demiş çamur kokar diye verin elime 6 ördek ne kebap yaparım biliyormusunuz...kebap dedimde aklım geldi ilk kebabı ben buldum...:):):)eti güzelce nar çubuğuna düzdüm sonra közde bişirdim,arkadaşlarla hep beraber yedik, süper oldu arkadaşlar sordu bu ne usta dieeeeee et dedim adı ne dediler siz yeyin SEBAP tır dedim,o günden bu güne halk dilinde sebap sebap diye diye bu güne KEBAP oldu bende olsun anasını satayım dedim,deyiş o deyiş patladı gitti....
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Gökhan KAN - 30 Ocak 2012, 23:08:36
ördek avı zor bir avdır GÜRKAN herkesin maçası yemez. önce gıdecegın yere göre erken kalkacaksın sabah ezanına 1 saat kala av sahasında olacaksın mührelerini sereceksin.
işin zor kısmı burdan sonra başlıyor ya suyun için de bekliyecek sin yada kayıgın için de SAAT LERCE hareketsiz kalmak sogukta ayazda herkesin harcı deyil.
hadi bunları yaptın birde ördegi cagarmak var. yani düdük öttürmek buda herkesin harcı deyil. hadi bunuda yaptın diyelim ördeyİ herkes  VURAMAZ..
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: musa karakuşçu - 31 Ocak 2012, 10:23:19
ördek eti süperdir,,yapablirsen,, kokmeyan yaban hayvanı hemen hemen yoktur kimininki ağır kiminin ki hafifi kokar,hepsinin kendine özgü kokuları vardır,,bu kokular mevsimlere görede farklılık gösteiri sezonun ilk açıldığında vurulan ördekle son zmanındaki ördeğin olsun tavşanın olsun kekliğin olsun kokulaırda tadlarıda farklılık göterir sezon sonuna doğru lezzetlenir ve kokusu azalır.. yani ördek yenir beceren etini yumaşabilir her ördeğin eti aynı değldir,,ben yeşilbaşı severim ve yerim... ayrıca yemeyecin ava ateş etmek iyideğildri domuz hariç...
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: İsmail TUNCER - 31 Ocak 2012, 20:54:51
Yeşilbaş ve dişisi,küçük ördek(pulim veyaçamurcun),Çıtır(tıkır)en lezzetli ördeklerdir.Diğer türler nispeten kokabilir.(Birde yeşilbaş şubattan sonra yeşil yediği için kokabilir).ördeği haşlayıp kaba etine çatal batacak kadar pişir.suyunu at.etini tereyağı ve sıvı yağı karışımında parçalayıp kavur, pirinç plavının üzerine servis et.Afiyet olsun.Sevgiler.
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Suat ÇALIŞKAN - 31 Ocak 2012, 21:38:14
Tıkır ve küçük ördek en başta olmak üzere harika olur.Bıldırcın gibi.Sadece dalıcı ördeklerde biraz koku olur.Onlarıda sirkeli suda beklettim mi mis gibi olur.ne koku kalır ne bişey.
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: N.Yıldız SÜKAN - 31 Ocak 2012, 21:55:40
İş bilenin kılıç kuşananın derler. Av etlerinin her birinin ayrı ayrı lezzetleri vardır. Hele ördeğin her çeşidinin nasıl yapılacağının, kiminin içinde olan batak kokusunun nasıl yok edileceğinin iyi bilinmesi gerekir. YABAN TV de çıkrıkcın,yağmurcun, küçük behri, yeşilbaşlarında bozlarında hem fırında, hem yahnisi, hem de kavurmasının tariflerini yapmıştım.
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: musa karakuşçu - 01 Şubat 2012, 23:08:27
yıldız abla bir yaban tv sevmez olarak izlemediğim için tarifinide izlememişim...
 bi yeşilbaş tarifi verirsen çok sevinirim..
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Ahmet ÖZTÜRK - 02 Şubat 2012, 00:38:01
biz daima mantısını yaparız,süper oluyor..kayseri mantı tipi değil ama..
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Birol DALAK - 02 Şubat 2012, 11:56:54
ördeği yapmasını bilmek lazım annemin yaptığında bumu dedim met ettikleri ördek eti.sonra yengemin yaptığını hımmm güzelmiş şimdi anladım ördek etini dedim. bu eti bilip devamlı yapan biri olacak ki o zaman çok güzel oluyor.
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Hakan AKMAN - 02 Şubat 2012, 14:38:39
bütün av etleri iyi marine edilirse süperdir..
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Hakan AKMAN - 02 Şubat 2012, 14:43:00
birşey daha ekleyeyim her tür hayvanın dişisiniin ve 1 yaşına kadar olan genç bireylerinin eti daha lezzetli olur..yeşilin dişisinin ve çamurcun behrinin eti yağlı ördekler grubuna girdiği için daha güzeldir unutulmamalıdırki etin lezzetini o etin yağı verir...
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Cüneyt BORA - 03 Şubat 2014, 18:21:21
Şuan marine ettim bekliyorum 2 saat sonra olacak inşallah güzel bir kavurma  :D
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Ümit TAŞER - 03 Şubat 2014, 18:26:14
Ördek bence en güzel yarımm saat kadar haşladıktan sonra fırında salçalı sosu üzerine sürerek içine de iç pilav yaparak seviyorum (salçalı sos=kekik, kırmızı biber, azıcık kimyon, karabiber,salça ve biraz su)
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Özer SELÇUK - 03 Şubat 2014, 18:57:40
Yenmezmi ya ördek eti .düdüklü de haşla sonra 1 damla yağda kızart enfes tadı var. Çamur kokmaması için  vurduktan sonra eve gelmeden orada bagırsaklarını ve içini çıkarıyorum.eve geldiğimde ette koku gelmiyor
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Mehmet SULTAN - 08 Kasım 2014, 00:13:17
Ördek eti kimine göre lezzetsiz kimine göre lezzetlididr. Etinin kokması kısmen doğrudur fakat her cins için geçerli değildir. Kaz türleri ve bir kısım ördek gölde beslenmez. Daha çok ekin ve mısır tarlalarında beslenir. Korunmak amaçlı suda dinlenir.

