TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU

AVCILIK, AVLANMA METODLARI, DOĞADA YAŞAM BİLGİLERİ VE AV KÜLTÜRÜ => AV YEMEKLERİ => Konuyu başlatan: Mutlu YAĞMUR - 21 Temmuz 2015, 22:58:28

Başlık: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Mutlu YAĞMUR - 21 Temmuz 2015, 22:58:28
Mrb forum uyeleri sizlerden tavsan en iyi nasil yenir nasil bir tarif tavsiye edersiniz en iyi etinden nasil tat aliriz bilgilerinizi tecrubelerinizi anlatiniz
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Berkay TOPUZ - 21 Temmuz 2015, 23:15:37
Tavşan avını ne kadar cok seviyorsam,yemeğinide okadar cok severim.Bence en güzeli toprak tencerede güveçi olur sarımsak,biber,domates ile gayet lezzetli olur :)
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Hakan ATASOY - 21 Temmuz 2015, 23:30:26
Etini önce güzelce sarımsak soğan biber baharat vs. ile terbiye edip mangala atlmalı.Pişer pişmez hemen sıcak sıcak yemek lazım.  ;D
O0
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Adem KARACAN - 21 Temmuz 2015, 23:45:31
Tandirda kaynadiktan sonra o kanlı suyu döküp sıcak suyla yıkadıktan sonra koyunun eritilmiş   iç yağı katıp bir gün tandirin kozunde kaynadiktan sonra yiyoruz. Ama bu işlem evde olmaz.
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Şakir ÜNAL - 21 Temmuz 2015, 23:58:40
Tavşanı güzel temizleyip doğradıktan sonra tencereye koyup etleri kapatacak şekilde su doldurup kısık ateşte kaynatın su kaynamaya başlayınca o suyu döküp aynı işlemi yenileyin yine kaynamaya başlayınca o ikinci suyunu da dökün ve suyunu iyice süzdükten sonra yağda güzelce kavurun daha sonra biberini sarımsağını ve en son domatesinide ilave edip iyice pişirdikten sonra servise hazır.Biz birçok yöntem denedik en güzel böyle oluyor bence...
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Yavuz YILDIZ - 22 Temmuz 2015, 00:04:41
biz köyde vurduk mu ekmek fırınında çevirme yapardık kuzu çevirme gibi çok lezzetli olur tencerede tavada yapıldımı içinede soğan filan konunca tadı kayboluyor
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Ahmet KARA - 22 Temmuz 2015, 00:27:41
Tavşanda et kemikten ayrılıp,kuşbaşı doğrandıktan sonra yaklaşık bir gün suda beklesin yeter.Sonra her türlü yemeği,kavurması harika olur:))
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Tevfik GÜN - 22 Temmuz 2015, 00:51:58
Eğer  tavşan etinin kokusundan rahatsız oluyorsanız ki ben çok rahatsız oluyorum yaklaşık bir saat sirkeli suda bekletip daha sonra yahnisini yaparak afiyetle tüketebilirsiniz.sirkeli suda bekletmek keklik eti  içinde geçerli(boşaltım sistemi zedelenmiş bir keklikte hakkaten iyi kokar yani) :)
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Turgut ÇETİN - 14 Aralık 2015, 21:17:46
Islatıp bir gün beklemiş tavşan parçalanarak düdük lüye doldurulur 6 büyük  soğan ,1 baş sarımsak ,4 adet kabukarı soyulmuş domates ve istenilen baharatlar acı biber ve 250gr tereyağı koyularak  55 dk  kaynatılır.mutlaka deneyin

Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: İsmail METE - 14 Aralık 2015, 22:03:17
Dağdan toplanan meşe odunu yakılır,arabanın arkasından mermer levha çıkarılır,tavşan mermere konmadan önce güzelce yağlanır,pişirme esnasında da belli aralıklarda yağlanır. Pişince de Rahmetli Erol TAŞ sitilinde yenilir :D
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: İbrahim ÖZTÜRK 27 - 14 Aralık 2015, 22:12:27
Tandirda kaynadiktan sonra o kanlı suyu döküp sıcak suyla yıkadıktan sonra koyunun eritilmiş   iç yağı katıp bir gün tandirin kozunde kaynadiktan sonra yiyoruz. Ama bu işlem evde olmaz.
essek etınıde bu ıslemden gecırsen oda lezız olmaz mı av etı dagda guzel olur kısıtlı ımkanl olanaklarla ona lezzet katan muhabbet guzel ınsanlardır gerısı bos
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Yasin ŞAHİN 06 - 14 Aralık 2015, 22:19:16
En az üç kere kaynatip suyu dokmelisiniz sonra ister firinda ister eti parca parca pilav üstü ister sarimsak sogan domatesli yapip yiebilirsiniz ama olmaz sa olmazi enaz 3kere farkli sularda kaynamali ve suyu dokebilirsiniz kullanmayın afiyet olsun ben boyle yedim ilk defa super oldu

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: İbrahim ÖZTÜRK 27 - 14 Aralık 2015, 22:25:07
En az üç kere kaynatip suyu dokmelisiniz sonra ister firinda ister eti parca parca pilav üstü ister sarimsak sogan domatesli yapip yiebilirsiniz ama olmaz sa olmazi enaz 3kere farkli sularda kaynamali ve suyu dokebilirsiniz kullanmayın afiyet olsun ben boyle yedim ilk defa super oldu

Tapatalk kullanılarak gönderildi.
kopyala yapıstır essek etınıde bu ıslemden gecırsen oda lezız olmaz mı av etı dagda guzel olur kısıtlı ımkanl olanaklarla ona lezzet katan muhabbet guzel ınsanlardır gerısı bos
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Selman ÇELEBİ - 14 Aralık 2015, 23:26:35
Kebap yap 1/2 kuyruk Yağı koy
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Selman ÇELEBİ - 14 Aralık 2015, 23:31:00
Eğer tavşanın iç organları patlayıp ete bulaşmış ise TADI bozulur. Eğer Kanı etinden ayırmaz isen TADI bozulur.öbür türlü kebap derim % 50 kuyruk Yağlı kırmızı biber.afiyet oldun
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Selman ÇELEBİ - 14 Aralık 2015, 23:33:30
Kan serin su ile bekletmek ile çıkar gerekirse bir kaç gün et beyazlaşıncaya kadar yoksa yenmez
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Nevzat AYDEMİR - 14 Aralık 2015, 23:41:37
Aç  ken  yenmeli
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Samed KÖKÇÜ - 14 Aralık 2015, 23:45:15
Anneannemden,teyzemden.,annemden öğrendiğim ve bugüne kadar ki tecrubelerimle biraz anlatayim.
Tavsan etini buyukce bir kabin icinde suda icine defne yapragi biraz sirke ve bir iki orta boy soyulmus soğanı atip bekletelim.et kanini salacak iki gun boyunca kanli suyu dokup tekrar su koyup ara ara bu islemib6-7 kez yapalim.et pespembe tavuk eti gibi olacak.
Ondan sonra ben en guzel toprak tencerede bol sarimsakli domatesli biberli tereyagli uzerinede gomlek yagi koyup güvecini yapiyorum.
Bazende kizartmasini.
Hatalarim ve eksiklerim olabilir.Affola


LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Ümit KANAT - 15 Aralık 2015, 00:14:34
Vurması avı çok güzel ama kaç senedir bi etini yemeye alışamadım kendim temizliyorum belki ondandir
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Fatih KARAKOÇ - 15 Aralık 2015, 10:10:44
Herkes kendi damak tadınca anlatmış.ben GAYSERİ azıyla anlatayım  :)
ARABASI corbası afiyet olsun ...ha nasıl yapılır derseniz onun tarifini almalıyım ben vurmakla yükümlüyüm.evdekide onu yapmakla :))

Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Adem ÖZENEN - 15 Aralık 2015, 11:01:34
valla pişirmesinden anlamam ama nasıl yenir derseniz beni de davet edin nasıl yendiğini size göstereyim  ;D ;D ;D ;D ;D
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Serkan OKTAMIŞ - 15 Aralık 2015, 11:01:45
Şİmdi burada uzun uzun anlatmayayım bir tavşanla gelen herkese uygulamalı göstermek isterim :)
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Taşkın GESİLİ - 15 Aralık 2015, 11:01:50
Islatıp bir gün beklemiş tavşan parçalanarak düdük lüye doldurulur 6 büyük  soğan ,1 baş sarımsak ,4 adet kabukarı soyulmuş domates ve istenilen baharatlar acı biber ve 250gr tereyağı koyularak  55 dk  kaynatılır.mutlaka deneyin



Turgut Bey' in tarifinde yapılırsa yersiniz ve daha önceki yediklerinizi neden böyle yapmadık dersiniz.

