TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU

AVCILIK, AVLANMA METODLARI, DOĞADA YAŞAM BİLGİLERİ VE AV KÜLTÜRÜ => AV YEMEKLERİ => Konuyu başlatan: Mustafa SARI - 23 Mayıs 2008, 18:58:43

Başlık: KAPAKLI SACDA HAMSİ
Gönderen: Mustafa SARI - 23 Mayıs 2008, 18:58:43
Balıkseven avcı dostlar; hamsiyi pratik olarak temizlemeyi bilenler için, kolay ve güzel bir balık yemeği tavsiye ederim. Heleki av öncesi akşamından tarifi hazırlayıp, avda yaktığınız ateşin üstüne sacı atıverince 20 dakikada yemek hazır demektir. (Sacınız kapaklı olacak)

-Yeteri kadar hamsi alınarak, kılçığıda alınmak kaydıyla temizlenir. Yıkanarak süzülür.
-Bir kaba alınan balığımızın tuzu, tercihe göre kimyonu biberi vs ile birkaç yemek kaşığı sıvıyağ ilave edilir.
-Sacımızın içerisine orta noktadan başlanarak, sac olduğu yerde azar azar dönderilerek dizilir.(balığı farklı yere koyacağımıza, lazlara has kıvrak zekaya uyan, sacı çevirme metodunu uygulayın)  :)
-Bir sıra halinde sac dolunca, belediyenin müsade ettiği kadar balık üstüne kat çıkabilirsiniz. ;)
-Odun ateşine koymadan istediğiniz kadar soğanı iri halka halinde üstüne doğrayın.
-1 Çay bardağı su koyun.
-Kapağını kapatıp verin ateşe.
-Afiyet şeker olsun. O0
(http://img359.imageshack.us/img359/839/resi013hp8.jpg)    
Başlık: Ynt: KAPAKLI SACDA HAMSİ
Gönderen: Volkan YAMAN - 30 Mayıs 2008, 17:47:51
 Paylaşım için teşekürler ...
 Afiyet bal şeker olsun ...
Başlık: Ynt: KAPAKLI SACDA HAMSİ
Gönderen: hunter22vt - 30 Mayıs 2008, 17:55:38
sayın mustafa sarı kardeş;
emeğin ve tarifin için sonsuz şükranlarımı arz ederim.

bende çok denerim ama bunu ilk kez sizden gördüm mutlaka deneyecem.

salça ve domatez girmemiş dikkatimi çekti sadece tuz ve baharat,limon da dilimlense??? ne dersiniz soğanlara arkadaş,

saygılar...