Her ne cins olursa olsun iyi marine edilirse çok lezzetli olur. Ben genellikle evde pişirmem ördeği. Tüylerini yolar.. ateşte ütüler.. içini temizledikten sonra mangal yakarım. Sadece tuzlayıp parçalar halinde mangala yatırırım. En kötü kokuyor dediğiniz ördek bile açık havada mangalda lokum gibi yenir. Yanınızda pul biber ve çok az salça varsa...biraz da tereyağı sürün.. bakın bakalım değme kuzular yanından geçebiliyor mu...

Mangalda ördeği yaparsanız tadında hafif bir mayhoşluk sezebilirsiniz. İşte ördeğin gerçek tadıdır o..... Rastgele
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Yiğit BAŞARAN - 04 Ocak 2016, 00:47:58
Dünyadaki en organik et için bu kadar yenmez denmesi çok enteresan. Düdüklü tencerede soğan limon sirkeyle haşla ondan sonra üzerni yoğurtla yağla fırına at sadece kızarana kadar çıkart bi bak kokuyormu
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Muhammet YENER - 04 Ocak 2016, 04:12:32
Ördeği vurunca ölsün veya ölmesin hemen kesip kanı akacak şekilde ayağından yüksekçe bir yere asmayı deneyin. Eğer bir koku varsa çoğu zaman av içinde pıhtılaşan kandan gelir. Kanı akmış ve içinde kalmış ördeğin etinin rengi bile farklı olur. Bu şekilde yaptıktan sonra dahi kokuyorsa bir kez haşlayıp suyunu dökmek yeterli olur. Sonrasında nasıl isteniyorsa o şekilde hazırlanabilir..
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Ömer YAVŞAN - 04 Ocak 2016, 08:38:26
Arkadaşlar kokuyu gidermenin en etkili yolu vurduğunuz av hayvanınızı  ne olursa olsun
Önce tencere veya düdüklüye atın içine hiç bisey koymadan haşlayın bir müddet suyun içerisinde su kaynadık dan sonra
o suyu dökün yeniden suyunuzu ilave edin dilediğiniz şekil yapıp yiyebilirsinizz kesinlikle kokmaz cok av etini koku yüzünden telef ettik ;) ;)
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Gökhan AKDOĞAN - 04 Ocak 2016, 08:50:43
Öncelik olarak çulluk etini mi tercih edersiniz ördek etini mi?
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Gökay KARADUMAN - 04 Ocak 2016, 13:38:16
Ördek eti kötü değildir.Çamurcun ya da fiyu yemiyenler bunu söyleyebilir acaba hep yanlış pişirme yöntemi ile yeşil mi yemişler? Ördek eti portakal ya da erikle marine edilir ve yahut soslanırsa ve pişirmeyi de bilirseniz en lezzetli etlerdendir. Tabi ki bıldırcın ya da keklik gibi değil ama çok da uzak değil bence. Elbette ağız tadı bu beğenmeyen de olabilir ama keyifle yemeyeceğim hayvanı ben avlamam şahsen.
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Adem KOCA - 04 Ocak 2016, 13:52:14
KARDEŞİM ÖRDEK ETİNİ YE. HER KUŞL GİBİ  PİŞİRME ŞEKLİNİ İYİ BECER  PARMAKLARINI YERSİN