''Tavşan eti kötüdür kötü kaka kaka yenmez vurmayın yemeyin... :) :) ''
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Yasin ŞAHİN 06 - 15 Aralık 2015, 14:44:30
kopyala yapıstır essek etınıde bu ıslemden gecırsen oda lezız olmaz mı av etı dagda guzel olur kısıtlı ımkanl olanaklarla ona lezzet katan muhabbet guzel ınsanlardır gerısı bos
İbrahim bey konu sahibi dağda kısıtlı imkanlar ile nasıl yapılırdı deseydi sizin söylediğiniz doğru olurdu ama eşşeğin etini ne yaparsanız yapın yinede yenmez . Bakın en iyi nasıl yenir nasıl güzel olur tarifini istemiş herkes şimdiye kadar yediği en güzel etin tarifini paylaşmış o yüzden. Yoksa dağda hemen kekliği kesip tuzsuz baharatsız iki odun köxünün üstedede muhabette hoş sohbetede yemişliğimiz vardır saygılarımla.
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Ömer KARABÖRK - 15 Aralık 2015, 17:53:06
Anadolumuzun köylerinde köylüler tavşan yemeye davet edildiği zaman komşuları sorduklarında onlara tavşan pilavı yemeğe gittik diye böbürlenirlermiş derler..Tavşanı n kefi alındıktan sonra soganla düdüklü de haşlanır sonra tavşan suyundan bol tereyagli bulgur pilavı yapılır tavsanda üzerine Didilir.deneyin bakın pilav tavsa ndan leziz oluyor
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Adem KARACAN - 15 Aralık 2015, 18:41:56
Vurur vurmaz tulum çıkarıp iç organlarını çıkarır. Saçma işlemiş kısımlara çizik atar. Varsa su biraz yıkayıp poşet içine koyarım. Eve geldimmi iyice yıkar parçalar düdüklü ye koyarım düdüklü ottumu indirir. Suyunu döker birkez daha sıcak suyla yıkar. Bir baş soğan bir patates bir çorba kaşığı tereyağı yada kuyruk yağı ve tuz az da su 35 dakika kaynatirim. Sonra mi ?
(http://s28.postimg.cc/wtm50py4t/20151031_154854.jpg) (http://postimage.org/)
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: İbrahim ÖZTÜRK 27 - 15 Aralık 2015, 19:18:03
İbrahim bey konu sahibi dağda kısıtlı imkanlar ile nasıl yapılırdı deseydi sizin söylediğiniz doğru olurdu ama eşşeğin etini ne yaparsanız yapın yinede yenmez . Bakın en iyi nasıl yenir nasıl güzel olur tarifini istemiş herkes şimdiye kadar yediği en güzel etin tarifini paylaşmış o yüzden. Yoksa dağda hemen kekliği kesip tuzsuz baharatsız iki odun köxünün üstedede muhabette hoş sohbetede yemişliğimiz vardır saygılarımla.
yav yasın abı benle ne alıp veremedıgın var ben dagda sevıyorum daha eve bır av getırmedım yersek yıyoruz yemeksek arkadaslara verıyorum hepsı bu
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Kadir TANYILDIZI - 15 Aralık 2015, 19:45:45
Ben tavşan etini şimdiye kadar pek sevmezdim hatta o gün tavşan vurduysam bir hafta tavşana gitmek istemezdim  :)
Bu sene abim bana sacda bi tavşan yaptı zevkle yedik işte tarifi;

