TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU

AVCILIK, AVLANMA METODLARI, DOĞADA YAŞAM BİLGİLERİ VE AV KÜLTÜRÜ => AV YEMEKLERİ => Konuyu başlatan: ERSİN KARA - 04 Şubat 2014, 16:17:07

Başlık: FIRINDA ÇULLUK...
Gönderen: ERSİN KARA - 04 Şubat 2014, 16:17:07
MALZEMELER...

ÖZENLE VURULMUŞ ÇULLUK
2 ADET PATATES
1 ADET SOĞAN
TEREYAĞ
KIRMIZI BİBER
KARABİBER
KÖRİ
TUZ

SOYULUP KÜP KÜP DOĞRANMIŞ PATATESLER BİR KABIN İÇİNDE TUZ,KÖRİ,KARABİBER ve KIRMIZI BİBER İLE

HARMANLANIR.DAHA SONRA YAĞLANMIŞ OLAN FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜLÜR.YUVARLAK OLARAK KESİLEN

SOĞANLAR PATATESLERİN ÜZERİNE DİZİLİR.İSTEĞE GÖRE YEŞİL BİBERDE KOYULABİLİR.ÇULLUKLAR TEPSİYE

KOYULUR ve ÜZERİNE BİRAZ TUZ,KÖRİ,KARABİBER ve KIRMIZI BİBER SERPİLİR.BİRAZDA TEREYAĞ KOYULUR ve

230 DERECEDE 45 DAKİKA PİŞİRİLİR.DAHA SONRA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

(http://i61.tinypic.com/2ni86l1.jpg)

(http://i61.tinypic.com/zkpc06.jpg)
Başlık: Ynt: FIRINDA ÇULLUK...
Gönderen: Zati AKSU - 25 Şubat 2017, 09:14:54
Bunu mutlaka yapıcam bu sene çulluk da şansım iyi gitti 3 tanesini fırında ağlatıcam  :D