 ÖRDEK ETİ. ASLA  BOL ATEŞDE PİŞİRME. KISIK ATEŞDE MÜMKÜNSE SOBA ÜSTÜNDE PİŞİR.  İYİCE SUDA BEKLET KANI AKSIN SONRA 2 KERE KAYNAT VE PİS SUYUNU DÖK  ETİ SICAK SU İLE YIKA PİS SU KOKUSU GİDER. EN SON AZ SU İLE PİŞİRMÖEYE DEVAM ET 3.SUDA AMA AZ SU KOY. SU BİTTTİKDENM SONRA ZEYTİN YAĞINI KOY. KISIK ATEŞDE GÜZELCE KIZART ÖRDEĞİ.  İYİCE KIVAMINI ALDIKTAN SONRA TUZ-PUL BİBER- KEKİK -KARABİBER- SARIMSAK KOY (7-8 DİŞ)..   SONRA İÇİNE BİBE R SOĞAN KOY İYİCE ERİDİKTEN SONRA BUNLARDA DOMATES KOY İÇİNE  ERİYENE KADAR PİŞİR. TEKRER TUZ-KEKİK-PUL BİBER-KARABİBER EKLE. İYİCE ERİDEKTEN SORNA DOMATES ..  ARTIK GÖRÜNTÜSÜ ZATEN BENİ YEEEE BENİ YEEE DİCEKTİR
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Y.Bozkurt ÇINAR - 04 Ocak 2016, 15:01:53
Yeşil ve Behri iyidir.
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Erdem BOZKURT - 04 Ocak 2016, 16:06:05
Ördeğin hiç kokusunun olmadığı bir dönem şimdilerde, basit bir tarif deneyin.
Ördeği tulum çıkartıp 4-5 parçaya bölün hatta 2-3 ördeği bu şekilde yapabilirsiniz.
Güveç de yapılması etini daha yumuşak yapacaktır.
Parçalara böldüğümüz ördekleri güvece koyuyoruz.1 bardak sıvı yağ ve etlerin üzeri kapanıncaya kadar su dolduruyoruz.3 baş bütün soğan 2 diş sarımsak atıp kısık ateş de suyu çekinceye kadar pişiriyoruz.Sonuç yumuşacık tel tel ayrılan bir et oluyor.Koku zaten hiç olmuyor.

Ördekleri bir gün dondurucu da bekletip çıkarttıkdan sonra yapınız.
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN - 04 Ocak 2016, 16:43:42
fotografları netten indirdim
bi ara 3 adet ördek eti ile
resimlerdeki gibi SAC KÖMBESİ yaptırdım

ördek etini ZIRH altında kıyma yapıp içerisine
pul biber, kara biber, tuz, zeytinyagı, salça ve orantılı olacak şekilde kuru sogan
sonra SAC içerisine yerleştirip KOZA veya SOYA ÇUBUGUNDA Pişirilecek
Yanına Ayran veya acılı Şalgam   ^-^ Afiyet olsun

(http://1.1m.yt/DM1wZnH.jpg) (http://1.1m.yt/DM1wZnH.jpg)

(http://2.1m.yt/8I6qQ14.jpg) (http://2.1m.yt/8I6qQ14.jpg)
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: H.İbrahim ŞİMŞEK - 04 Ocak 2016, 18:15:55
önce sırkelı suya yatır kanı cıkasın sonra yarım kuru sogan rendele ve ördegın üzerıne  soganın suyunu sık ver fırına yada mangal yanına kozde bıber,domates ve sarımsak  offffff yede ye. :)
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Cenk ALTINTAŞ - 10 Aralık 2016, 01:01:06
Birde bunu denemelisiniz derim  ;)
https://youtu.be/hO2UXy9BdTY
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Halit YILDIRIM - 10 Aralık 2016, 10:26:48
Cenk Bey tebrik ediyorum. Güzel çalışma.
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Mustafa OCAK 16 - 10 Aralık 2016, 11:00:14
cenk bey teşekkür ederim çok güzel tarif ettiniz
elinize ağzınıza sağlık sağ olun yimiş kadar olduk...
Başlık: Ynt: ÖRDEK ETİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YOK MU?
Gönderen: Fatih AKAY - 31 Aralık 2017, 21:00:45
Bol tereyağıyla soğannla kavur kavrulurken içine üç beş damla limon damlat mükemmel oluyo