Eğer benim gibi tavşanın kokusundan rahatsız oluyorsanız bir gün suda,yemeden önce bir gecede sirkeli suda bekletin ve 2 - 3 saatte bir suyunu değiştirin.
Tavşanı kuşbaşı doğrayın,sacdaki kaynamış suya bol miktarda soğan ve biberi etle birlikte koyun,
Etin pişmesine yakın tuzu ekleyin.Et piştiğinde sacdaki suyun hepsini boşaltın.et,soğan ve bibere yağ (tercihen kuyruk) ekleyin ve iyice kızartın.
Yemeğin hazır olduğunu iyice kızarmış soğan ve biber haber verecektir :)
Domates veya salçayı özellikle katmıyorum zira sulanması pek hoş olmuyor bence :)

Afiyet olsun.
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Yasin ŞAHİN 06 - 15 Aralık 2015, 21:27:51
yav yasın abı benle ne alıp veremedıgın var ben dagda sevıyorum daha eve bır av getırmedım yersek yıyoruz yemeksek arkadaslara verıyorum hepsı bu
Estağfurullah abi ne alıp veremedigim olsun tabi yazi olunca mimik ifade olmuyor sert anlasilabiliyor sen oyle yazinca bende cevaben yazdım yoksa muhabbet dostluk baki

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU - 15 Aralık 2015, 22:12:03
Tavşanı güzel temizleyip doğradıktan sonra tencereye koyup etleri kapatacak şekilde su doldurup kısık ateşte kaynatın su kaynamaya başlayınca o suyu döküp aynı işlemi yenileyin yine kaynamaya başlayınca o ikinci suyunu da dökün ve suyunu iyice süzdükten sonra yağda güzelce kavurun daha sonra biberini sarımsağını ve en son domatesinide ilave edip iyice pişirdikten sonra servise hazır.Biz birçok yöntem denedik en güzel böyle oluyor bence...


Şakir Beyin tarifi en güzel tarif,bizde öyle yapıyoruz...
(http://i.hizliresim.com/aMQRr7.jpg) (http://hizliresim.com/aMQRr7)
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Ersan ARGIÇ - 28 Şubat 2016, 14:15:37
Eski tavşan avcısı abi tavşan kokmasın diye hemen içini boşaltmak gerekir diyor,Bu yıl dağda vurulan tavşanları usta avcı abilerimiz saçta  kavurma yaptı, ben böyle bir lezzet görmedim.Kısacası herşeyi yapmayı bileceksin.Ben kendim o kavurmayı yapmayı denedim yapamadım..
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Abdullah ŞAHİN 07 - 28 Şubat 2016, 16:14:50
MERHABA AVCI DOSTLAR..
Tavşanı temizledikten sonra 5-6 parçaya bölün birkaç kez suda bekletin kanı çıksın o suyu dökün son kez sirkeli suda bekletin bu suyu da dökün ve düdüklü tencerede üzerini örtecek kadar su ilave edip kısık ateşte uzun sürede haşlayın haşlanan tavşanın etini küçük parçalar halinde bölerek kemiğinden ayırın bu etleri tavada eritilmiş tereyağında biraz çevirin.
Haşladığınız tavşanın suyu ile nohutlu,şehriyeli pirinç veya bulgur pilavı pişirin, tereyağında çevirdiğiniz tavşan etlerini bu pilavın üzerine koyup yeyin.
AFİYET OLSUN.
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Fazlı BOZ - 28 Şubat 2016, 20:50:17
Sevgili dostlar güzel paylaşım,değerli avcı ustalarımz mevcut, onlar anlatırsalara daha doyurucu olur.
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Zafer ÖZHAN - 29 Şubat 2016, 15:42:43
Selamlar
Tavşan avcısı değiliz ancak keklik avında denk gelirse vururuz. Vurduğumuz zaman biz tavşan köftesi yaparız. Çullama da deriz. Tavşan eti haşlandıktan sonra kemikten ayrılıp tiftilir. Küçük hamur topaklarının içine birer çilkim konularak yağda kızartılır.
Deneyin çok beğeneceksiniz.
Afiye olsun.
RAST GELSİN (Ama yeni sezonda lütfen  ;) )
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Mehmet AKKUŞ - 29 Şubat 2016, 17:13:31
kanı çıktıktan sonra düdüklüde haşlanır fırında soslanır keklik pilavı ile sofraya gelir.Muhabbet ile yenir :)
(http://s10.postimg.cc/hsyovr2h5/IMG_1188.jpg) (http://postimage.org/)
resim upload servisleri (http://postimage.org/index.php?lang=turkish)
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Ersin BAHAR - 01 Mart 2016, 16:39:16
(http://s9.postimg.cc/tc1r8ez4f/IMG_0219.jpg) (http://postimg.cc/image/myco55u8b/full/)

