440 sınıfı çelikler 440a 440b 440c ve modlu 440c gibi çeşitli çeliklerden oluşur. aralarında alaşım farklılıkları başta olmak üzere bu çeliklerden yapılan bıçakların ağız tutuşu ve dayanımı, sertlik, tokluk dereceleri vs. farklıdır. kendimce sıralayacak olursam kalite bakımından:
n690co(modlu 440c) > n695(modlu 440c) > 440c > 440b >440a şeklinde sıralanabilir.
440a ve 440b genellikle piyasa bıçaklarında kullanılır. diğer isimlendirilmeleri ise T5 ve T7dir. yatağan, bursa, sivas ve sürmene bıçaklarının üretimi bu çeliklerden yapılır. sertlik ortalamaları 55-57 hrc civarıdır. eğer bilemeyi masatla yapıyorsanız, mutfak ve kasap bıçaklarında tercih edilebilecek çelik türleridir. ama av ve doğa bıçakları için 440c ve üzeri çok daha uygun olacaktır.