Tavşan vurulur vurulmaz boğazlanır, iç organları boşaltılır ve yüksekçe bir dala asılır (avlandığımız arazide çalı-ağaç yoksa bir taşın üzerine karnı üzerine yatırılır).  Sigara içenler bir sigara yakar, içmeyenler bi 10 dakika soluklanır ki tavşanın kanı biraz olsun aksın. Akşam eve gelince yüzülmüş tavşanın kaba etleri bıçakla kesilir, tuzlu ayran dolu leğene yatırılır ki kanı iyice çıksın. Bir gece ayranda bekleyen tavşan toprak güvecin içine yerleştirilir, isteğe göre bol sarımsak, soğan ve biberle beraber taş fırına verilir. Bu arada halis tereyağı çok yakışır. Sonuç yukarıda ki gibi olur  :)

Bu arada ARABAŞI ÇORBASI harika olur ama onun da hamurunu dökecek pek kimse kalmadı maalesef...

Sade olarak tereyağı veya kuyruk yağı ile saç kavurması da güzel olur.
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Şükrü TEKELİ - 02 Mart 2016, 11:12:13
Böreğide güzel olur tavsiye ederim.
sirkeli su ve bir kaç sefer kaynatıp suyunu yenileme işleminden sonra düdüklüde haşlanır. biraz fazla haşlanırsa daha iyi olur. soğudukdan sonra güzelce didiklenerek liğme liğme yapılır. daha sonra ufanlanmı bayat ekmek ile karıştırılarak börek içi hazırlanır. azda olsa tereyağıda eklenebilir. isteğe bağlı baharatda yakışır. pul biber ve karabiberle güzel oluyor.
rahmetli babannem köyse kendi açtığı yufkalarla köy fırınında pişirirdi. imkan varsa bu şekilde çok güzel oluyor
Not: kalp, tansiyon ve kolestrol hastalarına sakıncalı olabilir. sonra ters taklaya sebep olmayalım  ;D
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Cenk ALTINTAŞ - 08 Kasım 2016, 16:07:42
Sorunuz cevabı burada,bir deneyin derim

https://www.youtube.com/watch?v=MXaq5OxmAEA  1.bölüm

https://www.youtube.com/watch?v=TfsWUD_VbbQ    2.bölüm
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Selçuk KAYGISIZ - 08 Kasım 2016, 16:26:10
tavşanı açık havada yiyeceksin arkadaş,evde kokuyor ilk defa yiyecekler de vazgeçiyor.
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Serkan KOCABAŞ - 09 Kasım 2016, 00:32:16
Ben Köftesini denedim harika oldu şiddetle tavsiye ederim
İlk önce eti kemikten ayırıyoruz ve kuyruk yağıyla birlikte zırhta çekiyoruz.İçine kurutulup ufalanmış ekmek içi (galeta unu da olabilir),ince kıyılmış soğan bol karabiber,kimyon ilave edip kapaklı bir kapta buzdolabında bir gün dinlenmeye bırakın.Pişirmeye gelince ben temiz ayçiçeği yağında kızartarak pişirdim. Not:Eniştemin elinde yıllanmış bir şarap vardı,özel günler için saklıyormuş kendisi :D bende gün bugündür Enişte dedim ve yeğenle açtırdık şarabı ikisinin uyumu gayet güzeldi daha ne isteyelim :D:D:D
Başlık: Ynt: tavşan nasil yenmeli..
Gönderen: Ali YILDIRIM 26 - 13 Eylül 2018, 12:51:09
Güveçin üstüne başka tat olmaz derim..